Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ještě větší trapas než jsme doufali! Co je horší? Nela Boudová v hlavní roli českého Pulp Fiction? Ondřej Vetchý ve variaci na Kevina Elijaha Wooda ze Sin City? Rádoby drsnost? Věty o trnových cestách a proroctvích? Marný a dokonale "necool" pseudovideoklipový look? Anebo zamotaný, ale křečovitý a tudíž nezajímavý scénář, v němž se nezjevují pozoruhodné, ani přitažlivě bizarní postavy, ale zato se kupříkladu vybarvuje filmový kritik jako zakomplexovaný buzerant, jenž si zaslouží umřít? (nekecám... :-) Tudy cesta z krize českého filmu prostě nevede. Pravda, pořád je to ve výsledku trochu snesitelnější než Post Coitum, které se ještě navíc tvářilo jako poetické umění. Ale jen nepatrně. (Phos4us: Copak já tvrdím, že Post Coitum natočil Bystroň? Netvrdím, jen je srovnávám kvůli stejnému pachateli scénáře. A copak tvrdím, že si ten přívlastek vymysleli sami? To už vůbec ne... doporučuju pozorně číst a nehledat v textu něco co tam není). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Marcel Bystroň už v názvu filmu vyjádřil úspěch a kvality svého předchozího scénáře...tomu se říká sebereflexe. Chvíli po začátku snímku jsem se slušně bavil, ovšem když se skoro všechny postavy na plátně chovají bezmála devadesát minut jako kreténi, začne to posléze diváka téměř fyzicky bolet. Tady prostě nic nedává smysl, všechno jede volným pádem a dělá to dojem, že je každému jedno, jak to dopadne. Největší škoda je, že ta část, ve které se natáčí pornofilm, není více dlouhá. Aspoň by to mohla být trošku legrace. A nejhorší na tom všem je, že se režisér snad snažil "něco říct." Bože!!! :-( ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za náznaky černého humoru a Petra Jákla . Taky jsem pochopil význam názvu filmu. Na film jdete do slova po hlavě a po skončení filmu máte chuť režiséra a scénaristu poslat i s jejich "filmovým skvostem" do prdele. Samotný film je takový slepenec, slepený lepidlem kanagon , to lepidlo bylo pověstný tím, že moc nelepilo. Ještě si nemůžu odpustit poznámku na adresu čekých novinářů , který tento film nazvali českým Pulp Fiction . Mám ten dojem, že čeští novináři a čeští politici mají mezi sebou tajnou soutěž o největší kretény. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po stránce námětu by to chvílema fakt ještě docela šlo, když nepočítám povídku s lesbičkama u tý jsem málem dělal spando grando. Herecky děsivé, režijně fekální, prostě žádný legrando grando. A je to škoda, protože Petr Jákl je hustej a já chtěl, aby se prosadil. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Bravo, Marceli Bystroni. Natočit film, jehož samotný název v kostce vyjadřuje úroveň snímku i divákovy pocity poté, to se jen tak někomu nepodaří. Jen doufám, že příměr "české Pulp Fiction" byl myšlen jen v legraci. V opačném případě má milý tvůrce docela problém. Problém v podobě vytočeného Tarantina s motorovou pilou, kterou se nebude bát použít. Víte, pane režisére a scénáristo, film Pulp Fiction je vtipný, smysluplný, zajímavých postav plný a dobře zahraný. Tudíž jakékoli přirovnávání vašeho bizarního, naprosto nelegračního a za vlastním ohonem se honícího dílka, kde herci často očividně nevědí, co mají hrát, kulhá i na pátou nohu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tak to pozor, první polovina tohoto žánrově zkříženého filmu byla velice dobrá! Černý humor, absurdní postavy a hlavně byla zábavná jakási břitkost a rychlost, s kterou byly jednotlivé scény sázeny na obrazovku. K velkému překvapení od dobře načrtnutých (pod)příběhů a osudů jednotlivých postav je záhy upuštěno, zůstávají nedotaženy a potenciál krutě nevytěžen. Namísto toho se film pokouší o jakousi gangsterskou střílečku á la Pulp Fiction, jenže to se příliš nedaří... 6/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Do prdele by měli nakopat hlavně Bystroně, protože jeho rádoby cool gangsterka nedává smysl ani minutu. Ten blb do sebe zmatlal nájemné vrahy, dětské delikventy, náboženské sekty, mafiány a lesbičky. Ještě jsem nezažil, aby herec vrazil loktem do kamery a scéna byla stejně použita. Větší vemeno tady fakt nemáme. Jedna hvězda za Gipsyho a pana Hranu. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad bučím se stádem, ale takhle opravdu ne. Ne, že by se Bystroň nesnažil, rozděluje vyblitý obraz a hraje si s barvičkami jako by na tom závisel jeho život, ale po první třetině, kdy se člověk tím rádoby cool ujetým a hrozně vtipným gulášem kochá, se začíná nudit a ani v nejmenším ho nezajímá, jak to celé skončí, jen kdy už to skončí. Tragédii završují mizerní neherci (asi polovině lidí v čele s Boudovou a tím harantem s čepicí se znakem marihuany bych nejradši šlápl do xichtu) a otřesná instrumentální hudba. A ta krátká amatérská střílečka na konci, co k tomu říct. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Bystroň se opět pokusil napsat a natočit něco, na co prostě nemá. U citace Ghost Doga sem se pobavil nemálo, leč jiným způsobem než Bystroň zamýšlel. 1,5/10 ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Was Ist Das???? Dast Ist.. (tady následuje autocenzura)... Po shlédnutí nevím jak koho, ale já měl neskutečnou touhu se napít... Ó blažený stave otupělosti... Hlavně nepřemýšlet... A hlavně ne nad tímto dílem... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Franta Fuka má na svém blogu speciální kategorii filmů "tak špatné, až je to zábavné." S tímto očekáváním jsem si Po hlavě... do prdele pustil a bohužel to na ten odpad není. Ze začátku je to teda velký bizár a byl jsem nadšen, pak se to ovšem překlopilo do prachsprosté nudy a z letargie mě vytrhly, až překvapivě dobré (svým způsobem), akční scény. A Vetchý je tu top, ostatně jako všude a to jsem se půlku filmu bál, že jedinou jeho scénou bude úvodní minutový monolog...30% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete jistou debilnost příběhu, (malé děcka obchodují se zbraněmi, táta dement, který pracuje jako nájemný vrah, který místo tlumiče používá plastovou flašku atd..) tak se celkem pobavíte. Ale klepala se mi ruka nad 2 hvězdami. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zlobivé dítko českého filmu mě po ostudném scénáři rádoby snímku Post Coitum tak úplně nenasralo.. a to je docela úspěch!! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Bystroň asi taky viděl hodně filmů, stejně jako Tarantino, k němuž má filmem Po hlavě .. dost blízko, ovšem oproti Quentinovi je nijak necituje, nýbrž (s)prostě jen vykrádá. Už dlouho jsem neviděl tolik přehrávání a nesmyslností. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No takhle, film jsem pochopil až půlhodinku před koncem. Do té doby to byla jen jakási slátanina. Ale jakmile jsem to pochopil, tak jsem si řekl, že to není až tak špatné, jak se může zdát, a to také způsobilo odklon z odpadu na jednu hvězdu. Myslím, že filmy, kde se prolíná děj, mě vždycky baví, ale zde to bohužel vážně nefunguje. To bych musel ten film pustit znova od začátku, ale k tomu mě nikdo nedokope. Rozhodně z tohoto nápadu šlo vytřískat mnohem, ale mnohem více... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Bylo to opravdu hrozné, tvůrci se snažili udělat něco jako český Pulp Fiction, moc se jim to ale nepovedlo. A bohužel to nezachránil nikdo. A ta hrozná hláška mi zní až doteďka v hlavě... až do prdele. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Teď budu chvilku sprostej a hrubej. Nic jinýho si totiž film, kterej na mě už pouhým názvem útočí sprostotou a jednoduchostí, nezaslouží. Po hlavě byste zasloužili vzít všichni do jednoho (nejlíp něčím fakt velkým a fakt těžkým) a do prdele byste potom zasloužili všichni do jednoho nakopat (nejlíp nějakou fakt velkou a fakt těžkou botou). Tohle je absolutně to nejhorší, opakuji; absolutně to nejhorší, co jsem viděl od té doby, co rozeznám hovno od bonbonu. Důkazem jsou, mimo jinýho, čtyři hvězdy verbala. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Doufám, že umíš rodit '' --- Věděl jsem do čeho jdu a toho se mi dostalo mírou vrchovatou. Byly to také české historky z podsvětí, jenže Bystroň není Tarantino a tak to také dopadlo. Hvězdu dávám za scénář, který měl snahu tenhle soubor povídek nějak konstrukčně pospojovat. Tedy za rámec, nikoliv obsah jednotlivých epizod... Lecos bylo totiž už i tak za hranou... Haranti kšeftující s mafií s bouchačkama, otěhotnělá třináctka Madona, sodo maso lesbický sex s ping pongovou pálkou atd... Kamera je otřesná, otřesné jsou i leckteré herecké výkony. Dana Černá má fakt parádní hlas, vždycky ale úpím, když z ní ve filmu sem tam nějakého filmaře napadne dělat sexy kočku... podobně jako z Dany Morávkové což je podobný případ. Myslím, že tenhle film svojí koncepcí i zoufalstvím zůstane tak trochu raritou v rybníčku našich krimi-komedií. Přesto to ale na úplný odpad nebylo a tak dávám za jednu petku na moji devítku místo tlumiče ! * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd, slabší dojezd, ale i tak jsem se nasmála jak dlouho ne, tolik vydařených hlášek, které mě málem dostaly na kolena, jsem pohromadě v jednom filmu, a ještě českém, dlouho neslyšela. A pochybuju že "This is a Glasgow kiss" ... "Opovaž se dát jí čelo!" vůbec ještě někdy dostanu z hlavy... Tahle hláška na konec mě prostě chytla za koule, aniž bych kdy nějaké měla. K tomu perfektní Nela Boudová a největší škoda, že se film víc nevěnoval rodince Veroniky Žilkové a Jiřího Mádla, v těch postávách citím nevyužitý potenciál a dát jim víc prostoru, možná bych si k hodnocení hvězdu přihodila... ()

Reklama

Reklama