Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller, ve kterém není nouze o napětí, zvraty a dobře napsané postavy. Kevin Costner jako zabiják? Proč ne? V Dokonalém světě také nehrál vyloženě kladnou roli. Docela brzy mě Mr. Brooks vtáhnul do svého děje, nejsou tu žádná výrazně nudná a hluchá místa, takže celých 120 minut je skutečně výbornou podívanou. Brooksovy promluvy se svým alter egem, profesionalita, chlad při vraždění a prolínání dvou osob v jednom těle, dává tomuto snímku něco, co ledajaký thriller nemá - poutavost. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

To mě poser na holý záda, jakou já měla mezeru na zacpání. 11 let starej film, bo už skoro 12, a já o tom neslyšela ani hovno. Každopádně konečně se ke mně Mr. Brooks dosral a já tak měla možnost sledovat Kevina Kostěje jako osekanou verzi Dextera, kterýho nahání stále šukézní Dejmi, More! Film má tolik zvratů, že sem z toho byla zvrácená taky páč pana A, kterej je i panem B vidí pan C, ale nechce donášet paní D, po které jde pan E a paní F, které využije pan A+B, zatímco se musí kámošit s panem C, kterej chce zabít pana G, ale nakonec má jít po panu H, kterej prcá paní CH a rozvádí se s paní D, která začne jít po panu C a pan A+B toho chce využít kvůli divce I, která.....No do prdele !!! Tam se to střídá častějc než v bordelu ve dne otevřených dveří. Všechno to má zvrácenou logiku a tak člověk ty watafak momenty bere s nadhledem. Co na tom, že krásná holka rozsekává lidi sekerou páč se potatila a koho sere, pochcat se na místě činu a to ještě před činem. A kterej Muž Roku, kurva v dnešní době nevlastní hřbitov, že? To Vám pak nějaká milionářka, co dělá policajtku páč táta chtěl dicka a ne škvíru, přijde naprosto v pohodě stejně jako celej tenhle film. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol som z tohto filmu až taký nadšený, ako poniektorí. Jediné, čo oceňujem je, že K.Costner a aj D.Moore konečne trošku zabodovali. To najlepšie prišlo tesne pred záverom, kde Costner rieši svoju existenciu so svojim "pomocníkom" pri vykopanej jame na cintoríne. Inak ničím výnimočný film, ale na pozretie fajn. Film 60%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Earl Brooks a Tracy Attwoodová jsou dva milionářští pedanti, kteří se snaží vyvarovat chyb. Kromě toho oba rádi střílí z bambitek a drobná odlišnost tkví pouze v tom, že jeden z nich si přitom přes hlaveň přetahuje igelitový pytlík a pak až do rána zběsile luxuje v cizím bytě. Tihle dva si spolu rodinu asi nikdy nezaloží, ale jinak mě tohle pátrání detektiva po seriózním psychopatovi až nečekaně bavilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Ono by to nebyl spatnej film, precejen natocenej je docela slusne a postava vraha je perfektne a originalne napsana, ale to je asi tak vsechno, co tu muzu pochvalit. Linie s Demi Moore je absolutne nadbytecna a kdyz do toho zacnou michat jeste jinyho vraha, tak je to fakt silne navic, navic Demi nejenom ze hraje mizerne, ale je neskutecne nesympaticka a v scene, kdy najednou pojme z niceho nic podezreni, sem mel chut ji hodit pod auto. Dalsi problem je tempo filmu, kterej se vetsinou dost tahne a trochu na napinavosti to nabere pouze pri vrazdeni, kteryho je ale malo. Mozna by pomohlo film aspon o pulhodiny zkratit. Daleko zajimavejsi by ale pravdepodobne bylo sledovat postavu Costnera pred udalostma ve filmu, protoze podle tech nekolika informaci, co utrousi, ma na konce hezkej pocet lidi. Navic se ani moc nedari nejaka atmosfera, cemuz taky napomaha dost stereotypni hudba. Bud to chtelo film natocit vic cool a nebo vic syrove. No a posledni, to uz ani ne tak problem, ale spis pripominka, je k postave naseptavace v podani Hurta, ten sice hraje dobre, ale proste sem cekal, ze bude naseptavat daleko vic, takle to je spis kamos, co vzdy rad poradi. A mozna by bylo zajimavejsi, kdyby tu postavu hral rovnez Costner. Jinak tomu postava vraha a milujiciho otce dobre sedla, ne ze by hral vylozene uchvatne, ale rozhodne podava nadprumernej vykon, v cemz mu samozrejme pomaha dobre napsana postava. No a konec taky neni z nejlepsich, sice je fajn, jak to dopadlo, ale v podstate to je cely neuzavreny a ta zaverecna jakoze prekvapiva vrazda je taky trochu navic. Celkove slabsi 3*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Po úvodní scéně – „Muž roku“ si paní Brooksová sundává v šatně z pravé ruky prsten a dává do šperkovnice, v dalším záběru si sundává opět ten samý prsten, který má už ale být ve šperkovnici. (Pavlínka9)
  • Kevin Costner se dal slyšet, že scénář byl jeden z nejlepších, co kdy četl. Poté, co se toto tvrzení dostalo ke scénáristům, tak údajně celý den oslavovali. (Othello)
  • V restauraci si pan Brooks čte noviny USA Today. Pouze titulky a prvních několik řádků v těchto novinách je anglicky, zbytek je psán v latině. (Othello)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama