Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abe Dale (Nathan Fillion) má dobrou práci a milující rodinu. Jednoho dne je však před jeho očima rodina zavražděna mužem jménem Henry Caine (Craig Fairbrass). Z výčitek, že se mu nepodařilo své blízké zachránit, se pokusí o sebevraždu. Upadne do klinické smrti, ale přežije. Najednou rozeznává lidi, kteří jsou blízko smrti. Zachrání mnoho životů, ale pozná, že za každého zachráněného se nyní stává odpovědným. Pomalu začíná rozumět vyvraždění své rodiny a svým novým schopnostem, což ho žene na apokalyptickou cestu do pekla, z kterého není úniku. Zajímavost: V Americe zažije každý den průměrně 774 lidí klinickou smrt. 80% lidí uvádí, že vidělo oslnivé bílé světlo předtím než se vrátilo zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi stejně kvalitní jako první díl, ústřední nápad je víc než zajímavý a minimálně dvě lekačky jsou fakt povedený. Závěr je ale opět odfláknutý a některé digitální triky (konkrétně mám na mysli tunel a pronásledování sanitky) film jenom poškodily. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina vezoucí se na, dalo by se říci úspěchu prvního dílu, který s tímto má společnýho snad jen onen fenomén a zbytek už je výmysl, výmysl, VÝMYSL, který neskutečně nudí a dokazuje, že tohle pokračování, se snaží o trochu jiný průběh a zobrazení fenoménu, jenže mu to beztak nejde. Když nad tím tak přemýšlím, tak ani jedničce to zas tak nešlo, i když tenhle je beztak slabší a neskutečně nezáživný s lekačkami, které sice poškárlí, ale prokouknutý závěr utvrdí fakt, že tenhle film za to vidět rozhodně stát nebude. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $8,521,208║ Nič nové pod slnkom, tento film neponúkol, plus k tomu to vyznelo ako klasická televízna produkcia po všetkých smeroch. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Náběh na 4* se jednoznačně konal, ale nebýt předvídatelnosti příběhu a hlavně konce, možná by na ně i došlo. Pár neskutečně lekavých scén, při kterých jsem opravdu málem vyletěl z kůže, byli pro mě po docela chabém prvním díle velké překvapení. Celý nápad se světlem, kterým svítí lidé, co zemřou je velmi zajímavý a chybí mu jen kousek k vrcholu promyšlenosti. Bohužel od prvního okamžiku, prvního světla u člověka, je vám jasné jak film skončí. Což je velká chyba, protože není nic horšího než průhledný horor, který vás nepřekvapí. Lekací scény jsem pochválil, ale je hodně cítit, že jsou do filmu poměrně vnuceně vloženy, příběhu neprospívají a "jen" vás vyděsí. Pokud bude trojka moc si neumím představit o čem bude. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokračování již tak průměrného snímku dopadlo, tak jak asi každý očekával. Tedy béčkově až to pěkné není. Scénář má sice své světlé momenty, ale to neplatí o režisérovi a střihu. O Lussierových kvalitách nejlépe vypovídá jeho utkvělá představa, že když je nějaká scéna dražší, tak je škoda pustit ji jen jednou. Obvzláště padající piano je "zážitek". Obsazení je děsné a nic na tom nemění ani zoufale se snažící Fillion. Mohl to být solidní průměr, jenže to by tam nesměla být závěrečná čtvrthodina, která je těžce mimo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Normand Corbeil : 1. Goodnight Sweetheart, Goodnight 2. If Save Must Kill (Remix) 3. Inner Journey 4. Kiddie Tune 5. Kurt's Piano Madness 6. Red Goes with the Wine 7.The Spirit of Radio ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se od urcite realnosti jednicky obraci vice do beckovych vod, pribyly pletky se satanem a je to jednoznacne ke skode. Vsechny ty mysticke blaboly delaji z atmosfericke podivane rozblemcanou kasi. Na druhou stranu sympatak Fillon film dokaze utahnout a Lussier umi predlozit hromadu sice zcela ocekavatelnych, ale presto vyborne fungujicich lekacek. I kdyz mi bylo jasne, ze na hlavniho hrdinu ted neco vyskoci, ve vysledku jsem to vzdy odnesl silnym trhnutim (a jednou dokonce kratkodobou zastavou srdce). Ale s lekackami se vaze jedno minus - ktereho sibala (od vyrazu "sibat nekomu") napadlo pouzivat je jako vyplneni strihu (scena - zcela zbytecna lekacka - jina scena)?! Byl takovy exces skutecne nutny? Odpovim si sam - nebyl. Kdyby se vychytaly podobne chyby, mozna bych dal za ty infarktove momenty o hvezdicku navic. