Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Recenze (139)

golfista 

všechny recenze uživatele

Terry George zklamal na celé čáře. Kdo čekal po "Hotelu Rwanda" další silné drama, musí být zklamán. Jak za stolem scénáristy, tak především na stoličce režiséra nezvládl naplnit moje očekávání. Nebýt Marka Ruffala, byl by to vyloženě propadák .... I tak se jen s odřenýma ušima vejde do mého průměrného hodnocení (a to především proto, jakým filmům dávám dvě hvězdičky ..... ) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $121,994Tržby Celosvetovo $1,783,190Tržby za predaj DVD v USA $1,794,497 //počet predaných kusov 94,672║ koncept zaujme ale chcelo by to trošku viac prepracovať /60%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Máte ucpaný nos a kapičky Vám nepomáhají? Nechte se pohltit tímto příběhem a budete volně dýchat, jako já teď. Chcete zjistit, jestli je Vaše řasenka vodě odolná? Poddejte se tomuto příběhu a určíte pravdu. Chcete zjistit, co Váš žaludek vydrží? Zhltněte tento příběh a poznáte realitu. Stručně řečeno: „Otevřete průchod svým emocím a užívejte si hereckou symfonii.“ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dva otcové, kteří ve stejném okamžiku ztratily svoje životní jistoty a každý se s tím snažil nějakým způsobem vyrovnat. V tomhle případě ale nešlo o ztrátu zaměstnání nebo něco podobného, ale o daleko děsivější událost. To se nutně muselo projevit i na jejich psychickém stavu a já mohla sledovat dvě různé formy změny osobnosti , kteří pod velkým tlakem jednali pro nás možná až neadekvátně. A mně se právě ta postupná proměna jejich charakteru až do závěrečného finále moc líbila. A jestliže někomu konec nesedl, tak mně osobně ano. Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo odvedli velmi dobrou práci v rolích otců a Terry George nám ukázal, jak je dobrý i v komornějších filmech. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podobný blbiny vysílaj každej den na Hallmarku. Jakž takž to zachránili herci. Jinak Hotel Rwanda jsem neviděl, takže to s tim nesrovnávám. 40% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert všech zúčastněných, kterým ale hází klacky pod nohy účelně vyhrocené situace, nelogické okamžiky a poněkud pomalější tempo. Mít to 80 minut, chrochtám blahem. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po Hotelu Rwanda přišel na řadu film, za který by se měl Terry George pěkně stydět. Měl jsem totiž celou dobu pocit, že tenhle oslavovaný tvůrce prošel lobotomií mozku a zapomněl, jak se točí dramatické dojáky. Celý film se táhne podle jednoho vykonstruovaného mustru, amatérské dialogy střídají učebnicově ubrečené situace a celé to působí tak neskutečně nudně a s prominutím uchcaně, až se mi chvílemi spouštěl dávící reflex. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by som mal film hodnotiť z pohľadu zaujímavosti príbehu, prevratných zvratov, či originálnosti záveru, asi by prepadol na celej čiare. Z nemilého postavenia štandardne dobrej drámy s prvkami thrilleru, sa však vďaka hereckým schopnostiam zúčastnenej plejády hercov a dobrej práce štábu za kamerou, podarilo tento film dostať až ku kvalitám veľmi uspokojivej a hlavne uveriteľnej drámy. Práve vďaka skúsenejším zúčastneným dostali mnohé situácie v príbehu humánnejší, prirodzenejší a uveriteľnejší feeling. Okrem skvelého Marka Ruffala má aj Jennifer Connelly svojich pár výstupov úplne dokonalých. Terry George si vybral pomerne klišéovitý námet, v ktorom ma tentokrát viac zaujala thrillerová stránka deja, emocionálne zostal film niekde v strede. Len škoda, že napätie z tej komornej atmosféry nevystrčilo rožky trošku viac, určite by to nebolo na škodu. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snaha o minimalisticky podaný příběh s maximem reality ala V ložnici se nepovedl. Reservation Road není typ filmu, který dokáže zaujmout něčím jiným, nežli fantastickými hereckými výkony. Není zde žádný vedlejší motiv, není zde tolik emocí jak by bylo potřeba, ba právě naopak, celek působí docela studeně a až na několik opravdu silných momentů nemá co nabídnout. Při závěrečné scéně už jsem se opravdu neubránil pocitu trapnosti, protože jakkoliv je Mark Ruffalo po celou dobu filmu dobrý a jeho těžké rozhodování a upocené chvilky improvizace mu věříte naprosto do mrtě, což jsem již dlouho neviděl - respektive tak hmatatelně nezažil, tak na konci se jaksi trochu moc utrhl ze řetězu a přehrává jak se jenom dá. Nebýt herců, nemá film co nabídnout a to je na takhle silné téma určitě škoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si tenhle film pustil, nevěděl jsem o něm (vyjma obsazení a režiséra) prakticky nic. A to je jenom dobře. Takže pokud jste jej neviděli, dál nedoporučuji číst!! Jeho největší slabinou je to, že jeho vrchol přijde hned na začátku. Úvodní minuty jsou doslova strhující, ale po první třetině filmu si uznávaný talent Terry George vyplýtvá všechny náboje (právníkem případu je samotný pachatel) a drama o bolestivé ztrátě syna průměrné středostavovské rodiny a o okamžiku drobné nepozornosti za volantem má tak sestupnou tendenci. Což se dá očekávat. Příliš tomu pak ani nepomáhá fakt, když skleslý otec čirou náhodou rozpozná viníka nehody, nezajde za příslušnými orgány, ale věc bere do svých rukou (údajně proto, že pachatel je právník a v téhle společnosti leccos spravedlivého nefunguje). Karty jsou v tomhle jednoduchém příběhu rozdány až překvapivě nekomplikovaně a do popředí se tlačí tíživé výčitky svědomí, vlezlá touha k odplatě nebo snaha udržet rodinu pohromadě. Nečekejte příliš nečekaných zvratů, hlavní devízou jsou herecké výkony a autentičnost. Naštěstí to celé skončí mnohem lépe, než by s látkou naložil kterýkoli jiný režisér. Právě herecky film stojí a padá na ústřední dvojici Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo, třetí vzadu je kdysi béčková herečka Jennifer Connelly, která se vrhá do další, bolestivou ztrátou zasažené postavy. George však až příliš lopotně pracuje s emocemi, až žalostně se mu nedaří skutečně nás vtáhnout do děsivých obsesí ústředních postav. Což je minimálně škoda.. Hodně silné tři hvězdy!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od režiséra filmu Hotel Rwanda akosi zákonite všetci očakávali niečo viac.Silným hereckým obsadením sa tento film drží nad vodou,ale dovolím si tvrdiť,že keby ho režisér nemal dopadlo by to oveľa horšie.Príbeh je veľmi jednoduchý a predvídateľný ako zo života,ale podľa mňa mohol byť ešte jednoduchší,pretože,až do očí bije náhoda,keď prípad ma pomôcť vyšetriť právnik,ktorý dieťa zabil.Hlavná trojica ale,hraje tak presvedčivo,že na to zabudnete.Pri výlevoch pocitu viny v podaní J.Connelly sa vám budú tlačiť slzy do očí,aspoň v pôvodnom znení,pretože dabing to vie pekne zbabrať.Moja manželka preplakala takmer celý film.Film o odpustení a pochopení.Citlivé manželky s malými deťmi si môžu pripočítať alebo odpočítať ľubovoľný počet hviezdičiek .60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To že tady skoro každý uživatel dává tomuto filmu 3 hvězdičky není určitě náhoda. On to totiž takový film na těch 60 % je. Film řeší takovou ošemetnou situaci, semtam ji trošku vygraduje, místy ji pak zase trošku zklidní. Nejvíce mě samozřejmě dokáží nadzvedávat ty nekonečné kecy o nebi a scény v kostelech, ale zase vím, že Amíci jsou na tohle proště už ujetí a jediné východisko jim v životě poskytuje Ježíš. Každopádně až odpadnou tyhle náboženské hlouposti, tak se z toho začíná stávat i celkem zajímavá podívaná. Tedy v rámci průměru. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu bylo očekáváno asi trošku více, kvůli předchozímu silnému dramatu Hotel Rwanda řežiséra George. Tento film je také drsný (alespoň citově) a velice uvěřitelný příběh, kde Joaquin zvládl roli otce, který přišel o syna při automobilové nehodě, opravdu dobře. Mark Ruffalo roli zvládl na výbornou. Jeho nejistota v tom co má udělat a jeho strach z něj přímo čiší. Takže nesrovnávejme to s Rwandou, je to úpně jiný příběh s jinými herci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je film o něčem, co žádný rodič nechce nikdy zažít. Smrt svého dítěte. Zbytečnou smrt svého pokladu, všeho co má a co mu bylo na světě nejmilejší... Přiznávám, na tyhle filmy mám problém koukat, ale risknul jsem to. Nedivím se Ethanovi, že se snažil vraha (ano vraha) vypátrat. Konal bych asi stejně. Film však hraje na příliš mnoho náhod a ne každá postava se chová tak, jak by se asi v reálu skutečně chovala. Ten začátek je hodně emotivní, to musím nechat. Ten závěr je mírně řečeno zvláštní... A já si kladu otázku, jak by na mne film působil, kdybych nebyl táta. A bojím se, že o dost méně a tady cítím problém... Takže i přes dobré herecké výkony hlavní trojice nemohu jinak a dávám jen za 3 podepsané míčky od Red Sox. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh silný, zaujímavý a plný predpokladov niečo vyťažiť i po dramatickej stránke. No nebolo to celkom ono, čakal som niečo hlbšie a vzhľadom na smutný námet aj niečo emotívnejšie. Asi je to hlavne tým scenárom. Herci boli dobrí, no dejová linka sa často vyberala smermi, ktoré mi vyznievali trochu povrchne a miestami i prvoplánovo podľa vopred nalinajkovanej očakávanej šablóny. Na takú jednohubku, ku ktorej sa už nikdy nevrátim to ale celkom ušlo. Lepší priemer. 65/100 ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh, ktorý je veľmi slabo natočený. Otec, ktorý sa spolu s rodinou snaží vyrovnať so smrťou milovaného syna a muž-vrah, ktorý stojí pred veľkou dilemou: priznať sa, alebo na všetko zabudnúť, aj keď je to nesmierne ťažké. Hereckým výkonom sa nedá čo vytknúť. Mark Ruffalo snáď o kúštiček prevyšuje Joaquina Phoenixa. Lenže kameňom úrazu je réžia. Terrymu Georgovi sa podarilo natočiť film, ktorý je vo viacerých fázach nudný a rozťahaný ( to si myslím aj o jeho Rwande). Snímok sa končí dosť predvídateľným záverom. Reservation Road mohla byť výborná dráma, no namiesto toho je to len ďalší priemerný film, na ktorý si o pár dní nebudem ani pamätať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár stavia čisto na psychologickom základe, pričom tá výstavba nie je bohvieako pevne postavená. Na krimi strunu sa tu príliš nehrá, ako sa veci majú vieme hneď od začiatku a pátranie Ethana nie je pre diváka nijako napínavé, čo by samozrejme nevadilo, ak by film fungoval na všetkých ostatných úrovniach uspokojivejšie. Veľa zachraňujú samozrejme herci, bez Ruffala a Phoenixa by išlo o vec, po ktorej by nikto nesiahol. Je to škoda, cítime, aký potenciál sa v príbehu skrýval a ostal nevyužitý a predpokladám, že kniha poskytuje zrejme intenzívnejší a uveriteľnejší zážitok. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ústredná téma je silná, herci sú snaživý, avšak celkový dojem je slabý... J.Phoenix je nevýrazný (nezvyk u neho), M.Ruffalo sa až neskutočne snaží a zvyšok osadenstva dostalo málo priestoru na ukážku nejakého umenia. Reservation Road má myšlienku, taktiež snahu - len to prevedenie je o niečo slabšie. U mňa priemer... 6/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Naštěstí to vzal do rukou výborný režisér, který obsadil do hlavních rolí skvělé herce. Scénář kupí až příliš mnoho náhod a definitivně zahazuje šanci na výborný film, když překlápí psychologické drama do pokusu o thriller. Nebít toho závěru, dal bych rád o hvězdičku víc. ()

Reklama

Reklama