Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh patnáctiletého chlapce Dolfa, který se čirou náhodou přenese v čase ze současnosti do 13. století. Dolfova maminka je vědkyně a poté, co se s ní jednoho dne pohádá, zneužije Dolf její nejnovější vynález – stroj času – k tomu, aby se dostal včas na fotbalový zápas. Ale místo toho se ocitne ve středověku. Zde se snaží vyhnout tzv. Dětské křižácké výpravě, jež se podle historiků uskutečnila v roce 1212. Narazí na skupinu osmi tisíc dětí, které se vydávají po staré římské silnici směrem k Jeruzalému, aby pomohli Svaté město „osvobodit“ od muslimské nadvlády. Dolf se stává jedním z těchto dětí. Kdyby nenarazil na dívku Jenne ve svém věku, byl by naprosto ztracen. S její pomocí však postupně přichází na způsob, jak se vypořádat s nástrahami života ve středověku. Dolf se dokonce proti vlastní vůli stává jedním z vůdců celého tažení. Kněz Anselmus je přesvědčen, že tohoto chlapce seslal sám Bůh. Ale měl by Dolf vložit své úsilí do náboženského snažení? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (43)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějná dějová kostra (nijak převratná, ale cestování v čase má pro mne neodvratně neodolatelnou příchuť), potažená peklem televizní výpravy a toporného herectví. Známější tváře Udo Kiera i Watsonové nepochopitelně bez využití. Pokud někdo při produkci tohoto filmu usiloval o atmosféru 13. století, těžkým způsobem selhal. 40% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Je třeba si uvědomit, že ne víra, nýbrž zneužití víry je špatné. Už už to osmdesát procent filmu vypadalo jako kritika víry ("je vůle boží dát 25 dětí do otroctví, je vůle boží, když jsou nemocní a umírají", ale vůle boží už nebyla, když měly děti hlad a nebylo pro ně dostatek potravy: "chceš-li, nakrm je"), která ale sama o sobě nemůže za to, že je zneužitelná. Tak jako fotbal nemůže za to, že se fanoušci na stadionech rvou. Každému musí být jasné, že víru zneužívají jen "ti výše postavení" vůči lidem, kteří nejsou vzdělaní - neumějí číst a psát (čímž pádem jsou odkázáni jen na "moudrost" druhých, těch vzdělaných). Proto musí být jasné i dospělým, kteří se dívají na tento film se svými dětmi, že je o tomto musí poučit. Proto děkuji závěru filmu, který udělal z mnicha vedoucího dětskou křížovou výpravu odporného zneuživatele moci, jenž chtěl tisíce dětí prodat do otroctví. A to prosím pod rouškou církve a jménem Boha. Bůh a víra v něj není nijak špatná, špatná je zneužitelnost víry - a to pod jakýmkoli ospravedlněním. PS: Kdybych měl teenagerovský věk, dal bych tři, ale faktem je, že film Timeline byl daleko lepší a propracovanější. ()

Reklama

UniFly 

všechny recenze uživatele

Jako asi třináctiletý jsem tuto pohádku četl jako knížku. S trochou nostalgie jsem si na celkem dobrou dětskou knížku rád vzpomněl a proto dávám ***. Bohužel ale tvůrci filmu (jak je zvykem) překroutili co se dalo a co překroucené není, je natolik osekané, že většina diváků nejspíš nepobere logiku některých situací a proto vypadají stupidně a nereálně. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný stokrát ohraný příběh o člověku ze součastnosti vrženém do minulosti - tentokrát o sedmnástiletém fotbalistovi ve 13.stol. Film je úžasně technicky zvládnutý (především chválím kameru). Stylem mi film připomínal spíše americkou než evropskou školu - myslím že v distribuci do kin by se ten film neztratil. Je to ovšem typický film pro děti a mládež do 20let. Historicky jsou však údaje značně zavádějící. Ač se tomu divím, ten film bych si dal ještě jednou. --- 85% ()

7trpasliku 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy viděli film, kde by byla spojena všechna filmová klišé? Mně se to povedlo, ve Student Agency, z Prahy do Brna :-) Kvůli hlavnímu hrdinovi prohraje jeho tým zápas ve fotbale. On jde ke své matce, která zrovna pracuje na stroji času :-) Chlapce nenapadne nic jiného, než že se vrátí o den zpátky, aby v zápase neudělal tu stejnou chybu. Omylem se ale přenese do 13. století. Zde ho napadne banda pobudů, ale našeho hrdinu zachrání jistá dívka. Jak se dá čekat, tito dva se nakonec dají dohromady, ale ještě předtím stihne náš chlapec zachránit všechny účastníky dětské křížové výpravy. No prostě jsem nevěřila vlastním očím! Jednu hvězdu dávám za tu neuvěřitelnou kýčovitost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Nizozemnsku, Belgii, Lucembursku, Maďarsku, Německu a Chorvatsku. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy první poloviny stejnojmenné knihy Thea Backmana. (Terva)

Reklama

Reklama