Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři sta let po škole! Tak zněl ortel vynesený před mnoha a mnoha lety nad Saxánou, studentkou čarodějnické školy v Říši pohádek, která utekla do světa lidí za svou první láskou Honzou Bláhou. Saxána nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxánkou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající tajemství o jejím předešlém čarodějnickém životě. Právě toto maminčino tajemství náhodou objeví dcerka Saxánka, která se nenadálou souhrou okolností a své zvědavosti ocitne v kouzelné Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. Na malou holčičku čekají neuvěřitelná dobrodružství neznámého světa, který se právě ocitl na pokraji zkázy. Odvážná Saxánka za pomoci svých nových pohádkových kamarádů rozplétá zamotaný svět pohádek, který se zlými silami snaží ovládnout komiksový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (654)

Traffic odpad!

všechny recenze uživatele

Radši zůstat 300 let po škole, než mít za úkol na tohle napsat recenzi! Takřka nesnesitelná ukázka jakési kameňákovské narace, kdy je film spíš sledem neprovázaných scén, mezi nimiž navíc naprosto zmateně přestřihává, a k tomu všemu je tu vlastně v hlavní roli Bohdalová. Nejhorší je, že ten film jako pohádka rezignuje i na vyjadřování pozitivních hodnot, a když už se nějaké ty negativní snaží jakoby démonizovat, tak je přitom sám jejich ztělesněním. Hnus. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo vtipné jako kýbl psích hoven. Jako když vezmete kýbl psích hoven a nasadíte si ho na hlavu a teď vám ty hovna tečou na obličeji, padaj kolem ramen, dosedaj na pupek a pleskaj po peršanu z Ikea všude kolem vás. S takovým kýblem plným psích hoven dosáhnete hned vyššího hodnocení na vašem domácím smíchometru a tak se pak dá tato ultimátní triková česká pohádka skvěle zvládnout. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Vorlíček zpatlal dohromady své pohádkové legendy, přidal něco z Jessie a ke své škodě si začal hrát s digitálními efekty, které byly přinejmenším příšerné. Já myslím, že starý pán už by se měl na filmování vykašlat, protože pokud by pokračoval v nastaveném kurzu, mohlo by se zapomenout, jaké úžasné věci točil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak pokračování dnes již legendárního českého filmu jsem se vzhledem ke zdejším reakcím docela obával, ale musím říci, že nakonec jsem se oproti všem očekáváním skvěle bavil a film mi dokázal velmi rychle utéci, aniž bych se začal nudit. Ovšem nutno dodat, že jsem film nebral jako pohádku, ale spíše jako komedii, a v tomto směru film nezklamal, jelikož jsem se smál skoro celou dobu a opravdu mě některé hlášky dokázaly skvěle pobavit, obzvláště pan Nárožný exceloval. Kdybych film bral jako pokračování Dívky na koštěti, tak bych asi tak nadšený nebyl, ale když to beru prostě jen jako samostatný film, který je více komedií než pohádkou, tak aspoň v tom průměru v mých očích tento film setrvává. Nevím, čím to je, možná jsem otrlejší než většina zdejších uživatelů, možná mám jen poněkud jiný vkus, ale fakt je, že tohle rozhodně není z mého pohledu nikterak špatný film a musím říci, že už jsem viděl řadu horších filmů, u nichž jsem už nudou nevěděl co mám dělat nebo nač myslet. Tohle není ten případ, příběh malé Saxánky jsem si užil, a tak uděluji tři hvězdy. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

V dobách totalitného režimu bol Václav Vorlíček výnimočný režisér, ktorého diela boli plné fantázie, humoru a dobrodružstva. Stačí spomenúť snímky ako napríklad "Dívka na koštěti", "Jak utopit Dr.Mráčka", "Tri oriešky pre Popolušku" alebo úžasne televízne seriály "Arabela", "Létajíci Čestmír" a "Křeček v noční košili". To sú výborné filmové diela, ktoré si vždy rád pripomeniem. Po roku 1989 začala Vorlíčkova tvorba viditeľne upadať. No do úplnej krízy sa dostal až v novom miléniu. Nezmyselné pokračovanie "Dívky na koštěti", ktoré dostalo názov "Saxána a Lexikon kouzel", je jasnou ukážkou jeho neschopnosti natočiť kvalitný, komerčne úspešný kinofilm. Václav Vorlíček bol výborný režisér, ale už dávno mal odísť na zaslúžený odpočinok, do dôchodku. Pretože dnes už dokáže natočiť iba nepodarený odpad! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Po premiéře film sklidil ostrou kritiku. Jiřina Bohdalová však prohlásila: “To je jedno, hlavně že se to líbí dětem!" (vyfuk)
  • 3D animace prostupuje až 60 % celého příběhu. (hippyman)
  • Pro film Saxána a Lexikon kouzel vzniklo na 25 unikátních animovaných postav, které ve filmu fungují v přímé interakci s živými herci, na 12-15 animovaných prostředí, přes 650 trikových záběrů. (ČSFD)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama