Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příběh se hodinu plazí hlemýždím tempem ku předu, aby následně přišlo nic moc vysvětlující finále. Ztráta času, poslouží pouze těm, kteří chtějí rychle usnout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ak po sebe postavy vo filme hodinu a pol hystericky vrieskajú, štekajú, skáču si do reči, neustále sa hádajú. Irituje ma to. Závanu smrti pomáha snežná výprava, sympaťáčka Emily Blunt a scenár obsahujúci viacero prekvapivých, zaujímavých momentov. Niektorí užívatelia Závan smrti prirovnávajú k istému hororu, obsahujúceho bielu farbu v názve, ale ja by som to nerobil, daný film mal podľa mňa inú pointu. Režíroval prekvapivo Gregory Jacobs, dvorný spolupracovník Stevena Sodebergha. A Soderbergh mu to pekne krásne produkoval. Spolu s Georgeom Clooneym. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jestli jsem to chtěl pochopit jak jsem chtěl a snad to tak i mohlo být myšleno, tak celá ta noční duchařská historka byla jen snová vize po havárii a s ní spojených peripetiích pomalu umrzající dívky, ze které ji milý mrtvý chlapec (tedy jeho dobrý duch, protože on to myslel dobře a ona byla hysterka, že...) ráno probudil a vyvedl k záchraně. A jestli to tak myšleno nebylo a pochopil jsem to špatně, tak ubírám jednu hvězdu, protože jinak to byl zase jen takový plytký duchařský horůrek se spoustou dějově zbytečných či nelogických momentů, u kterého se želduchu formou ni obsahem holt není moc čeho bát... . . . Jo - a jestli teda tu noc mělo být - dle hlášení v rádiu - pětatřicet pod nulou, tak sakryš se těm živým aspoň trochu víc mohlo pářit od huby, že... (?) Hm... - - - - - (Poprvé viděno 11.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 1381., komentář zde jako stošestý - 11.3.2013) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slaboučká duchařina bez pointy a bez atmosféry, která dokáže horko těžko vytvořit nějakou strašidelnější scénu asi jen 2x za celej film a to ještě nic moc. Nuda ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je perfektní, mrazivé prostředí se dostane pod kůži. Bohužel autoři scénáře se s příběhem moc nenamáhali, takže to vypadá jakoby šlo o první nástřel, ktarý se pak rychle natočil. Tím pádem filmu dost chybí gradování napětí, vývoj vztahu mezi ústřední dvojicí by taky zasloužil trochu víc práce. Přišlo mi zkrátka, že nechybělo tak moc, aby byl film mnohem lepší. Pochvalu naopak zasluhují oba herci, kteří asi vytáhli z partu maximum a získali si moje sympatie. Díky tomu jsem si přál happy end alespoň co se jich týče. Zřejmě jsem romantičtější, než jsem si myslel... :) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Čímsi to připomíná Gothiku, ale zdá se mi to lepší, protože je to míň skutečné a víc snivé. Je to lepší než obyčejný lekačkový horor, protože se věnuje svým postavám a chová se k nim jako k lidem, ne jako k figurkám. Soundtrack je famózní. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná komorní videoduchařinka a la HNĚV DUŠÍ. I Jacobs se opírá o pěknou kameru pomáhající si studenými filtry a dobrou atmosféru a navíc tu má herce, na které se dobře kouká a dokonce trochu romantiky, k níž námět o dvou rozdílných uvíznuvších lidech svádí. Jenže napětí buduje samými provařenými postupy a jakmile ukáže mrtvé, jde to do háje, nemluvě o tom, že pointa nijak nepřekvapí. A těch 113 minut (nevím, kde se tu vzalo 87) je opravdu hodně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vánoce, vánoce přicházejí, zemřete přátelé… Kombinace Dead End a Silent Hill, v níž popel nahrazují sněhové vločky. Jinak v podstatě jen lehce mrazivé čekaní na to, proč rozmašírovanému černochovi leze z pusy úhoř a jak fikaná bude pointa. Nutno dodat, že z ani jedné věci se autorům nepodařilo vybruslit se ctí a závěr je už jen tahání nohou z medu.. Je mi líto, ale účinnější závan smrti jsem zažil včera v tom vedru na městských toaletách.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Yup, slabé to bylo. Průměrné slabé. Na tři hvězdy tomu pomáhají oba solidně hrající herci (potěšující přítomnost Emily Blunt), studenej punc opuštěný zasněžený silnice a zimy, nepříjemnej pocit odtržení od civilizace a občasný závany atmosféry a tajemna. Samotný duchové mi přišli nevyužitý, vlastně tam ani moc nebyli, až na toho kněze, ten byl celkem dobrej. Narazit na dobrou duchařinu je nějak čím dál těžší, ach jo... ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. spíš Závan neschopnosti a zoufalství!! Mrazivá atmosféra se chce dostat pod kůži, ale z té půl druhé hodiny se jí to podaří opravdu jen na pár minutek. Ve finále takový nevzrušivý hněv duší, který si pomáhá studenými filtry a škodí napětím, které prostě nefunguje. Herci rozhodně nejsou špatní (Emily Blunt je sexy i zabalená v roláku na prostoru dva krát dva metry), ale v téhle podprůměrné duchařině je to asi jedno, kdo sedí za volantem/před kamerou!! ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Závan zatuchliny tak maximálně. Já vůl zapomněl, že tohle už jsem kdysi viděl a udělal jsem tu chybu, že jsem se na to podíval v domnění, že jsem to ještě neviděl. Nadšení některých mých oblíbených nechápu, ale co už.0% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco budovanú hororovú atmosféru, vystrieda sklamanie keď príbeh ku koncu začne prešľapovať na jednom mieste a hlavne žiadna pointa ktorá by zjavovanie duchov vysvetlila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a přece jen dost krutý horůrek. No někde uvíznout v pořádné zimě v liduprázdné krajině a čekat na záhranu nebo na smrt? To je opravdové peklo. Navíc se kolem dějí velmi zvláštní a děsivé věci. Brrr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrazivý horor...tedy atmosféra ani ne, ale pocit chladu z toho přeci jen čiší. Sledovat v nevytopené místnosti dva mladé lidi, jak pomalu umrzají v autě, je určitě mrazivý horor. Motiv psychopatického policajta je vždycky fajn, škoda, že Martin Donovan dostal jen malý prostor. Štědrovečerní noc je dle pověstí magická, a tak přechody mezi světy živých a mrtvých nejsou nic divného. V tom mohl být film daleko strašidelnější a napínavější. Jedna z nejlepších scén je se stožárem. Konec mi i tak přišel dvojznačný, což byl nejspíše záměr. Místo klasické pohádky na štědrý večer...proč ne. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co pohřbívá především je velmi dlouhá předehra, kde se nic neděje, dialogy jsou nudné a atmosféra je ta tam. Ani při objevování "duchů" se nic nezlepší. Ze všeho čiší amatérismus a místo toho, aby se člověk bál, tak se nudí a to je špatně. Nejdříve by se měl udělat pořádný scénář, nedělat nic ve spěchu a až poté točit film, i když ani to není v mnohých případech záruka kvality. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet a veľmi krásna Emily Blunt v hlavnej úlohe. Celé sa to odohráva v jednom zasneženom lese a jedinou "ochranou" je vaše auto. Ale ono to je natočené príšerne. Kľudne vám to odporučím ako snímku vhodnú na Vianočné obdobie, lebo tú atmosféru to má, ale nejak extra vás to neočarí. Filmík, ktorý nijako neuškodí, keď si u neho dáte pivko, dá sa v pohode dopozerať. V dnešnej dobe považujem podobný horor za klenot, v celom filme totiž neuvidíte ani jednu vnútornosť, useknutý úd a ani litre krvi. Len dotieravú a dosť temnú zimu a pekné výkony hercov no a hudbu umocňujúcu ich totálnu beznádejnosť. Koniec bol pre mňa možno zbytočne chaotický a pôsobil dosť komicky. Prvých 30 minút filmu je zahalených pod nepredvídateľnú rúšku, čo to asi bude, ale po lepšej hodinke príde tá strašne nudné a fádna hodinka, u ktorej si hovoríte, kedy už bude koniec. Ďalší zbytočný duchársky film, ktorý robí menšiu hanbu svojim duchovným predchodcom. ()

Reklama

Reklama