Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Slogan "We Own The Night" měla v 80. letech na autech newyorská policie jako vzkaz drogovým dealerům. (Fenk)
  • Eva Mendes uvedla, že před natáčením scény sexuální scény s Joaquinem jí štáb nechal napít vodky, protože byla velmi nervozní. (Janulla)
  • Scéna automobilové honičky byla natočena za slunečného dne. Hustý déšt byl doplněn digitálně. (oje)
  • Filmem se mimo jiné prolíná složitý vztah dvou bratrů, kdy jeden z nich žije spořádaným a respektovaným životem (Mark Wahlberg) a druhý (Joaquin Phoenix) bouřlivým a nevázaným. Toto téma se objevilo již v jednom z předchozích filmů Jamese Graye Little Odessa z roku 1994. (Caszidy)
  • Christopher Walken byl původně obsazen do role policejního šéfa Alberta Grusinskyho. Kvůli potížím s natáčecím rozvrhem se však musel role vzdát. Postava Alberta Grusinskyho tak byla na poslední chvíli obsazena Robertem Duvallem. (Caszidy)
  • Režisér James Gray byl za film nominován na Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes. (Caszidy)
  • Název filmu "Noc patří nám" převzali tvůrci od zvláštního oddílu New Yorské policie zabývajícího se v civilu pouliční kriminalitou. Tato skupina se celosvětově "proslavila" v roce 1999, kdy vystřílela 41 kulek do neozbrojeného afroameričana Amanda Dialla. Díky tomuto skandálu byl oddíl v roce 2002 zrušen a posléze nahrazen zvláštním protikriminálním oddílem. (Rodriguez)
  • Phoenix se tak vžil do role drzého synka, že si i o přestávkách dobíral Roberta Duvalla. Ten to několikrát nevydržel a doslova vybuchl vzteky. (Sonnery)
  • Režisér James Gray odmítl natáčet film v Torontu, kde by to bylo o mnoho levnější než v New Yorku. To je jeden z důvodů, proč se tento film točil tak dlouho. (ČSFD)
  • Původně patřil film pod Warner Bros., až poté ho získala firma Universal za 11 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Postava Evy Mendes je tu viackrát "posmešne" označovaná za Portoričanku. V skutočnosti sa herečka narodila v Miami a jej korene pochádzajú z Kuby. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama