Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Matty 

všechny recenze uživatele

„I like food, I like fucking and I also like killing.“ Nevím, zda-li šlo o svižnou reakci na Dexteta či déle připravovaný projekt, každopádně oceňuji, že měl někdo odvahu pustit podobný film do kin. Na jednu stranu mě mrazí v zátylku při pomyšlení v jaké době to žijeme (tzn. v době, kdy ani psychologizující černá komedie o sériovém vrahovi není tabu), na stranu druhou takový krok vnímám jako něco nevyhnutelného. Za pár let se třeba budeme stejně pozastavovat nad obyčejným americkým taťkou od rodiny, který jen tak mimoděk spasí svět. Costner zraje s každou novou roli a pomalu se začíná profilovat jako herec, kterého životní role čeká až na smrtelné posteli. Zde mu hodně přihrává božsky ďábelský William Hurt a jejich dialogy patří k tomu nejcyničtějšímu z celého filmu. Není jich málo a není to na škodu, režisér dobře věděl, do jaké míry může spoléhat na (svůj) scénář. Pár akčních scén přitom taky není špatně zrežírováno, právě naopak, ty cca tři rychlé a zběsilé minuty (únos + přestřelka) by mu mohl závidět lecjaký rádoby akční režisér. Větší péči by zasloužila postava Demi Mooreové, která profituje ze své byvší slávy a krásy seč jí síly stačí. Několikrát mě napadlo, že by Costnerovi mohla být důstojnou protihráčkou… kdyby dostala více prostoru… ale ten by zas neúměrně natahoval již tak dost dlouhý film. Mr. Brooks je slibným začátkem něčeho ne přímo dechberoucího, nicméně něčeho vyváženě inteligentního, originálního a zábavného. Bohužel, dle slabších komerčních výsledků asi zůstane jenom u toho začátku. Takový pilot nedoceněného seriálu. Přinejhorším bychom se mohli dočkat nějaké uncut DVD verze, kde tvůrci budou mít koule ponechat „definitivní“ konec bez závěrečného dovětku. 70% Zajímavé komentáře: Tom Hardy, pshimi, k212, uzzi, silent cut, rowdy's, Akyno ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Stará škola"?Psycho thriller,ktorý zahrial na srdci!Nič veľkého sa nekoná,avšak návrat v podaní Kevina Costnera a Demi Moore oslovil..!Tento snímok má ten svoj správny nádych,ktorý dokáže odzbrojiť diváka(štýl)!Psychopatický schizofrenik,traumou posadnutá policajtka,pár feťákov a ďalší psychopat-čo dodať?Pôsobí to síce trocha chaoticky,ale celkový dojem zostáva 4*!Som dojatý Kevin... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol som z tohto filmu až taký nadšený, ako poniektorí. Jediné, čo oceňujem je, že K.Costner a aj D.Moore konečne trošku zabodovali. To najlepšie prišlo tesne pred záverom, kde Costner rieši svoju existenciu so svojim "pomocníkom" pri vykopanej jame na cintoríne. Inak ničím výnimočný film, ale na pozretie fajn. Film 60%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zraje jak víno. Škoda, že se málokdy dostane k dobré roli v dobrém filmu. Postavu vyšinutého chladnokrevného vraha a současně milujícího otce podal naprosto skvělým způsobem a s přehledem přehrál zbytek obsazení včetně vychvalovaného Hurta. Je odpuzující i fascinující, chladnokrevný a přece zmítaný emocemi, inteligentní a dokonalý ve svém dvojím životě i slabý a nejistý. A když se podívá přímo do kamery, běhá mráz po zádech. Možná jeden nejlépe podaných filmových vrahů. Jen by se mi možná víc líbilo, kdyby místo zápletky s fotografem dostala více prostoru linie s Demi Moore, které navíc ublížila nevěrohodná a zbytečná charakterizace policistky milionářky. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Tři vyhaslé herecké hvězdy si po dlouhé době pochutnávají na skvělých rolích a my si můžeme jen říkat jaká je to škoda, že je v posledních letech nevídáme častěji. Ačkoli Costner tu žádní divoký projev nepředvádí (je podobně nudný a nevýrazný jak si ho pamatujeme), k nenápadné postavě obchodníka roku, milujícího manžela a otce závislého na zabíjení sedí dokonale. Hurt jako jeho šílené alter ego, všudypřítomný přítel a cynický rádce a našeptávač je přímo famózní a jeho postava, jakožto opak nudného uhlazeného obchodníka je doslova živel. Demi Moore je jako odhodlaná detektiv(ka?) taky skvělá a opravdu jí to sluší. Námět je řekl bych hodně originální, postavy nejednoznačné a děj nepředvídatelný. Scénář hází hercům do pusy (především Hurtovi) inteligentní a nápadité dialogy a skvělé, mnohdy hodně černohumorné hlášky. Zpracování filmu je průměrné (nijak výjimečné), docela hezky se na to kouká, škoda té jedné přestřelky, která působí maximálně trapně a naprosto se do filmu nehodí. Přemýšlím, jestli dát 4* nebo 5*, když ale vezmu v úvahu tu již zmiňovanou, příšernou přestřelku, celkově hodně nepovedenou postavu pana Smithe, poslední scénu, která zbytečně a naprosto degraduje skvělou scénu předposlední a konečné vyznění snímku, kde člověku vraždícímu pro potěšení vlastně musíme držet palce, přikloním se k pouze čtyřhvězdičkovému hodnocení. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Napriek pôvodným plánom trilógia natočená nakoniec nikdy nebola. V roku 2020 Bruce Evans prezradil, že v pláne bolo dostať Brooksovu (Kevin Costner) rodinu do nebezpečia, psychopatizmus jeho dcéry Jane (Danielle Panabaker) sa mal stále viac prehlbovať, Brooks sa mal zbaviť Marshalla (William Hurt), ale ten sa mal vrátiť "nahnevanejší a zvrátenejší". Okrem toho Evans prezradil, že tretí film, v ktorom by boli Brooks a Jane vo vzájomnom spore, by skončil tak, že by Brooks zabil seba aj svoju dcéru, pretože by si uvedomil, že ani pre jedného z nich neexistuje žiadna nádej. (Arsenal83)
  • William Hurt údajně přijal roli v tomto filmu proto, že se mu líbila myšlenka, že někdo chodí na protialkoholové seance, aby si odvykl zabíjet lidi. (Othello)
  • Kevin Costner se dal slyšet, že scénář byl jeden z nejlepších, co kdy četl. Poté, co se toto tvrzení dostalo ke scénáristům, tak údajně celý den oslavovali. (Othello)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama