Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ledová nuda. Od začátku do konce se tam téměř nic neděje. Po celou stopáž se film odehrává v podstatě ve tmě. Námět a scénář velmi nedotažený a stupidní, atmosféra nulová, nejednoznačně podaná pointa. Za zmínku by stál začátek, který se hororový nádech alespoň snažil budovat, bohužel z toho nic nebylo, nezachránili to ani herci. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film má dve strany: jednu nudnú, vykecávaciu a celkovo o ničom a druhú, ktorá má psycho zložku, a tá prijemne odsýpa. Film hrá na emocionálnu hĺbku, lebo sa dozvieme to, čo o minulosti hlavnej dvojice aj s problémami, ktoré majú teraz. Tento film ma asi dve silné scénky, tie ostatné nemajú nič s atmosférou či napätím. A za seba hovorím je to škoda, film bol dobre rozbehnutý, ale poj...al to stred filmu, ktorý bol veľmi nezáživný a pokazila to aj pointa, ktorá bola dobre myslená, ale na p.ču spracovaná. Plusy- dramatické chvíľky, krásna a charizmatická E.Blunt, a atmosférou napáchnuté prostredie lesa. Mínusy- viacero nudných pasáži, nezáživná pointa a dosť chabý scenár. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre Emily. Preto som dokázal prejsť riadne béčkový scenár (zbytočný guláš viacerych tém) i kolísanie v atmosfére. Kde mal byť priamy ťah na bránku a gradícia napätia, bol len súbor viac či menej vydarených scénok. Dopozeral som film bez ujmy na zdraví, ale podchvíľou ma napadlo, že pri takto rozdaných kartách, to mohlo byť podstatne lepšie... ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. spíš Závan neschopnosti a zoufalství!! Mrazivá atmosféra se chce dostat pod kůži, ale z té půl druhé hodiny se jí to podaří opravdu jen na pár minutek. Ve finále takový nevzrušivý hněv duší, který si pomáhá studenými filtry a škodí napětím, které prostě nefunguje. Herci rozhodně nejsou špatní (Emily Blunt je sexy i zabalená v roláku na prostoru dva krát dva metry), ale v téhle podprůměrné duchařině je to asi jedno, kdo sedí za volantem/před kamerou!! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama