Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Recenze (418)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle je tato komedie s Adamem Sandlerem bláznivá a střeštěná, tak neobvyklým způsobem, že Ben Stiller s jeho partičkou musí šoupat nohama. Po roce totiž vzniká další film, který se nemá za co stydět. Tahle růžovoučky přiteplená komedie je totiž opravdu dost zábavná a dost růžová, což se od ní dalo čekat. Jenže kdyby se to všechno nebralo tak vážně, možná by si to zasloužilo o nejeden bod lepší umístění. Celou dobu totiž film vcelku zajímavým způsobem vyniká. Adam Sandler hraje v romantické komedii trochu jinou postavu než je o něm známo. Trochu drzejší, trochu víc bláznivější než je u něj obvyklé. Přesto se tento film povedl, ne sice nijak oslnivě na první pohled, při kterém možná zarazí fakt, že konec filmu je relativně vážný na úkor toho, jak je celý film brán s nadhledem a podepřenou myšlenku ztrhává do ztracena. Výběr herců se víceméně povedl a nejen díky hlavní dvojce, ale i díky Aykroydovi nebo Buscemimu stojí se na tuto opět bláznivou komedii podívat. --- Víš komu můžeš věřit? Té služebné, Tereze. - Ona krade! - Krade? Proč ji nevyhodíš? - Bojím se. Myslím, že ovládá voodoo ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Příjemná méně klasická sandlerovka. Sander s Jamesem jsou ale výborní, ale scénář se ke konci bere možná až příliš vážně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $120,059,556Tržby Celosvetovo $186,072,214Tržby za predaj DVD v USA $68,895,118 //počet predaných kusov 4,103,327║ Celkom zábavné, nájde sa tu niekoľko humusárskych vtipov ale našťastie nejak zvlášť to neznechutia, ústredné trio Adam Sandler, Kevin James a Jessica Biel dobre zapasovalo. Zatiaľ asi najznesiteľnejší teplošský film, teda film o dvoch bukviciach, ktoré aj tak nie su bukvice. /60%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V Clicku Sanlerovi hra na vážnější notu vyšla, ale tady je to horší. Naštěstí zbyl alespoň nekorektní humor a sexy Jesicca. Průůůměr. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s vtipnym ústředním duem a spoustou vtipnejch vedlejších rolí, jak je u Sandlera zvykem. Možná to bylo zbytečně moc dlouhé, ale já si to užil a navíc tam byla Jessica Biel ve spodním prádle. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Seven One Eight - Fannypack (3:29 ,2. For One Night Only - Bodyrockers (3:00) ,3. There's A Fire - Longwave (3:22) ,4. The Air That I Breathe - The Hollies (4:04) ,5. L O V E - Nat King Cole (2:33) ,6. Can't Help Falling In Love - Elvis Presley[*] (3:01) ,7. Anything You Can Do (I Can Do Better) - Doris Day & Robert Goulet[*] (3:33) ,8. Always On My Mind - The Pet Shop Boys (3:55) ,9. Dancing Queen - ABBA (3:52) ,10. The Rejection (Disco Mix) - Dangerous Muse (3:50) ,11. Groove Is In The Heart (3:53) ,12. Open Arms - Journey (3:19) ,13. Girls Just Want To Have Fun - Cyndi Lauper (3:50) ,14. Too Much Passion - The Smithereens (4:33) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Divím se, že jsem film do dnes neviděl, jedná se o skvělou komedii v době kdy Sandler točil ještě vtipné a slušné filmy. Film zaujme především nápadem, na kterém celý film stojí a od něj se odvíjí také humor. Nasmál jsem se slušně. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tento pán prišiel z penisového pardon penzijného úradu.“ Len 40% dávam nie preto, že je to drsná komédia, ale preto, že je MÁLO drsná. Mám Adama Sandlera rád, ale toto bolo skrátka nudné a takmer dvojhodinová minutáž to prizabila. Zasmial som sa len občas (odzemok s bezdomovcom, zženštilý syn, sexuálne VEĽMI JEDNOZNAČNÉ návrhy od poštára, všetko s Vingom Rhamesom... najvtipnejšia bola scéna s mydlom), čo ma mrzí, lebo som mal chuť na vulgárnu komédiu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak Sandler opet nezklamal, dalsi paradni komedie. Pribeh vcelku originalni, na to ze ma film 110 minut docela slusne odsejpa a nejaky vaznejsi kecy jsou jen ke konci a v prubehu filmu jen sem tam vykoukne myslenka, jako ze teplousi jsou vlastne fajn a lidi nemaj pravo je prudit a podobne. Navic tu jsou porad nejaky paradni vtipy a sem tam nakej naprosto brutalni. No a krome perfektni hlavni dvojky Sandler - James, ktery k sobe fakt sednou, tu je spousta vedlejsich zabavnejch postav. Za vsechny zminim naprosto giganticky teplyho Vinga Rhamese a ultra brutalni spomalovacku ve sprse s dvema mejdlama, pak tu je Schneider v roli cinskyho oddavajiciho a ani ne tak vtipna, jako sexy Jessica Biel, obzvlast ve scene s testovanim silikonu. Naopak treba takovej Aykroyd nebo Buscemi nejsou dvakrat vyuzity, minimalne Buscemi by zaslouzil vic prostoru. Celkove jsem se proste perfektne bavil, ale na uplnejch 5* bych to zas nevidel, tak jen lepsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Má to pár dobrých vtipů, dobrých míst... Ale jinak trochu promarněná, nedotažená a taky přetažená homo komedie. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo jako vychlazená desítka po nedělním pečeném krocanovi. Tam, kde se Chuck s Larrym právě nachází, se okamžitě nakumuluje hromada gagů a komických situací. Adam Sandler si svojí roli náramně užívá, a i když většinu příběhu hraje zástupce čtyřprocentní menšiny, tak v jedné scéně bych chtěl být na jeho místě (ano, má to co dělat s testováním pravosti ňader Jessicy Biel). Kevin James je zase sympaťák každým coulem, jeho Larry stále věrně miluje svoji zesnulou manželku a působí klidněji a umírněněji než bouřlivák Chuck. Všichni herci jsou nehorázně odvázaní. Biel je megakočka, která by rozžhavila do ruda i eskymáka, Buscemi zahraje kohokoliv s neskutečnou vervou a Rhames je třešničkou na dortu. Film se plyně rozjede a pak z něj 70 minut tryskají do všech stran hlášky a situace, kterým se budete upřímně smát. Škoda, že si snímek nefrčí svojí vlastní cestou - po té skutečně zábavné hodince totiž sjíždí na mnohokrát projetou (rozuměj klišovitou) asfaltku. Na závěr se přibrzdí a vcelku zvážní, celkově však film pokračuje ve šlépějích Clicku, protože se jedná o nadprůměrnou komedii s výbornými herci. 85 miliónů dolarů(rozpočet)/182 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře jsem se pobavil a opět se přesvědčil, že Adam Sandler je skvělý komik. Pokud nemáte při nedělním večeru co na prácí, mohu jen a jen doporučit..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říkal mi, že naše odpadky jsou málo teplý." Nejsem gay. Ani pravej ani falešnej. Gayové mi nevadí, ale lesbičky mám prostě radši. Z toho plyne, že ačkoli jsou Chuck s Larrym zábavní sympaťáci, tak postel bych raději sdílel s jejich právničkou Alex. Ta byla tak úžasná, že být gayem, tak bych se rychle nechal vyléčit polskou katolickou církví. A po sexu s ní bych si pustil nějakej zábavnej film. Třeba tenhle o hasičským přátelství, protože mě rozesmál i poučil. Já jsem třeba vůbec nevěděl, že Liz Taylor je yetti. A už vůbec jsem netušil, že gayové se hlásí k hasičům proto, aby se mohli sklouznout po tyči. Teď už v tom mám jasno. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem, že se u toho budu bavit přece jenom o něco víc, jó bylo to vtipný,ale občas taky trochu zdlouhavý a někdy trošku otravný, jak se to často snažilo ukazovat, jak jsou všichni lidi na homouše ošklivý a jak je to špatný, ale to zase vykrátí sexy Jessica Biel a několik perfektních scén, ať už ta mýdlová ve sprše nebo ty s prasáckým pošťákem ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nechce mi někdo říct, co na tom proboha stálo 85 milionů? Never mind. Pár dobrých záseků, ale většinou povážlivě nevtipné a trapné, zbytečně dlouhé a opatřené nezbytným, nesnesitelně otravným poselstvím. Hnus. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sandler se odklonil od zajetého rodinného hašteření a mírně se vrátil zpátky ke svým trhlejším kouskům. Ačkoliv jsem si v průměru každých 5 minut říkal "what the fuck", bavil jsem poměrně dobře a bez zádrhelů jsem dojel k až příliš očividné pointě. Průměr každopádně zasloužený a mám pocit, že Sandlerem dokonce vítaný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia, ktorá si drží má svoj rámec inteligentnosti. Homosexuálna zábava a vtipy sa však striktne držali neurážlivého stupňa narážok, čo ja osobne, v dnešnej dobe a úrovni lacných vtipov na tieto témy, veľmi kvitujem. Odvážna minutáž príjemne prekvapí, náznak nudnejšej časti rýchlo osvieži nejaký vtipný moment, či príjemne a vkusne obohrané klišé, ktoré od Sandlera asi vždy znesiem. Spolu s Jamesom vytvorili naozaj vkusný pár k popukaniu a Kevin má ako komik celkom sľubnú budúcnosť. Neskutočne nápomocné a filmu percentuálne pridávajúce boli aj podporné vedľajšie role (Buscemi, Aykroyd a najmä Rhames boli parádni), no a samozrejme Jessica fyzicky, ktorú však svojou údernosťou vtipu (v českom dabingu) predbehol čínsky svadobný šéf. 75%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na film takto nabitý komediálními herci bych teda očekával mnohem větší legraci. Jakožto komedie je to tedy těžký průměr a to je škoda. Naštěstí je příběh poměrně poutavý na sledování s rodinou velmi příjemný. Jen mne trochu mrzí, co tvůrci předvedli u závěrečného soudního procesu. Totální fraška, kde na sebe všichni pokřikují jako u Soudkyně Barbary. ()

Reklama

Reklama