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je nepriamym pokračovaním slušnej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorého žena a syn sa stanú obeťami vraždy, čo psychicky nezvládne a tak sa pokúsi o samovraždu, ale prežije a kvôli tomuto zážitku blízko smrti o sebe zistí, že je citlivejší na spojenie s posmrtným svetom a že podľa bieleho svetla dokáže spoznať, ktorí ľudia v blízkej dobe umrú a tak sa rozhodne zachraňovať ich životy. Ale zistí, že toto je niečo, s čím sa zahrávať nemá a nájde v tom spojitosť aj so svojou rodinou. Spracovanie je na tom dobre, ale rozhodne sa z toho dalo získať aj viac. Mrzí ma hlavne jeho klesajúca kvalita, spočiatku to vyzerá výborne, načrtávajú sa zaujímavé témy, ktoré sú podávané správne tajomne, ale časom sa to už začne čiastočne kaziť, ani potom to nie je zlé, film je dostatočne zaujímavý až do konca, ale už len predsa pribudne niekoľko zbytočných prvkov a už je to aj výrazne predvídateľnejšie. Typické hororové prvky sú na tom skôr len priemerne, ešte spočiatku má film celkom slušnú atmosféru a občas sa nájde aj niečo napínavé, ale časom to takmer úplne zmizne, no hlavne mi prídu veľmi zbytočné tie neustále samoúčelné ľakačky, ktoré aj tak vôbec nefungujú. Tu mi to až tak moc neprekáža, lebo len predsa tento film je viac zameraný na scenár a postavy, klasické hororové prvky idú bokom, ale keď už tu sú, tak na tom mohli byť aj o niečo lepšie. Herecké obsadenie je na tom dobre, Nathan Fillion v hlavnej úlohe bez problémov ťahá film a ani zvyšok nesklame. Réžia by sa ešte určite dala vylepšiť, ale nie som sklamaný a technická stránka je vydarená, tu nemám problém. Hlas smrti 2 je pomerne vydarený horor, na ktorom ešte je čo zlepšovať, ale minimálne kvôli zaujímavému príbehu sa naň určite oplatí pozrieť. A zaujal ma ešte o trochu viac ako jednotka. 73% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2005 bol natočený film "Hlas smrti", v ktorom si hlavnú úlohu strihol Michael Kreaton. Bolo to niečo o tom, že ak chcete komunikovať s mŕtvymi, stačí si po večeroch nahrávať na video kazety šumenie televízie a následne ho analizovať prostredníctvom nejakého audio-vizuálneho počítačového programu. Nezaujalo ma to. Dal som dve hviezdy. O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie "Hlas smrti 2: Svetlo". Je to už bez Michaela Kreatona a so svojím predchodcom to nemá moc spoločného. Pribudol tam okultný, satanistický rozmer mierne šmrncnutý "Nezvratným osudom". Tria Mera. Tretí deň. Tri šestky. Tri hviezdičky. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Patrick Lussier je zárukou poklesu k béčkovosti oproti kvalitnejšej no pre mňa moc nezáživnej jednotky. No ku podivu dvojka má slušný rozbeh a príbeh mi prišiel zaujímavejší i keď béčkovejší a preto dávam o hviezdičku viac ako jednotke. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl měl atmosféru jako řemen. Tady toho mrazení zase tolik není a spíše se jedná temnější thriller ve stylu Cronenbergovy Dead Zone. Nathan Fillion se nehodí do podoného typu filmu ani náhodou. Ten smutek ze ztráty blízkých nejde věřit. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Já rád mysteriózní příběhy. Tenhle má zajímavou myšlenku a důvody všeho jsou odhalovány hezky pozvolně. Nakonec se z onoho všeho sice vyklube přeplácaná biblická kravina s příšerně dementním koncem, ale viděl jsem pár docela sugestivních momentů (klavír je boží) a dvakrát sebou trochu škubl u lekaček (ačkoliv jsou hrozivě samoúčelné). Tajemný příběh se bije s moderním technickým zpracováním (videoklipovitý střih a kamera, množství digitálních triků) a rozpačitými herci. A nesnáším hrdiny, kteří si pro sebe nahlas opakují svoje domněnky, aby i divák-retard pochopil. Takže vlastně nic moc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že pokračování se vydá cestou satanského hororu. Možná i proto jsem byl mile překvapen a spokojen. Netuctová duchařina má blízko k sérii Nezvratný osud, jen zahráněné před smrtí nehledá Smrt, ale Ďábel. Ten s má s nimi třetí den po jejich zachránění své plány. Zpočátku se sice hlavní postava příliš motá mezi světy skutečnosti, snů, mrtvých a halucinací, nakonec se ale příběh pěkně rozjede a mílovými kroky směřuje ke šťastnému konci. Jedna z nejhezčích scén je asi ta s piánem... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poněkud odvarové pokračování příjemného horůrku s Michaelem Keatonem, který na konci jedničky zemřel. Ke škodě druhého pokračování. Dvojka mění hlavního představitele, režiséra a nenavazuje na svého předchůdce, vyjma prvku zrnících televizorů, který tady už ani zajímavě nefunguje. Ani v jednom ohledu se však nestává důstojným nástupcem, neboť režisér Patrick Lussier používá citelně béčkové režijní postupy filmů určených rovnou na dvd, které vydává za víc, než ve skutečnosti jsou a stejné předpoklady v tom negativním slova smyslu plní i představitel hlavní role Nathan Fillion, který je jen nevýrazným stínem Michaela Keatona. Volné pokračování postrádá nejen atmosféru a určitou sevřenost jedničky, ale ani se o něco takového nepokusí, a když ano, tak to už není ono. Po většinou nesmyslný a zmatený děj dokáže otrávit už jen svým neinvenčním a nezáživným pojetím. Námět muže, který po klinické smrti poznává přítomnost smrti u jednotlivých osob, je námět, který nestál za promrhání a pro dobrého režiséra skýtal nejednu možnost, jak diváka přikovat před obrazovku, ale Lussier se trápil víc než hlavní hrdina a film zazdil. Je s podivem, že s takovým zajímavým tématem nepřišel sled dynamických událostí nebo něco strašidelného, ale místo toho se dostavily jen jakési chaotické a nezajímavé výjevy, jejichž zprostředkovatelem se hlavní hrdina stal. Na filmu se mně líbil snad jen vizuál, který na film s hvězdami nižší svítivosti ostudu neudělal, ale ostatní citelně zaostávalo. Film plynul vláčně, nevzrušivě a ještě v prostředku jsem mu stále dával možnost na zlepšení, ale byly to plané naděje. Lussier & Fillion nebyla dobrá volba. Film v ničem nepřekvapí, občas u nějaké scény to bylo rozjeté dobře, ale vzápětí opět jen matný dojem, což v globálu vytvořilo divácky nesympatické pokračování, na které si za pár dnů nevzpomenete. Asi klinická smrt pro celý filmový štáb. Za občasné vzdálené záblesky kvality se film neporoučel do odpadu, ale jinak docela zbytečnost, která jedničce kazí renomé. 40% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Aspoň že si dvojka drží štandard nasadený prvým dielom, aj keď treba povedať, že moc vysoký nebol. Film som pozeral nadránom a pri tých podľa mňa nasilu vložených ľakacích scénach som si skoro odbehol sa posrať. Námet je pre mňa celkovo zaujímavý, tak ako v jednotke ale mám poct, že tvorcovia mohli z námetu vytlačiť aj viac. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Hlas smrti mě příjemně překvapil a přesvědčil o tom, že Patrick Lussier dokáže při správné konstelaci hvězd (scénáře, kameramana) natočit i docela dobrý film - tenhle mi přišel z jeho dosavadní režisérské tvorby (do Krvavého Valentýna 3D včetně) rozhodně nejlepší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí díl. Čekal jsem že se budu bát nebo se aspoň leknu, ale ne. Příběh vypadá děsně blbě, je to prostě slátanina, herci jsou dobří, a ke konci se konečně něco začlo dít. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování už tak slabé jedničky zabíjí celková neoriginalita a nulová atmosféra. To radši desetkrát dvojku amerického Kruhu nebo jakýkoli díl Nezvratného osudu. Zbytečné pokračování. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Povedený hororový thriller. Druhý díl se mi líbí o něco víc než první část. Konečně se v hororu objevilo zajimavé a poměrně neokoukatelné téma. ()

Reklama

Reklama