Reklama

Reklama

Obsahy(1)

17 ročná stredoškoláčka Lisa (Anna Paquin) sa stane svedkom autobusovej nehody. A je presvedčená, že nehodu, pri ktorej vyprchal jeden ľudský život, nepriaznivo ovplyvnila. Pokúša sa veci napraviť a pokračovať v predošlom rytme života, lenže naráža na odpor a neúspech. Začína psychicky týrať svoje okolie, ubližovať ostatným, ale hlavne ubližovať sama sebe. Za drámou, v ktorej ružové ideály mladosti konfrontuje a deformuje dospelácka realita, je podpísaný rozbiehajúci sa tvorca Kenneth Lonergan. Spájať by ste si ho mohli s pozoruhodným celovečerným debutom NA MŇA SA MÔŽEŠ SPOĽAHNÚŤ (2000). Táto dráma mu zaručila dve oscarové nominácie plus vyhrala desiatky ďalších cien. (murakamigirl)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lisa (Anna Paquin) je dívka s problémy i potřebami obyčejné středoškolačky. Až do toho dne, kdy se stane svědkem dopravní nehody (kterou částečně sama zavinila), a ve které zemře kolemjdoucí žena. Od toho dne si Lisa začne více vážit života, začne více vnímat smrt a hlavně se bezhlavě vrhne do boje s dopravní společností, která odmítá za nehodu převzít vinu... Když píši tento komentář, tak vlastně stále ani nevím, jestli se mi tento film líbil nebo ne. Asi oboje zároveň - nejdřív mne vyděsila ta ukrutná délka, zvlášť když film obsahuje hromadu scén, ve kterých se nic neděje, nebo jsou "jen" vyplněny záběry na plnou či prázdnou ulici, zapadající slunce a tak podobně. Na druhé straně obsahuje také hromadu scén a náznaků příběhových linií, které zůstanou nedokončeny, spoustu otázek, které zůstanou jen vyřčeny (Lisa a její otec, Lisa a nový nápadník matky, Lisa a její přítel). A na třetí straně :) nosný příběh, který zpočátku vypadá docela zajímavě, než se dostane do stádia, kdy Lisa začne hysterčit (a A.Paquin v tom asi shledá zalíbení, neb v poslední půlhodině chytne hysterák asi osmkrát). Takže asi tak ... ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Margaret je určitě dobrý film. Zvučná herecká jména i ve vedlejších postavách mluví za vše. Přes svoji délku a to, že film byl promítán na festivalu, kde jsou většinou hodně obtížně stravitelná díla, jsem neměl v průběhu nějaká slabší místa, kdy bych se vyloženě nudil. Už od počátku jsem si všiml, jak Damon vypadá mladě, říkal jsem si, že to snad není možný, až po zkouknutí jsem si dohledal, že se natáčelo už hodně dávno, takže to vše vysvětluje. Ono by bylo asi už moc, aby teen školačku hrála třicítka. Právě Anna Paquin táhne celý příběh na svých bedrech a nutno říct, že obstojně. Problém mám se střihem, který je opravdu, čím blíž je konec, poměrně tragický. Když už se čekalo takovou dobu a dlouhé délce se již nedalo asi vyhnout, mohlo se ještě nějakých 15 minut přidat, to už by mě vážně nevytrhlo. S ohledem na toto, protože jsou momenty, kdy je to až do očí bijící, zaokrouhluji dolu. 70% ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý rozjezd a skvělé dialogy ve mě mylně vzbudily naději, že se dívám na něco skutečně nevšedního, tohle nadšení ovšem začalo brzdit na od druhé půlky rostoucí obavě z toho, že to vlastně nikam nedojede, a taky že jo. Jedná se skutečně o onu filmovou záležitost, která se ze zahledění se do své kvazi artovosti a snaze být za každou cenu speciální, zapomněla tak trochu odehrávat, ve finále to byl právě tento "detail", kvůli kterému jsem litovala sama sebe, že jsem s touhle záležitostí trávila dvě hodiny svého života. Je škoda, že z toho vzniklo nedomrlý cosi, kde se občas zajímavě povídá, a kde Anna Paquin dokázala dobře hrát i bez toho, aniž by ojela půlku města a nevzniklo z toho ono slavné soft porno, kde mi již pátou sezónou pije krev. I když je fakt, že pro případné odvážné scény bych si na to mohla v budoucnu aspoň vzpomenout, takhle už teď vim, že zítra nebudu vědět, že jsem to kdy viděla, a co hůř, už teď mi to je jedno. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Film, který chce zdánlivě řešit a pojímat tolik věcí, že z toho nakonec nevyjde téměř nic. Jen až nekonečně dlouhé cosi co z mravence dělá velblouda. Upřímně jsem nepochopila jaký byl vůbec záměr tvůrců, co chtěli dokázat a na co chtěli upozornit. Scény jsou často nehorázně dlouhé, se spoustou mluvení a bez jediné myšlenky. Hlavní postava byla doslova na zabití, což asi nebyl úplně účel. No prostě mi tenhle film moc nesedl, nebyla tam jediná postava, která by mi byla sympatická a příběh byl slabý. Moje hodnocení je někde mezi jednou a dvěma hvězdičkami a ještě přiznávám, že jsem čekala o hodně víc. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu super! Hrdinka se pere s hroznou nehodou i se svým vlastním dospíváním, dostává se do stavu "nikdo mi nerozumí".. Klíčové muže hrají samé výraznější obličeje jako Mark Ruffalo, Matt Damon, Jean Reno, Kieran Culkin nebo Matthew Broderick. Z děje filmu čpí chaos a tak to mělo fungovat. Jenže po 90 minutách měl skončit. To co následuje poté je hrůza a běs a postavy se tu už jen nesmyslně melou a divák se modlí ať už je konec. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je uveden rok výroby 2008. Margaret se však dočkala premiéry až 30. září 2011, což bylo způsobeno sporem o konečnou délku filmu. Studio Fox Searchlight Pictures preferovalo nakonec uvedenou 150minutovou verzi, což posvětil i sám režisér Kenneth Lonergan, producent Gary Gilbert však trval na původní tříhodinové verzi. Rozhodnout musel až soud. (peetriss)
  • Hlavní domovní dveře řidiče autobusu vypadají jinak zvenku a jinak zevnitř. (vojacekr)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama