Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle ani není horor, spíš takový film o dvou lidech v autě, aspoň že na Emily Blunt se dá celou dobu koukat:-)) Ovšem pozor, přidal jsem jednu hvězdičku za skvělou muziku, za kterou nemůže nikdo jiný než mistr Clint Mansell!!! Už jenom za Emily Blunt a za hudební doprovod se vyplatí na to koukat:-) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slabšie 3*. Je to taký netypický nízkorozpočtový film. Nízkorozpočtáky majú väčšinou jednoduchý dej, čo tento film má, ale ku koncu sa hrozne zamotáva a ani samotný režisér netuší čo vlastne chcel povedať a film ukončil len tak, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Škoda toho konca mohol to byt slušný priemerný hororík. O atmosféru nebolo núdzi a počas celého filmu sme boli v napätí čo a keby sa niečo stane. Ja som o filme nevedel ani prd pred pozeraním a bol som zvedaví kto sa vykluje ako záporák, či divný šofér, alebo niečo z vonku. Z filmu mám dobrá pocit a nie som sklamaný z toho čo som pozeral i keď nijak extra nadšený nie som. Určite film na jedno pozretie. Hodnotenie cca 4,5-5/10=3*(slabšie). ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když má mladá slečna před sebou dlouhou cestu domů, a může si vybrat mezi autobusem a nebo cestu stopem s příjemným spolužákem - co si asi tak vybere? Už po cestě se jí ale zdá, že to, že měl cestu stejným směrem jako ona asi nebude velká náhoda. A když to náhle vezme zkratkou přes divočinu, je už vyděšená totálně. A to ještě netuší, že to není její řidič, koho se musí bát. Když je ze silnice vytlačí sněžný pluh, začnou se okolo dít podivné věci. Zjišťují, že nejsou prvním (ani posledním) vozem, který onen pluh v tomto místě sejmul ... Když jsem po skončení filmu přemýšlel, o čem to vlastně bylo a co tady šlo, nebyl jsem schopen si vůbec nic zásadního vybavit. Tak nějak mi přišlo, že tady někdo smíchal dva filmy dohromady. Jeden asi měl být thriller, jak se z ochotného mladíka stane zákeřný vrah a druhý o úchylném sněhovém mužíčkovi. Ale když se to zmixlo, není z toho ani ryba ani rak, ale jen (naštěstí necelou) hodinu a půl dlouhá nuda. Kromě první půlhodinky kladně hodnotím i představitelku hlavní (a téměř jediné) ženské role, Emily Blunt (aka první sekretářky z Ďábel nosí Pradu) ... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se ke komentu AngelAngie; a ktomu od J*A*S*M dodávám: poslouží i těm, kteří si chtějí vychutnat opravdu hojnou a téměř neutuchající přítomnost překrásné Emily Blunt. Ta byla jediným důvodem, proč jsem shlédl tenhle film, který opravdu nebyl tak špatný, jaké je jeho hodnocení na CSFD. To na IMDB je mnohem blíže pravdě (alespoň podle mě). ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Osobně duchařiny mám rád, protože jsou sestředěné spíše na atmosféru před krví. Wind Chill rozhodně špatným filmem není a z minima se snaží vytěžit maximum, což se alespoň částečně povedlo díky oboum hlavním hercům, kteří se opravdu očividně snaží hrát a docela jim to i jde. Prostředí je však limitováno pouze prakticky na automobil a ke konci tím trpí film stereotypem. Ani úplný závěr mě nijak neoslnil a proto hodnotím jako průměrný film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama