Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Proti gustu žádný dišputát - každý má jiný vkus a každému se líbí něco jiného a já říkám, že mě se tenhle film fakt líbil. Je sice fakt, že scénář má trochu díry, je místy zmatený a místy jsem se ztrácela, ale je to dobře odvedená práce s malým plus. Plus dobrý výkon Angeliny - nevím, jak jinak si Payushka představuje zoufalý výkřik těhotné manželky, která se právě dozví, že jí podřízli manžela - ale mě při té scéně naskočila husí kůže. Je to asi věc názoru. No a jinak - atmosféra, prostředí a ta bída, co na vás dýchne z obrazovky (nebo z plátna). Myslím si, že 3 a půl si ten film zaslouží. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jeden z říjnových filmů, které prostě musím vidět. Nějaké bližší info jsem o něm dopředu neměla, proto mě překvapil a docela nadchnul, když o něm psali v poslední Premiere. Začala jsem se těšit. Drama je to určitě silné, ale popravdě jsem čekala, že se mnou budou více cloumat emoce. Jenže necloumaly. Samozřejmě mi dění filmu nebylo jedno, ale že bych se z toho zabořila do židle, kousala si nehty a na povrch se mi draly slzy, tak to rozhodně ne. Ale to nic neubírá na tom, že film je to kvalitní. Takové syrové drama, které ještě více umocňuje to, že je podle skutečných událostí. Bohužel si ale nějak nepamatuju, že bych tyto události vnímala v televizi, novinách, když se opravdu staly. Moc mě překvapila Angelina Jolie, kterou jsem jako herečku doposud moc neuznávala, protože když běhá po plátně v sexy oblečku, případně se producíruje v sexy šatičkách, to na mě fakt nepůsobí. Tady ukázala (málem k nepoznání), že hrát umí a je v ní něco více. A vzhledově se mi taky líbila více tady než ve skutečnosti. Fajn film, který jsem určitě neviděla naposledy, pocta skutečným obětem tohoto atentátu. Myslím, že se to povedlo. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Orloff .. Michael Winterbottom opět přestřelil! Zatímco jeho předešlý film Tristram Shandy měl hodně do sebe, A Mighty Heart je dílko ploché, beztvaré a nudné podobně jako Code 46. Pro určitou část světa jistě významný a důležitý film, ale mě nijak neoslovil. Protahované je rýpáni se v politicko-novinářských okolnostech únosu Pearla v okupovaném Karáčí a zabírá většinu děje. Ani doplňkové sledování emocionálního rozkladu jeho ženy, kterou ztvárnila Angelina Jolie, snímek nevytrhne. Angelina, pro mnoho lidí vzor ženské krásy, mě v tomto směru spolehlivě míjí a nechává chladným. S připočtením průměrných hereckých schopností prostě nemá na to „udělat“ sama film. Téma zvolila jistě silné - tvůrčím i hereckým zpracováním bohužel krutě nezajímavé. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Docela plochý film, bez emocí (snad s výjimkou závěrečné scény), hrající si na polodokument, ovšem v tom mu chybí jakýkoliv silnější aspekt k tomu, aby jste jej jen znuděně neodmávli a neprozívali se až na konec (což je vzhledem k faktu, že čerpá ze skutečných a velmi znepokojujících událostí, docela zarážející). Film ze kterého si vezmete fakt zatraceně málo. Zkrátka film z něhož mi zůstane v paměti snad jen "černošská" Angelina. Ale jako hodinu a půl trvající reklama na Nokii to docela ujde :) Nejprůměrnější průměr, 2,5* ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mariane máte nějaký vzkaz pro pákistánský lid?....při téhle otázce by mnoho lidí propuklo v pláč a chtělo ze sebe vyřvat všechny svoje pocity. Avšak Mariane Pearl sedí před moderátorem klidná a odpovídá bez jakékoliv nenávisti k lidem, kteří její životní lásku zavraždili. A právě tímhle gestem má u mě velký respekt a hodně lidí by si z ní mělo vzít příklad. Před projekcí A Mighty Heart jsem si chtěl zjistit, kdožeto ten Daniel Pearl vlastně byl a jaký to byl člověk. Omylem jsem ale narazil na fotku, kde má svázané ruce a u hlavy zbraň. Hrdlo se mi v ten okamžik sevřelo a já si vzpomněl na větu, kterou Mariane ve filmu pronese: " Podívejte se on se na té fotce směje, dává mi najevo, že je v pořádku!" a opravdu úšklebek je patrný už při prvním pohledu. Nedokážu si představit jaké utrpení si Mariane prožila, protože jsem nic takového nezažil (a doufám, že ne), ale určitě je tahle situace tou největší překážkou, která může člověka za život postihnout. Mariane smekám.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Bollywoodský herec Irrfan Khan (kapitán) měl velké problémy s tím, aby dostal vízum do Pákistánu. (HappySmile)
  • Film je adaptací knihy "A Mighty Heart: The Brave Life & Death of My Husband Danny Pearl" od Mariane Pearl. (HappySmile)

Reklama

Reklama