Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka začíná v pekle, kde se ztratila kniha hříchů. Při jejím zmateném hledání najde čertovský učedník Vašek (I. Marták) botky a zvědavost mu nedá, aby je nevyzkoušel. Jako všechno, co má něco společného s peklem, ani botky nejsou jen tak ledajaké a Vašek se rázem ocitne na světě mezi lidmi. Než se stačí pořádně rozkoukat, přijde o ně, čímž ale přijde i o možnost vrátit se zpět. Botky se totiž zalíbily vesnickému klukovi Jiříkovi (D. Kubín) a donesly do pekla pro změnu jeho. Lucifer (S. Šárský) řádí, protože tak zapeklitou situaci v jeho říši ještě neměli: nevinné dítě v pekle a nezkušený čertovský učedník nedopatřením jen tak na světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoducho katastrofa .... Inscenácia, ako vyšitá z rokov osemdesiatych. Herecké výkony vysoko podpriemerné, až smiešne . Strih katastrofálny a celkové tempo, ako naťahujúci sa sopeľ. Vrcholom bola scéna a la Rosamunde Pilcherova na lúke pokiaľ spieval dementnú pesničku Karel Černoch. A aby som nezabudol - ten ostravsky prizvuk se nedal neslyšet. Cyp aby do toho střelil ! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ostravaci nám ukázali, za jak málo peněz se dá natočit pohádka. Bohužel v tomto případě platí, že za málo peněz bylo málo muziky. Nedivím se, že regionální herci se nedostali do první herecké ligy, jejich výkony byly mdlé až ochotnické, nicméně úměrně k bídnému scénáři. Unavené chudé peklo, jedna chalupa, jedna skála (počítám, že zadarmo) a jeden povoz. Tipuji, že za dva tři dny bylo natočeno. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Sakra, jak se říká čertovi, kterej je kůň ??" ;) Škoda, že klokan Zdeněk Havlíček raději nezůstal u toho fotbalu, protože dík jeho režijním sebevraždám tuzemský oblíbený žánr pohádky schytal hned několik brutálních faulů na červenou, za které by se měla zastavovat činnost.. Pokud by vám nestačil tenhle hnůj, pak mohu nabídnout třeba snad ještě divácky bolestivější Šmankote, babičko čaruj! Havlíček, byť sám vypadá jako starej čert, vykrádá Bočanovy pekelníky a další motivisticky spřízněné kousky jako o život a právě v těchto momentech působí jeho vyprázdněná marnost nechtěně nejsměšněji.. Obludně zahraná cypovina !! ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nepředstavitelně pekelná realizace a primitivní herectví účastníků. Toužíte-li uzřít nesouvislou změť, kde je největší zápletkou normální váha Norberta Lichého, na tv obrazovkách vás nemohlo nic lepšího potkat. Ivo Marták coby krémem na boty potřený a teploušsky natupírovaný čert ještě před svým slavným obdobím tvořivých Shitkulů, doplněn o Radku Coufalovou, co rozdává čarodějné felace pekelníkům i chalupníkům, jen statkáře a mluvícího koně, co je šibalsky proměněný čert, si odpírá. Z podstatné části jsem scénář nepobral, režie, pokud se dají ty lajdácky pospojované obrázky vůbec režií nazvat, se opírá výrazně o nejdebilnější humor a občasně imbecilně zrychlené sekvence, primitivní triková složka dělá čest vynalézavým předpotopním trikovým mistrům, načež vznikl dokonale dementní pohádkový blivajz, co nemá jedinou vteřinu smysluplnou a zábavnou. Šup s tím do pekelného kotle/odpadu. 0/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštní pohádka. Na jednu stranu příjemné postavy, žádné velké strašení, slušné triky. Na druhé straně však herecky ani scénáristicky nepovedené. Herectví snad až naivní, postsynchrony děsné, příběh opravdu hodně přistřižený za vlasy a děravý jak řešeto. Nevadí, že čerti jsou líčeni jako dobří a spravedlivý, vadí celková nevěryhodnost mnohých postav. Hrůza to určitě nebyla, ale lehčí podprůměr určitě. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku (zhruba v čase 8:40) pohádky čert vypráví o příhodě staré asi 320 let, kdy do pekla čerti přinesli nevinnou princeznu Máňu, která je nutila tam uklízet a mýt se... Je to narážka na Nezbednou pohádku z roku 1976. (a-ja)
  • Název je parafrází přísloví: „Ševče, drž se svého kopyta.“ Znamená to být tím, kým jsme, a necpat se tam, kam nepatříme. (sator)
  • Natáčení probíhalo ve Štramberku v jeskyni Šipce a v arboretu a dále ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. (aiv)

Reklama

Reklama