Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaké příšerné béčko, ale byl jsem příjemně překvapen jak atmosférou, tak i sympatickými výkony obou hlavních představitelů. Je sice pravda, že by si to zasloužilo trošičku upravit formu, protože občas to působilo poněkud zmateně, ale i tak to patí na hororové scéně k tomu lepšímu průměru. 65% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Osobně duchařiny mám rád, protože jsou sestředěné spíše na atmosféru před krví. Wind Chill rozhodně špatným filmem není a z minima se snaží vytěžit maximum, což se alespoň částečně povedlo díky oboum hlavním hercům, kteří se opravdu očividně snaží hrát a docela jim to i jde. Prostředí je však limitováno pouze prakticky na automobil a ke konci tím trpí film stereotypem. Ani úplný závěr mě nijak neoslnil a proto hodnotím jako průměrný film. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ledová nuda. Od začátku do konce se tam téměř nic neděje. Po celou stopáž se film odehrává v podstatě ve tmě. Námět a scénář velmi nedotažený a stupidní, atmosféra nulová, nejednoznačně podaná pointa. Za zmínku by stál začátek, který se hororový nádech alespoň snažil budovat, bohužel z toho nic nebylo, nezachránili to ani herci. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je perfektní, mrazivé prostředí se dostane pod kůži. Bohužel autoři scénáře se s příběhem moc nenamáhali, takže to vypadá jakoby šlo o první nástřel, ktarý se pak rychle natočil. Tím pádem filmu dost chybí gradování napětí, vývoj vztahu mezi ústřední dvojicí by taky zasloužil trochu víc práce. Přišlo mi zkrátka, že nechybělo tak moc, aby byl film mnohem lepší. Pochvalu naopak zasluhují oba herci, kteří asi vytáhli z partu maximum a získali si moje sympatie. Díky tomu jsem si přál happy end alespoň co se jich týče. Zřejmě jsem romantičtější, než jsem si myslel... :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když má mladá slečna před sebou dlouhou cestu domů, a může si vybrat mezi autobusem a nebo cestu stopem s příjemným spolužákem - co si asi tak vybere? Už po cestě se jí ale zdá, že to, že měl cestu stejným směrem jako ona asi nebude velká náhoda. A když to náhle vezme zkratkou přes divočinu, je už vyděšená totálně. A to ještě netuší, že to není její řidič, koho se musí bát. Když je ze silnice vytlačí sněžný pluh, začnou se okolo dít podivné věci. Zjišťují, že nejsou prvním (ani posledním) vozem, který onen pluh v tomto místě sejmul ... Když jsem po skončení filmu přemýšlel, o čem to vlastně bylo a co tady šlo, nebyl jsem schopen si vůbec nic zásadního vybavit. Tak nějak mi přišlo, že tady někdo smíchal dva filmy dohromady. Jeden asi měl být thriller, jak se z ochotného mladíka stane zákeřný vrah a druhý o úchylném sněhovém mužíčkovi. Ale když se to zmixlo, není z toho ani ryba ani rak, ale jen (naštěstí necelou) hodinu a půl dlouhá nuda. Kromě první půlhodinky kladně hodnotím i představitelku hlavní (a téměř jediné) ženské role, Emily Blunt (aka první sekretářky z Ďábel nosí Pradu) ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama