Reklama

Reklama

Funny Games USA

  • USA Funny Games (více)
Trailer 2
Drama / Thriller / Horor / Psychologický
USA / Francie / Velká Británie / Rakousko / Německo / Itálie, 2007, 111 min

Chcete se vsadit, že v devět ráno budete mrtví? Prodloužený víkend s rodinou v luxusním venkovském sídle? Proč ne! Funny Games USA je průzkumem dnešní brutální společnosti a jak násilí ovlivňuje naší kulturu. Anna vypráví příběh své rodiny, která byla fyzicky i psychicky týraná dvěma neočekávanými návštěvníky. Peter a Paul se s milým úsměvem a v bílých rukavičkách objeví u dveří jejich chaty. Anna s rodinou nemá ani tušení, jak drsná hra na ně čeká! Vše začne nabírat rychlé otáčky, když se Paul vsadí, že rodina nepřežije do zítřejšího rána… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

pan Hnědý

pan Hnědý (hodnocení, recenze)

Madelein

K režírování tohoto remaku přistoupil Michael Haneke proto, že rakouská verze byla, i přes kladné kritiky, ve světě neznámá. Přetočení se slavnými herci mělo zajistit rozšíření myšlenky do celého světa.

na příspěvěk reagoval Bidnikovka

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

Madelein

Dyt to se dělá běžně, viz. Total Recall, Barbar Conan, Souboj Titánů, Spider-Man atd. atd. A smyslem toho je, že filmařům dochází nápady, tak točí ty samý filmy co už jednou natočili. :-D

dannyd14

dannyd14 (hodnocení, recenze)

podla mna boli vysinuti a vsetko sa odohralo len v ich hlavach, ak to reziser myslel takto, tak je film na paradu, ak nie, radsej sa nebudem vyjadrovat

dzank

dzank (hodnocení, recenze)

čo malo byť to použitie diaľkového ovládania? toto mi nie je celkom jasné..

na příspěvěk reagoval runner85

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

Bidnikovka

Tak nereálne, možno už boli tak psychicky na dne že si to už ani "neuvedomovali" respektíve už čakali kedy odbachnú aj ich ...  

Bidnikovka

Bidnikovka (hodnocení, recenze)

runner85

Tak samozřejmě že je to jen film, ale u poměrně málo filmů se mi stává to, že mi jednání postav přijde nerealistické.... ta scéna se synem na mě prostě působila strašně nereálně...

na příspěvěk reagoval runner85

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

V prvom rade je to len film, a v druhom ľahko sa hovorí čo by si robila s pohodlia gauča .... 

na příspěvěk reagoval Bidnikovka

Bidnikovka

Bidnikovka (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film jsem naprosto nepochopila. Všichni tu píšou, jak je to psycho a jak se u toho báli, ale mě to místy přišlo až vtipné a hlavně úplně nelogické. Kdyby tihle dva tučňáci přetáhli golfovou holí mého manžela, tak po nich skočim a umlátím je třeba holýma rukama nebo bych se všemožně snažila něco dělat a ne jen pasivně sedět jak jouda. Kdyby mi zastřelili syna tak tam tak nesedím a jsem absolutně smyslů zbavená a nepříčetná a vrhám se na vrahy a nebo pokud by teda hned odešli, tak se vyzbrojím a buď se snažím utéct nebo ještě k tomu nadávám manželovi, že nic neudělal a jenom přihlížel.
Nebo být těma psychopatama, tak z domu neodcházím tak daleko, abych tam potom musela přijíždět autem a ryskovala, že mi obeď uteče.
Prostě ten film se mnou nic neudělal a vyznívá úplně divně a necháou moc reakce lidí, kteří to považují za bervydrásající film, protože reálné reakce rodičů by vypadaly podle mě jinak.

na příspěvěk reagoval kukkik

CarloRizzi

CarloRizzi (hodnocení, recenze)

Padla tady otázka. Pro koho to bylo točeno?  Pro nás, pro diváky.

Především  bych tento film pouštěl lidem (seniorům) , kteří mají v úmyslu pouštět neznámé lidi do baráku.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Prosím o radu SPOILER: Když odváží Naomi Watts na loď. Hrdinka přeřezává lano s kterým má svázané ruce. Paul arogantně políbí hrdinku na tvář a svázanou jí hodí do vody. Ale nedával jsem pozor a nejsem si jistý, zda jí vyhodí i s tím nožem a nebo zda ten nůž seberou. Díky za radu.

na příspěvěk reagoval Niles

Příspěvek byl smazán administrátorem.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Zaujímavé,že ráno o ôsmej sa im ani drichmať nedalo a chceli si celé to niekoľkohodinové divadlo dať odznovu..a ten debil mohol hocikomu poslať smsku,ale nie,on sa snaží stoj čo stoj dovolať,aj keď mal mikrofón v prdeli na mobile..ach jaj...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Remake je navlas rovnaký ako origoš film. Iba iní herci hrajú, síce aj tí sú si podobní. Najprv som videl remake a potom až originál. A sú jak cez kopirák.

iampatrik

iampatrik (hodnocení, recenze)

Já třeba původní Funny Games neviděl, ani jsem v době - kdy jsem viděl tento - o původním FG nevěděl. Tenhle film mě učaroval hned při prvním shlédnutím a už několik je pro mě tím nejlepším, co jsem kdy viděl. Popravdě neřeším, že se jedná o "předělávku" stejného filmu a vlastně jsem si řekl, že se nikdy na FG z roku 1997 nepodívám :) Tento mi stačí - funguje zde vše tak jak má - psychický teror, černý humor, postavy, scénář, kamera apod. + jsou tu pro mě nezapomenutelné a silné scény.

fililipekk

fililipekk (hodnocení, recenze)

rounen: Nikomu tady nenutim, že film je nějak výjimečný. Jak řikáš, blázen nebo psychouš a to oni byli. A ten zbytek to už je jiná kapitola. Herci si žádnej scénář neměnili, to co dostali na papíře do ruky to hráli. Hele koukni radši na Hanekeho origoš, ale asi se ti zamlouvat nebude, když ti nesedlo toto. U mě o deset let mladší kousek vyhrál na celý čáře.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

fililipekk: ano, jenže oni ten film netočili... nýbrž rejža :) ten film není v ničem vyjímečný... pro mě je to hloupost, protože ti 2 herci si měnili scénář podle sebe, ale oni mají jenom hrát, nic víc...  nevím co je na tom těžkého natočit 2 magory, kteří si hrajou hru... když vyleze někde z blázince, či psychiatrie člověk, tak je schopen udělat to co oni, protože lidský život pro ně taky nemá hodnotu... mě sere na tom filmu ta absurdita a jednoduchost... v podstatě rodiny byly odkázany na smrt, a kdyby ne, tak herci si vrátí film zpět a stejně všechny zabijou... kdyby tam přijeli policajti a ty 2 synky zastřelili, tak opět by si film vrátili zpět, a vyvraždili poldy... prostě absurdní hovadina...

fililipekk

fililipekk (hodnocení, recenze)

Ale Hanseku990 oni právě  normální nejsou ani trošičku. Pro ně je to prostě jenom hra, lidský život u nich nemá žádnou hodnotu, proto to s nima ani nehne když někoho fiknou, je to jejich hra a bude se hrát podle nich( proto podle mě ten ovladač, prostě to bude tak jak budou chtít oni). A těmi hovory a pohledy do kamery na diváka z něj v podstatě dělají spoluůčastníka.

Niles

Niles (hodnocení, recenze)

hansek990: Ak myslíš správanie Corbeta a Pitta, oni nie sú normálni ľudia. O nejakú logiku tu podľa mňa ani nejde, viď scéna "diaľkový ovládač". Že to hovoria ako keby to bolo úplne normálne – práve to je na tom najhoršie, rovnako ako všetko to násilie, ktoré je nezmyselné a konajú ho akoby to bolo niečo celkom prirodzené.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Tak tá posledná scéna s vyhodením bola celkom podarená. Ale skôr vo mne zanechala úšrkn (čierny humor mám rád), nie že by som sa nejak chechtal alebo váľal od smiechu. 

hansek990

hansek990 (hodnocení, recenze)

(SPOILERY)Například jejich chování, který je naprosto odlišný od toho, jak by se zachoval normální člověk - třeba když  Corbet odstřelí kluka a Pitt si stěžuje "Ty si idiot, Cvaldo, když rozpočítáváš, nezabiješ toho, kdo vypadl ale toho kdo zůstane, co je to s tebou?" nebo "Proč si ji vyhodil, konec byl v devět, měla eště hodinu." "těžko se mi s ní plachtilo.", jako by to bylo úplně normální...nebo scéna s ovladačem atd atd...je toho spousta. Chápu, že ostatním to vtipný nepříjde, možná z toho měli hrůzu, ale na mě to prostě tak nepůsobilo.

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Mě trochu vtipný připadalo když se Michael Pitt trefoval do svého kolegy ale nic extra.

hansek990

hansek990 (hodnocení, recenze)

Naprosto úžasnej film, místama sem se skoro až válel smíchy... Kdo neviděl, rozhodně doporučuji!!

na příspěvěk reagoval peiton

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

Terr.ka: vidíš, sama už slyšíš že jsou u dveří.) dobrou

Terr.ka

Terr.ka (hodnocení, recenze)

Astu.: Cililink já respektuju tvůj názor a v pohodě :) Ty jsi zlitej, já utahaná... necháme to radši bejt :D - ale oceňuju to dlouhý vysvětlení ( vzhledem k tvojí naředěný krvi ) a třeba jednou změnim názor...třeba ;) Cililink...

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

Terr.ka: Argument roku. Dobře, no, nebudu tě přesvědčoval o genialitě tohohle filmu, ale to tě ani truvchu nedostala ta civilnost toho co se děje? Že by stejně tak by mohli zazvonit u tebe a pak tě bez důvodu mučit? Funny games ukazujou pravou tvář násilí, toho co se může stát v tvém životě...žádný odstup, blikající plátno, popcorn a horor s postupným vyvražďováním studentů na letním táboře, ale syrová sonda do bezdůvodnýho násilí, při kterým se rozdíl mezi obrazovkou a realitou smazává....dobře, začínám vnucovat svůj názor, ale na obranu uvádím, že jsem ožralej na sračky. Cililink.

Terr.ka

Terr.ka (hodnocení, recenze)

Astu.: Já nevim... Aby mi třeba pracoval tep a já si neměla chuť jen tak pro zábavu usekat prsty na rukách, abych přestala usínat ? :) Broučku ? ;)

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

Terr.ka: Pročpak škoda, terko? copak jsi očekávala, broučku?

Uživatel Arnyfe smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

majo25: tvrdil bych opak, nebo souhlasil s tvým názorem, kdyby tam ta scéna s ovládačem nebyla... jenže ona tam byla, tudiž se mění veškerý pohled na film... už jen tím, že ten kluk Michael Pitt si dělal večeři u které slyšel výstřel ze zbraně a byl klidný, nebo když se občas díval do kamery, bylo jasné že mu všechno výjde a zvítězí, jakoby ten děj řídil on - je to něco podobnýho jako bys ty doma napsal scénář podle sebe, i když nelogický, brutální, úchylný, nereálný, a pak sis to natočil...// opět ti mohu jen připomenout jednu věc a to je abys to zkoukl znova a zaměřil se na detaily, či logiku

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

rounen: Nič v zlom na Silvestra, ale máš velmi čudné zmýšlanie, a tvoje myšlienkové pochody sú neuveritelné. Vidíš veci, kde nie sú. Ty si videl jeden film, ale vytváraš si film druhý. Nechcem hovorit žiadne urážlivé slová, ani vysmievat sa z teba, takže skončime to a prajem ti pekného Silvestra.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

majo25: ale z tý scény jsi měl pochopit jednu důležitou věc, a to jest že režisér nechce happy end, a tak je v roli toho kluka, tudiž z toho vyplývá že všechny scény jsou nesmyslné... logicky každý člověk by něco udělal, stejně jako udělala NAomi, jenže rejža ji to nedovolil, tudiž udělal z nich pokusné myši, které nemají šanci na obranu... to že jsem psal o chybách ve filmu nebylo jen tak, ty chyby vznikly na základě toho, že rejža držel palce těm dvoum klukům... Haneke akorát tímto filmem některé lidi oklamal, kteří mu na to skočily, ale je třeba se zamyslet, projít si celej film znovu, zaměřit se na logiku a detaily, a z toho je výsledek, že film je v podstatě sračka

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

rounen: a ja zase vidím, že ty si si z toho filmu vybral len túto scénu, a tá ti nesedí, takže celý film ti nesedí. Tomu sa hovorí zaujatosť.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

majo25: ta scéna byla ve filmu v podstatě nejpodstatnější, z ní bys měl pochopit smysl filmu, ale jak vidím ti to stále nedocvaklo...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

rounen: na tú scénu s ovladačom ani nemyslím, tu scénu by som s filmu vyhodil, a osobne ju beriem, ako keby tam ani nebola. Proste nie je, zameriavam sa len na film, a ten ako taký má len málo nelogičností. Tie, čo si napísal, sú scestné (ked vieš čo to znamená).

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

majo25: viděls třeba tu scénu s ovládačem? Haneke tím chtěl říci, takhle ne, tak to neskončí, už z toho záběru šlo poznat že Haneke udělal z tý rodiny idioty, pokusné myši... až ti to dojde, tak si řekneš že celkový film je totální nesmyslná nereálná sračka... přišlo mi to jakoby režisér Haneke tohoto filmu hrál v roli toho kluka Michaela Pitta a sám si řídil jak bude děj pokračovat...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

to rounen: povedal by som neskromne, že som expert na nelogičnosti vo filme, a tvoje myšlienkové pochody sú naivné a vela maličkosti ti (aspon v tomto filme uniklo). V tomto filme je minimum nelogičností.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Je to celkom ok film. Až na dve podstatné "maličkosti". Vo filme absentuje hudba, tá thrillerovská, niektoré scény si to priam vyžadujú, a druhá vec, nie je velmi vysvetlené správanie násilníkov. napr. to , keby boli nejakými násilnými maniakmi, alebo psychopatmi treba (dejom a chvaním postáv) vykreslit, aby divák uveril viac. Moje osobné sklamanie, že herec Tim Roth tu hral iba podradnejšiu úlohu, nič podstatné. Inak ok. Moje hodnotenie: 60%

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dávám 1* za herecké výkony, zvláště Naomi... jinak zbytečný film, plný nesmyslů a chyb... začnu spoilerovat: mladík praštil toho otce golfovou holí do nohy, a on když už pak věděl že mu jde o život se choval jak ochrnutý na celé tělo - nesmysl... ženska běžela pro pomoc a zrovna druhé auto byli ti 2 kluci, jak se tam vzali a jak věděli že jí potkají na silnici? její syn utekl do jiného baraku,jak věděl ten psychouš že tam ten její syn běží a bude tam? mezitím dům plný minimálně 10ti kuchýňských nožů, ani jeden si ti 2 manželé nevzali, aby se mohli nějak bránit, popřípadě nůž schovat a překvapit je znenadání to do nich vrazit... už ta scéna s ovládačem vypadala na to, že rejža fandí těm dvoum psychoušům a nechá je vyhrát,taková satira.... navíc nebyl vyřešen konec filmu - jestli se ta matka utopila, nebo nikoli, když měla ten nůž u sebe... prostě velice špatný film... rejža udělal z tý rodiny bezmocné idioty... pokusné myši, ale nevím proč, za jakým účelem... celej film je nesmyslný, nereálný, chybný... to že měl někdo z diváků vztek na ty 2 kluky, a co jako, tím přece nemohů dát pozitivní hodnocení... když chce Haneke natočit film, tak aspon at je trochu reálný, a né tupý...

Pouras

Pouras (hodnocení, recenze)

Celej film se mi libil az do sceny s ovladačem? co to proboha bylo??

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Co k tomu napsat? Asi nejspíš to, že je to pěkná blbost, která stála 15 mil. US. A za co? Asi si zfetovanej rakušák koupil za 14,5 mega fet...

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama