Reklama

Reklama

Skutečný příběh zdravotníka amerického letectva U.S. Air Force, Williama H. Pitsenbargera, jehož statečnost zachránila ve Vietnamu desítky životů. V roce 1966 se poblíž Saigonu odehrála jedna z nejkrvavějších bitev vietnamské války. Během záchranné mise 11. dubna se jednadvacetiletý medik přezdívaný Pits rozhodl dobrovolně opustit relativní bezpečí záchranného vrtulníku, aby pomohl vojákům na zemi. S neobyčejnou odvahou a odhodláním osobně zachránil a dopravil do bezpečí více než 60 mužů 1. pěší divize americké armády. Poté, co mu bylo nařízeno využít místo v posledním vrtulníku, odmítl a zůstal se zbytkem armády uprostřed těžké palby. O 32 let později dostane ambiciózní byrokrat z Pentagonu Scott Huffman na starost dokončení posudku, který má rozhodnout, zda údajné hrdinské činy vojáka Pitsenbargera zaslouží nejvyšší ocenění za statečnost – Medaili cti. Huffman sbírá svědectví armádních veteránů, kteří byli přímými účastníky bitvy. Během jeho vyšetřování vyplouvají na povrch závažné utajované skutečnosti, jejichž zveřejnění může Scotta stát víc než jen kariéru… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (107)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z traileru to bolo trochu cítiť, no film je toho plný. Čoho? Patriotizmu, sĺz, cti, tlieskajúcich Američanov po stojačky...V podstate som dostal to čo som očakával, ale v kútiku duše som dúfal, že to snáď bude lepšie. Pripomína to rozprávku o dobrom úradníkovi z Pentagonu, ktorý našiel správnu cestu. Neveril som tomu čo vidím. Ja chápem, že musí byť niekto , kto to ocenenie musí overiť, ale aby sa s každým objímal, oplakával, púšťal večer lampióny..., to je možné len v americkom filme. Bojové scény boli celkom fajn, ale nebolo ich mnoho. U mňa bol vrchol trápnosti rozhovor úradníka s J. Hurtom tesne pred záverom, to bolo až otravné. Tlieskajúci záver po stojačky ma už neprekvapil, dal iba klinec do rakvy už aj tak slabého filmu. Dobrí a známi herci filmu nepomohli, toto by nezachránil ani Al Pacino. Váhal som v hodnotení, dve hviezdy by asi boli prísne, tak dávam také slabé tri. 50%. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Válečnej film ve smyslu válečných scén to rozhodně není. Ačkoli tam nějaké prostřihy z války jsou, dost často je to stále tentýž záběr. Takže je to spíš takovej typickej americkej doják o vojácích, jejich traumatech a nedostatečným ocenění, amíci na něco takovýho jsou prostě ujetí. Ve své podstatě ale dost nuda a samo americkej konec. Dám tři, ale nejsem si jist, jestli to na to má, i když to špatně natočený neni. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based príbeh o tom, ako po niekoľkých desaťročí vybojovať uznanie pre mladého vojaka, ktorý sám seba obetoval za niekoľko ďalších ľudí vo Vietname. Predovšetkým vo vedľajších rolí nájdeme uznávaných hercov filmového plátna Predstavenie príbehu a jeho vedenie je však na úrovni mierne lepšieho TV filmu. Film s danou koncepciou a dynamikou trochu zbytočne atakuje na tých 120 minút. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Skládat poctu válečným veteránům je potřeba, připomínat si tyhle chvíle taky... bohužel válka ve Vietnamu je významná a důležitá především pro Amíky, takže našeho diváka to jen tak nezasáhne. Historicky se s tím horko těžko můžeme nějak sblížit a rozhodně tomu nepomáhá ani typickej americkej patos, kterým je tenhle film tak nasáklej, že je to na škodu. A čím víc se blížíme k závěru, tím víc toho patosu z obrazovky leze. No jo no... Navíc je trochu nešťastná volba S. Stana, protože je dost prkennej, bez emocí a ani ten jedinej pláč, co předvede, mu nevěřím. Ve výsledku byly nejlíp zpracovaný akční scény z války, to si fakt někdo vyhrál a vypadá to výborně. Ale to je bohužel málo... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,949,212Tržby Celosvetovo $3,331,111▐ Námet a teda dráma o vojnových veteránoch zaujme, slušné obsadenie, občas to šuchne o emócie ale určite v zručnejších rukách by sa z toho dalo vyždímať viac. /60%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v USA, Thajsku a Kostarike. Celkovo trvalo od 7. apríla 2017 do 30. júna 2017. (MikaelSVK)
  • Film je založen na skutečné události. (ARI50)
  • Součástí závěrečného ceremoniálu bylo rovněž povýšení Williama H. Pitsenbargera (Jeremy Irvine) na hodnost štábního seržanta. (Michnak)

Související novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama