Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudem půvabné Hadassah bylo stát se královnou Persie a spasitelkou svého lidu. Snímek natočený dle starozákonní Knihy Ester je právě jejím příběhem.  Byla to náhoda, že se Hadassah narodila obdařena nadlidskou krásou, byť byli její lidé pouhými otroky v nejmocnější říši světa? Byla to náhoda, že se po smrti svých rodičů dostala do výchovy strýce Mordechaje, muže požívajícího úcty, jaká náleží jen královskému písaři? Byla to náhoda, že právě v té době perský král Achašveroš alias Xerxes nechal popravit svoji královnu a brzy se začal cítit osamělý? Byla to náhoda, že právě do jeho harému se nakonec dostala Hadassah, která i přes všechny nemilosrdné palácové intriky králi brzy učarovala natolik, že si ji nakonec vzal za ženu? A byla náhoda, že právě tato dívka se nakonec stala spasitelkou svého národa, a ve své době zachránila židovstvo od pogromů a násilného útlaku? Starozákonní Kniha Ester říká, že ne. A výpravný epický historický snímek, natočený v roce 2006 režisérem Michaelem O. Sajbelem, je její adaptací. V úloze mladé Hadassah, které byl předurčen osud královny Ester, se blýskla osmadvacetiletá hvězdička Tiffany Dupontová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Han22 

všechny recenze uživatele

Spíše než historický drama tak trochu pohádka, i když se spoustou intrik, pletich a šílených příkazů a protokolů, které si člověk dnes těžko umí představit. Musím uznat, že se to trošku táhlo a nějakou akci byste tu hledali marně, ale příběh to byl zajímavý. A hlavně neskutečně mě dostávala výprava - za pouhých 20 milionů vytvořili tvůrci nádherné scenérie plné paláců, živoucích měst, kvetoucích zahrad a spousty stastistů. Potěšili mě i zajímavě vybraní herci - je vidět, že šlo o nízkorozpočtový projekt bez známých jmen, ale hrdinka byla velice sympatická a takový Tiny Lister jako moudrý, laskavý a vtipný rádce nebo James Callis (Baltar z nové Galacticy) jako slizký hajzlík byli naprosto skvělí. Takže celkově - zajímavá biblická pohádka. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Nablýskaná výprava s obrovským komparzem, slušní herci a tím to končí. Přes veškerou snahu tvůrců je to mdlé, nemá to atmosféru, jen výpravu potaženou třpytem bez jakékoliv účelnosti. Nevadilo by překreslení příběhu do vlastní vize, nevadí, že v popředí je milenecký vztah a intriky, ale nesmí to drhnout - dialogy jsou přes veškerou svojí nabubřelsot myšlenkově zcela prázdné, kamera se může pochlubit jen nadprůměrnými záběry paláce, režisér nedokáže využít prostor paláce ani komparzisty, proto všechny scény působí unyle a nakonec vůbec ne výpravně. 40% ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie veľmi dobré spracovanie krásneho a aj môjho obľúbeného starozákonného príbehu. Dej plynie od začiatku do konca v miernom tempe a drží sa svojej biblickej predlohy, čo oceňujem. Práve to, že ide viac menej o romantickú rozprávku o láske a hrdinstve, ktoré prekoná pomstu a krutosť sa mi na tomto filme páči asi najviac. Vyhovovalo mi herecké obsadenie, pekný vizuál, kostýmy a trefná hudba. Kráľ mohol byť viac výraznejšou postavou, hlavne preto že jeho charakter bol asi najzaujímavejší. Esther v podaní Tiffany Dupont nemala zo začiatku moje sympatie, ale potom sa to stále len zlepšovalo a nakoniec bolo pozretie Princeznej z Perzie príjemným zážitkom. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné a věrné zpracování biblického příběhu o Židovce Hadassah, která pod jménem Ester dokázala svým půvabem a hlavně přirozenou inteligencí okouzlit samotného vládce Perské říše. Ovšem ne každý souhlasil s její korunovací, někteří jako princ Haman to nesli těžce a kuli pikle, spřádali plány a chystali jedy. Tady je třeba vyzdvihnout nejen Ester, ale také Mordechaje, kdy oba díky své moudrosti a odvaze dokázali zvrátit osud židovského národa od pogromy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu jednoduché spracovanie jedného z biblických príbehov a v porovnaní s televíznym filmom Biblické příběhy: Ester vyznieva o čosi horšie. Herci sú v pohode, teda vo väčšine prípadov, ale celé je to smerované skôr ku romantickej dráme, než ku historickej. V tej romantickej línii mi to silne pripomínalo indickú megalomanskú historickú "telenovelu" Jodhaa Akbar. Napriek minimálnym zvratom či zlomom v deji a slabšej výprave som sa ale nenudil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • V závěru filmu, kdy se královna Esther (Tiffany Dupont) snaží u krále zachránit svůj lid před vyhlazením, má při rozhovoru s Hamanem (James Callis) na krku svůj přívěšek, v dalším záběru nikoliv a poté opět ano. (Lenny09)

Reklama

Reklama