Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (474)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Potencionálně silný, v momentech okouzlující, ale v celku roztřesený film, který postrádá sebevědomější tah na bránu. Costner je sice fajn "maniak", ale to skutečné požitkářství mi v jeho režii uniká, Demi je pro změnu otrokem malé charakterizace a tak jediný skutečně uvolněný part připadá Williamu Hurtovi, který si Brooksovo druhé já patřičně užívá. Tvůrci zřejmě viděli seriál Dexter a chtěli se mu přiblížit, ale k tomu jim chybí jak 1) rafinovanější vraždění, tak 2) lepší dialogy a především 3) lepší postavy. Rozhodně jsem se nenudil, ale právě proto, že je Dexter dle mého nejlepším seriálem nové vlny, nemůže být v mých očích Mr. Brooks ničím víc, než pouhým dalším zabijákem z řady… i když má Costnerův šmrnc. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„I like food, I like fucking and I also like killing.“ Nevím, zda-li šlo o svižnou reakci na Dexteta či déle připravovaný projekt, každopádně oceňuji, že měl někdo odvahu pustit podobný film do kin. Na jednu stranu mě mrazí v zátylku při pomyšlení v jaké době to žijeme (tzn. v době, kdy ani psychologizující černá komedie o sériovém vrahovi není tabu), na stranu druhou takový krok vnímám jako něco nevyhnutelného. Za pár let se třeba budeme stejně pozastavovat nad obyčejným americkým taťkou od rodiny, který jen tak mimoděk spasí svět. Costner zraje s každou novou roli a pomalu se začíná profilovat jako herec, kterého životní role čeká až na smrtelné posteli. Zde mu hodně přihrává božsky ďábelský William Hurt a jejich dialogy patří k tomu nejcyničtějšímu z celého filmu. Není jich málo a není to na škodu, režisér dobře věděl, do jaké míry může spoléhat na (svůj) scénář. Pár akčních scén přitom taky není špatně zrežírováno, právě naopak, ty cca tři rychlé a zběsilé minuty (únos + přestřelka) by mu mohl závidět lecjaký rádoby akční režisér. Větší péči by zasloužila postava Demi Mooreové, která profituje ze své byvší slávy a krásy seč jí síly stačí. Několikrát mě napadlo, že by Costnerovi mohla být důstojnou protihráčkou… kdyby dostala více prostoru… ale ten by zas neúměrně natahoval již tak dost dlouhý film. Mr. Brooks je slibným začátkem něčeho ne přímo dechberoucího, nicméně něčeho vyváženě inteligentního, originálního a zábavného. Bohužel, dle slabších komerčních výsledků asi zůstane jenom u toho začátku. Takový pilot nedoceněného seriálu. Přinejhorším bychom se mohli dočkat nějaké uncut DVD verze, kde tvůrci budou mít koule ponechat „definitivní“ konec bez závěrečného dovětku. 70% Zajímavé komentáře: Tom Hardy, pshimi, k212, uzzi, silent cut, rowdy's, Akyno ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ne že by to nebylo působivé, herecky dost odzbrojující, stylové, napínavé nebo třeba nečekané, jen ten vývoj, ať už jakýkoli, mi byl, upřímně napsáno, docela jedno. Ale i přesto dávám 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že za chvíli bude s vrahem jezdit celý autobus diváků, aby mohly být u "toho" a zažít tak netradiční pocit vzrušení. Živě si to představuji, jak na Florenc přijede autobus s vrahem, řidič nechá nastoupit nedočkavý diváky toužící po vzrušujícím zážitku, pak nastartuje zcela zaplněný autobus a všichni společně vyjedou za obětí. Autobus dojede na místo činu, vrah nejdříve umožní divákům slušně vystoupit z autobusu a pohodlně je usadí v místě, kde hodlá zavraždit svou oběť. Nechá diváky hlasovat smskama, jaký způsob vraždy by nejraději viděly. Vyhlasí vítězný způsob mordu a ten následně provede na své oběti. Diváci začnou nadšeně tleskat, mnozí se z tak vzrušujícího zážitku zřejmě i udělají, pak vybere pan vrah za svou show penízky a všichni společně nasednou do autobusu a dojedou zpět na Florenc, popřejí si hodně zdravý a rozejdou se. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je po letech ve formě a jeho part sériového vraha je skvostný, byť jej hbitě přehrává fenomenální William Hurt. Škoda toho, že scénář si mezi svůj dokonale seřízený a šlapající mechanismus nechal vpustit i neskutečně rušivou a zbytečně natahovanou linii policistčina soukromého života. Jinak je to totiž formálně i obsahově překvapivě uvědomělý počin od chlápka, který napsal Ostrov hrdlořezů. Budiž mu odpuštěno, jelikož mrazivé vraždy či dokonalá přestřelka na chodbě mi v hlavě budou rezonovat sakra dlouho. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony nezachrání všechno. Brooksovi chyběl svižnější scénář a trošku zajímavější režie. Inspirace v seriálu Dexter je zřejmá, ale i když Costner a spol. kopou nižší ligu, kouká se na to docela dobře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $28,549,298Tržby Celosvetovo $48,121,900Tržby za predaj DVD v USA $29,813,080 //počet predaných kusov 1,752,775║ ...ja chcem pokračovanie! Kevin Costner s alter egom Williama Hurta je spojenie dokonalého zabijáka a džentlmena v jednom. Dokonca aj Demi Moore tu je celkom na pohľadanie. Za poslednú dobu asi najsviežejší thriller s príbehom držiaceho diváka stále v dobrom napätí, príbeh nikam zbytočne neskĺzava. K tomu tu máme scény držiace sa v znesiteľnej norme a slúžiace pre stavbu deja a dcéra Mr. Brooksa je proste po tatkovi, niet o čom, záver je taký nečakaní bonbónik. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Opravdu hodně velké. Od snímků s Kevinem Costnerem jsem se už časem naučil neočekávat hodně, ale když jsem četl, že se sešel v jednom snímku s Demi Moore a Williamem Hurtem byl jsme potěšen. Děj snímku není komplikovaný a ani se zde nedočkáme ukázky velké várky vražd, ale rozhodně je divákovi naservírován film plný velmi kvalitní hereckých výkonů. Kevin Costner překvapuje velmi mile a drží celý film v nadprůměru a (občas) odolává šeptání svého špatného já, (opět výborného) Williama Hurta. Mrazivá atmosféra, které dodává punc kvality hlavní postava, která je chladně klidná a vše má do puntíku promyšlené mnohem dříve než si to divák stihne uvědomit (až na drobnosti). Závěr je na první pohled zdrcující, ale na konec se nevyhne klišé. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Rozhodne velmi prijemne prekvapenie. Striedali sa u mna sympatie a lutost s totalnym hnusom k hlavnemu hrninovi...Dve hodiny som skoro nedychala, malo to pointu, rychly spad a celkom fajn herecke vykony. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice je ten film takový trochu nedotažený, ale Kevin Costner je ve své roli neuvěřitelně cool. Striktní chladnej zabiják mu opravdu dokonale sedne. Postava Demi Moore mne naopak vůbec nezaujala a přišla mi tak trochu debilní (policajtka milionářka). Film je to ale dobrej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bože dopřej mi klid, abych se srovnal s věcmi, které nemohu změnit.... PŘÍBĚH:**** klidně by to mohla být Akta X. Z Costnera jde strach, Hurt je perfektní a D. Moore se mi zde moc líbí. Musím přiznat, že jsem to ani nečekal. Výborný je, že nesledujeme jen linii Mr. Brookse, která je (velmi) zajímavá, ale také pestré soukromí D.Moore. Inu, co by život bez překvapení byl.../ HUMOR:0 když už, tak ,,černej", nebo škodolibej./ AKCE:0 ne, když to přeženu, vše se odehrává v naprostém poklidu. Napětí je to, oč tu má jít/ NAPĚTÍ:***** možná trochu nadhonoceno, ale mě se to líbilo. Provází nás celým filmem. I když se třeba jen mluví, tak nenápadný hudební doprovod vykoná své.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Ono by to nebyl spatnej film, precejen natocenej je docela slusne a postava vraha je perfektne a originalne napsana, ale to je asi tak vsechno, co tu muzu pochvalit. Linie s Demi Moore je absolutne nadbytecna a kdyz do toho zacnou michat jeste jinyho vraha, tak je to fakt silne navic, navic Demi nejenom ze hraje mizerne, ale je neskutecne nesympaticka a v scene, kdy najednou pojme z niceho nic podezreni, sem mel chut ji hodit pod auto. Dalsi problem je tempo filmu, kterej se vetsinou dost tahne a trochu na napinavosti to nabere pouze pri vrazdeni, kteryho je ale malo. Mozna by pomohlo film aspon o pulhodiny zkratit. Daleko zajimavejsi by ale pravdepodobne bylo sledovat postavu Costnera pred udalostma ve filmu, protoze podle tech nekolika informaci, co utrousi, ma na konce hezkej pocet lidi. Navic se ani moc nedari nejaka atmosfera, cemuz taky napomaha dost stereotypni hudba. Bud to chtelo film natocit vic cool a nebo vic syrove. No a posledni, to uz ani ne tak problem, ale spis pripominka, je k postave naseptavace v podani Hurta, ten sice hraje dobre, ale proste sem cekal, ze bude naseptavat daleko vic, takle to je spis kamos, co vzdy rad poradi. A mozna by bylo zajimavejsi, kdyby tu postavu hral rovnez Costner. Jinak tomu postava vraha a milujiciho otce dobre sedla, ne ze by hral vylozene uchvatne, ale rozhodne podava nadprumernej vykon, v cemz mu samozrejme pomaha dobre napsana postava. No a konec taky neni z nejlepsich, sice je fajn, jak to dopadlo, ale v podstate to je cely neuzavreny a ta zaverecna jakoze prekvapiva vrazda je taky trochu navic. Celkove slabsi 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Velmi, velmi stylovej Costner ve velmi svižném thrilleru. Má to všechno, i ta Demi tu je relativně sexy, ačkoliv nosí ty pánské obleky. Jediné co mě napadá je hudba, na které se dalo přitlačit, ale dnes je jiná doba a jenom kvůli tomu nehodlám hodnocení nijak snižovat, na to se mi ten film jednoduše prostě až moc líbil. Takže za plnou a sbohem, Mr. Brooksi. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

To mě poser na holý záda, jakou já měla mezeru na zacpání. 11 let starej film, bo už skoro 12, a já o tom neslyšela ani hovno. Každopádně konečně se ke mně Mr. Brooks dosral a já tak měla možnost sledovat Kevina Kostěje jako osekanou verzi Dextera, kterýho nahání stále šukézní Dejmi, More! Film má tolik zvratů, že sem z toho byla zvrácená taky páč pana A, kterej je i panem B vidí pan C, ale nechce donášet paní D, po které jde pan E a paní F, které využije pan A+B, zatímco se musí kámošit s panem C, kterej chce zabít pana G, ale nakonec má jít po panu H, kterej prcá paní CH a rozvádí se s paní D, která začne jít po panu C a pan A+B toho chce využít kvůli divce I, která.....No do prdele !!! Tam se to střídá častějc než v bordelu ve dne otevřených dveří. Všechno to má zvrácenou logiku a tak člověk ty watafak momenty bere s nadhledem. Co na tom, že krásná holka rozsekává lidi sekerou páč se potatila a koho sere, pochcat se na místě činu a to ještě před činem. A kterej Muž Roku, kurva v dnešní době nevlastní hřbitov, že? To Vám pak nějaká milionářka, co dělá policajtku páč táta chtěl dicka a ne škvíru, přijde naprosto v pohodě stejně jako celej tenhle film. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Je to trochu překombinované a přitažené za vlasy, postava Williama Hurta mi tam trochu vadila (i když je fakt, že to byly jediné odlehčené a zábavné momenty, takže to nakonec beru), ale má to i spoustu kladů - Costner v netradiční roli, kdy kolísáte mezi sympatiemi a odporem, Demi Moore obvykle nemusím, ale ta její policajtka byla celkem fajn a celé to pobavilo a rychle uteklo, takže nakonec tomu přilepším na slabší 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co kdyby zabil někoho, kdo nemá vysavač?" Otiskový vrah Earl? To by neudělal. Ví to on, jeho druhé já zvané Marshall, detektiv Attwoodová a brzy to zjistí i divák. Mě tedy precizní Earl dost bavil, zejména jeho rozhovory s Marshallem byly hrozně zábavné, a jeho hrátky s panem Smithem zase fascinující. Hned jsem dostal chuť někoho zavraždit, ale pak mi došlo, že to asi nechci. Já nechci obdivovat vrahy a nechci jim ani stavět filmové pomníky, ale tohle bylo hodně pohodové a závislým na něčem je asi každý. Earl na vraždění a třeba já na chipsech. Tak ho nebudu soudit a budu se bavit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

WTF? Neskutečně směšný film, plný trapných a i v rámci žánru naprosto nevěrohodných postav (policajtka milionářka, chlápek toužící vraždit, maniak na útěku, dcera hlavního hrdiny atd.), propojených tak zoufale špatnými dějovými zvraty, že mě ani vcelku sympatický Costnerův výkon a uživateli čsfd přeceňované šklebení Williama Hurta nedonutí dát víc než dvě hvězdy. Never more! P.S. Může mi někdo vysvětlit, jak to, že má pan Brooks přístup k policejním databázím? Je to snad hacker amatér?!? Spíš se to tvůrcům hodilo do krámu, aby mohli "elegantně" propojit jednotlivé dějové linie. A tak je to v tomhle filmu se vším... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Co by život bez překvapení byl..." . . . Škoda jen, že tenhle vcelku překvapivě zajímavý thriller je díky scénáristově rozšafně přetopené fantazii místy tak trošku přitažený za vlasy a tím zbytečně ztrácí na věrohodnosti. Naštěstí však pak možné drobné výhrady napravují herecké kreace K.C. a W.H coby dvojjediného psychopata Mr. Brookse a jeho alter ega Marshalla, který narozdíl od úspěšného seriozního obchodníka, milujícího manžela a skvělého otce jen "rád jí, šoustá a zabíjí"... . . . Trošku zbytečně překombinovaný děj pak naštěstí nesklouzne do přílišných žánrových hw klišé a staré naučení na závěr, že jablko (jak zdá se... ;-) daleko od stromu nepadne je už jen příjemně pikantní tečkou za napínavě oddechovými dvěma hodinami filmu, nad kterým nemá smysl příliš hloubat a když nebudete, jen tak si ho vrchovatě užijete... - - - P.S. No, i Vy užívejte >života< , pane Brooksi... ;-] - - - - - (Poprvé viděno 1.5.2009 na dvd, komentář zde jako mnohý - 1.5.2009) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je film ze začátku značně nezajímavý a působí v rámci schizofrenních filmů poslední doby naprosto standartně, s přibývajícími minutami zraje jako víno. Po technické stránce je doveden prakticky k dokonalosti (především skvělé nasvícení a výborná hudební složka), příběh se zajímavě vyvíjí (i když ke konci sklouzává k drobné schizofrenii) a také herci, kteří na začátku působili vágně, svůj výkon v průběhu filmu pilují a pilují (obzvlášť markantní je to u Demi Moore). Nakonec tedy velmi solidní 7/10 ()

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama