Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opuštěná domovnice Toni Collette se snaží přijít na to, proč zrovna ona musela najít tělo mrtvé dívky na svém prahu. Bezradně chodí po bytě a sleduje se v rozbitých zrcadlech. I na dalších sedm lidí čeká lehká životní změna, když se dozví, že jejich příbuzná, kamarádka či náhodná známá zemřela. Právě ona je spojovacím článkem pro náhledy do života sedmi žen. Pomocí jejich putování potemnělým městem utváří dojem, jak asi žila, co ji bavilo a proč vlastně skončila mrtvá na silnici. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dvě z linek mi tu příliš neseděly. Dejme tomu, že ta s Toni Collette se ještě dala s přivřenýma očima akceptovat, ale linie s Rose Byrne tu byla jen proto, aby film neskončil po hodině. Fajn je místy depresivní a špinavá atmosféra a samozřejmě se tu sešla slušná řádka výborných hereček, takže nakonec se na to dalo víc než jen koukat. Ale mohlo to dopadnout lépe. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani vďaka super nabitému obsadeniu hviezd a známych ksichtov nie je film Mrtve dievča žiadnou nezávislou bombou, ktorá by spôsobila niekde v Sundance zemetrasenie. Pekne vymyslené to je, je na konci nad čím rozmýšlať, ale pocit nejakej katarzie, alebo hlbokého emocionálneho zážitku sa bohužial nedostavil. Deň pred Dievčaťom som videl The frozen river a tá mi pripadala profesionálnejšia a uveriteľnejšia. Keď sme teda pri tých nezávislákoch. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený look nezabrání tomu, aby se nesourodé epizodky nějak zásadněji propojily a sic je právě pojí úmrtí mladé prostitutky, nemají dostatečný vnitřní náboj, který by diváka hlouběji oslovil. Myšlenkově sice zajímavé, takže to, že skončil jeden život a jiné možná někde lépe „znovu“ začnou, je sice fajn věc, ale ony kritické okamžiky jednotlivých postav prostě nefungují. Režisérka Karen Moncrieff nezvládá v divákovi vyvolat touhu po dalším střípku skládanky, ze které se stává tak trochu „módní“ vlna. Pod kůži se tak dostanou leda slušivé herecké výkony, zejména pak Toni Collette, Rose Byrne či (ne)mrtvé Brittany Murphy. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

film.. pět příběhů.. pět žen.. jedna tak trochu mrtvá.. a jedna konsternovaná myšička.. sice ví moc dobře, co viděla, ale neví, jak to má říct.. není recenzent.. jen člověk, co se snaží dívat a vnímat všemi smysly, a tak režii, kameru, střih, sbírku ocenění, tržby i jídlo z cateringu opět vynechá.. jak to jen říct..? a tak sedí a pročítá vaše názory, vaše postřehy a narazí na koment jednoho z vás.. "na to, aby byla žena mrtvá, nemusí být nutně po smrti"... není potřeba hledat dál.. stačí jedna jediná věta.. díky za ní! všem ostatním přeju méně plytké životní příběhy, případně řádně dramatické pointy...:o) ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Aj napriek kostrbatejšiemu prepojeniu jednotlivých príbehov, ktoré majú relatívne samostatné linky, by som nemala čisté svedomie, keby som ohodnotila slabšie. Pretože Mŕtve dievča má niečo, čo je ťažko opísať. Niečo zvláštne, nehmatateľné, čo sa dá len precítiť, čo dáva samotným osudom iný rozmer. Film by som pomenovala dvomi slovami - zármutok a beznádej. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Mrtvou dívku paradoxně ztvárnila Brittany Murphy, která zemřela v mladém věku, a to pouhé 3 roky po vydání snímku. (ivishka)

Reklama

Reklama