Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

juta 

všechny recenze uživatele

Co pohřbívá především je velmi dlouhá předehra, kde se nic neděje, dialogy jsou nudné a atmosféra je ta tam. Ani při objevování "duchů" se nic nezlepší. Ze všeho čiší amatérismus a místo toho, aby se člověk bál, tak se nudí a to je špatně. Nejdříve by se měl udělat pořádný scénář, nedělat nic ve spěchu a až poté točit film, i když ani to není v mnohých případech záruka kvality. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poměrně hodně indicií zpočátku naznačuje, že by mohlo jít o dobrý film - Clooney a Soderbergh jako producenti, Mansellův soundtrack nebo Emily Blunt v hlavní roli. Bohužel v tomhle případě by film nezachránil ani sebelepší režisér, neboť horory s obdobným námětem jdou většinou rovnou na DVD a končívají v zapadlých půjčovnách. A nejvtipnější na tom je, že je v Americe asi normální s sebou vozit v autě klasický pevný telefon se sluchátkem, takže pokud náhodou uvíznete blízko sloupů s telefonním vedením, není problém se napíchnout a zavolat si o pomoc. Stejně tak je vtipná náhoda s novinami, kterými je utěsněno okno v autě, a které jsou zrovna otevřeny na straně, kde je zpráva o nehodě v tom samém místě z padesátých let. Naštěstí Emily Blunt to sluší i v roláku, takže se to dalo dokoukat. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Téda! To je nuda jako hrom. V první půlce filmu se vlastně nic neděje a v druhé to bohužel platí také. Až na to, že se zjevý strašlivý zloduch se superschopností dělat z lidí rampouchy alá děda mrazík. Sem tam někde v pozadí projdou "děsivé" stíny, přimícháme časový paradox, nebo co to vlastně bylo, a tím to končí. Téměř celý děj se odehrává v autě (což samo o sobě nemusí být tragédie, vzpomeňme na Dead End) ale místo tíživé atmosféry uzavřeného prostoru, vyvolává toto prostředí jen trapné keci hlavních hrdinů... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrazivý horor...tedy atmosféra ani ne, ale pocit chladu z toho přeci jen čiší. Sledovat v nevytopené místnosti dva mladé lidi, jak pomalu umrzají v autě, je určitě mrazivý horor. Motiv psychopatického policajta je vždycky fajn, škoda, že Martin Donovan dostal jen malý prostor. Štědrovečerní noc je dle pověstí magická, a tak přechody mezi světy živých a mrtvých nejsou nic divného. V tom mohl být film daleko strašidelnější a napínavější. Jedna z nejlepších scén je se stožárem. Konec mi i tak přišel dvojznačný, což byl nejspíše záměr. Místo klasické pohádky na štědrý večer...proč ne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama