Reklama

Reklama

Bratři Logan/Wolverine a Victor jsou od útlého věku nerozlučně spolu. Nespojuje je bratrská láska, ale to, že jsou oba mutanti a v dospělosti se stávají členy týmu Weapon X, vedeného Williamem Strikerem. Tým je složený ze samých mutantů, kteří jsou něčím výjimeční. Při jedné vojenské akci Stryker, rozkáže aby Victor použil své násilí podle libosti. Logan/Wolverine s tím nesouhlasí a po masakru se rozhodne jednotku Weapon X opustit...  Odjíždí do hor, kde spokojeně 6 let žije se svou přítelkyní Kaylaou. Pak se jednoho dne objeví Victor a Kaylau zabije. Logan/Wolverine je bez sebe a okamžitě vyhledá Strykera. Ten mu ovšem neřekne úplně vše, hovoří jen o tom, že Victor se snaží zabít všechny členy Weapon X, po smrti jsou již Bolt a Wade. Stryker má pro Logana/Wolverine návrh – v jeho laboratoři ho nechá vylepšit, aby byl schopný zabít o tolik silnějšího Victora. Logan/Wolverine nejprve není nadšený, ale nakonec přijímá a podstupuje neuvěřitelnou přeměnu z mutanta na supermutanta. Během přetvářecího programu málem zemře, ovšem až za prahem samotné smrti, se nečekaně začne probírat a uslyší, jak Stryker rozkazuje vymazat jeho paměť. Logan/Wolverine se znenadání utrhne ze všech přístrojů, na které je napojen, a unikne ze základny. Chtěli ho totiž využít k něčemu jinému, než bylo domluveno. Teprve teď Logan/Wolverine pochopí, že vše nastražil Stryker – i samotného Victora, který mu ve všem pomáhá... Logan/Wolverine, je na útěku. Ukrývá se na farmě starého páru, kteří mu poskytnou úkryt, připomíná jim totiž jejich mrtvého syna. bohužel je za nějaký čas vystopován a manželský pár je zabit. Logan/Wolverine se opět dává na útěk, přičemž zneškodní mnoho svých pronásledovatelů... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 368)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sračky, které stály hodně peněz, mě vždycky naštvou nejvíc. U Wolverinova originu mnou vztek přímo cloumal. Až neuvěřitelně nenápaditě natočená komiksovka, která selhává úplně ve všem. Fakt klišé na klišé, už během první cca čtvrt hodiny jsou tam dva záběry na křičící klečící postavu s kamerou odlétající vzhůru. Člověk tak ale aspoň zpětně docení i tu Ratnerovu trojku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak bohuzel to neni zase takova pecka, asi jsem mel prehnany ocekavani. Nicmene prirustek do X-Menich filmu to je rozhodne nadprumernej. Nejvetsi problem filmu je asi akce. Za vylozene kulervouci se da oznacit minimum scen, celkove akce by mohlo bejt vic a nektery si jsou dost podobny. Co se tyce novejch mutantu, nektery jsou fajn a zamrzi, ze nemaj vic prostoru. Ale jinak pribeh je docela zajimavej, vysvetli se spousta veci, uvodni valecna sekvence je naprosto spickova a celej film je docela svizne natocenej, i kdyz misty tu je precejen nejaky to hluchy misto. No a minimalne hvezdicku filmu pridava ustredni dvojice, Jackman ani tentokrat nezklamal, sice na nem neni nejak extra znat, ze by na film tak desne, jak se psalo, trenoval, ale svym charismatem to cely utahne. No a Schreiber je perfektni zaporak. K tomu si prictete celkove docela drsny a spinavy zpracovani filmu, solidni hudbu a nadprumerny triky a vyjde z toho paradni zabavenej blockbuster, ale nic, z ceho by padaly gate. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Wolverinovy začátky" jsou jednoznačně nejslabší z celé série X-Men a s přibývajícím počtem jednotlivých dílů se tak X-Meni začínají potýkat s typickými problémy každé delší ságy - s kvalitativní nevyrovnaností. Jihoafričan Gavin Hood totiž porušil zavedený (a osvědčený) duch kultivované sci-fi (určené spíše pro náctileté) a svůj příspěvek do ságy stylizoval coby jednoduché akční béčko (vlastně také pro náctileté). S přebytkem akce se ale jako divák X-Menů nedovedu vyrovnat, chtěl bych zpět i nějaké ty významové přesahy (postoj k mutantům - minoritám, neotřelé civilizační vize, prokreslená psychologie postav atd.). Wolverine je tak laciný film (i když jako hollywoodský blockbuster stál jistě hromadu peněz), že by měl zákonitě skončit kasovním propadákem, tahle kauzalita je však natolik složitá, že takový scénář je spíše nepravděpodobný. Srovnejte ale Wolverina s hitem loňského filmového mainstreamu - Temným rytířem! Hloubka a ryzí postmodernost, ve které se může lehce najít každý divák a do jehož složitého konceptu si vyprojektuje (téměř) každý svá očekávání, je letos nahrazena přihlouplým příběhem, vrstvením žánrových klišé, defragmentovanou dějovou osou a stylem 3D akční počítačové hry. Dopustím se, možná neomaleného, prohlášení, když budu tvrdit, že Wolverine je jen průhledným komerčním kalkulem a že je to téměř urážka práce a odvedeného výkonu týmu kolem režiséra Briana Singera, autora původních dvou filmových adaptací legendárního komiksu? Podobné filmy: X-Men: Poslední vzdor, Daredevil ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ups. Tohle kolem mě prosvištělo nějak moc rychle. Byl to ten novej X-Men?? Ten, o kterým se tak dlouho mluvilo?? Zdálo se mi to drobátko prázdné, urychlené, nepravé. Jak že se jmenuje ten superkov?? Adamantium?? A proč byla ta předlouho očekávaná scéna implantace vyřešena s pomocí šesti jehel za tři minuty?? Něco tu páchne. Asi pár nervózních prdů pana Hooda, jakže asi jeho prozatím největší režijní počin dopadne u kritiky a diváků. Tak diváci na jméno Wolverine pořád slyší, ale u kritiky spíše průměr. Já jsem si to představoval trochu osudovější, promakanější, dynamičtější (úvod byl ale good), trikově vypiplanější. Co mě nezklamalo, byli herci. Schreiber výbornej, Reynoldsův Wade prostě musí dostat samostnej film, ta postava má potenciál. No a Jackman pořád veliký charisma. Těšil jsem se na závěrečné antigravitační vystoupení mistra Adkinse, ale vychutnat si jeho mrštné kanóny, které kolem sebe za normálních okolností střílí superšílené kopy nebylo možno kvůli střihu a hlavně kvůli teleportaci, kterou jako Weapon XI disponoval. Škoda. Jako start letošní blockbusterové sezóny nikterak oslnivé, téměř ničím zapamatovatelné. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/363 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/32 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Naprosto nefunkční letní blockbuster, který selhává jednak jako prequel i spin-off k filmové trilogii, jednak jako adaptace wolverineovských komiksů a předevší jako film. Je úplně jedno, kolik scén se přetáčelo, dotáčelo a jak všemu ve výsledku ublížilo přestříhání, protože do kin šlo nakonec nesoudržné béčko, ve kterém postavy ne že mění motivaci ze scény na scénu, ale onu motivaci postrádají, a celé to bohužel není natolik hloupé, aby se to stalo zábavným guilty "pleaserem"._____ Komiksy s adamantiovým šavlozubem jsou kýčovité, řetězí jednu atrakci za druhou a nechybí jim charismatický hlavní hrdina s cool hláškami, ale na rozdíl od téhle lacině vyhlížející podívané mají promyšlený fikční svět, v rámci kterého funguje "odkazování se" a výskyt různých mutantů nepůsobí křečovitě a hloupě._____ Na to, aby se jednalo o camp, který dává hrdě najevo svou pokleslost a spjatost s bijáky 80. let, chybí následující: (a) jednak časové určení (asi se to odehrává v 70. letech, alespoň podle některých lokací a kostýmů, ale až na několik scén tomu vůbec nic nenasvědčuje), (b) jakákoliv sebeironie (vše je tady testosteronově naboostrované, ale je to jen póza), (c) jednak vlastní styl._____ Jako "počátek" série, která nastartovala vlnu komiksových filmů, jak ji známe dnes, se pokračuje v tradici nastolené 3. dílem a je nutné uznat, že až staromódně střižená akce je velice nápaditá (což neplatí o katastrofálním závěru), ale to nejzajímavější se odehraje při úvodních titulcích a zbytek nedává důvod k napětí. Divák je totiž vybaven znalostmi, které hrají v jeho "neprospěch" - ví, že Stryker měl určitou minulost, že Rosomák musí přijít o paměť a stát se z něj tulák... ratnerovská trojka se alespoň nesnažila působit jako psychologická drobnokresba osudů jedná z postav (ok, Wolverine trpí despektem k autoritám, takže musel mít problematický vztah k otci...), i když také nevyvolávala žádné emoce._____ Vzhledem k předchozím výtkám berte prosím v potaz to, že výsledné hodnocení je dáno pro samostatný film (takhle katastrofální blockbuster tady nebyl od HANCOCKA a MUMIE 3), nikoliv v kontextu x-menovského universa, jehož pravidla jsou naprosto nesmyslně porušována. Slovy výborného Lieva Schreibera: "Vzbuď mě, až bude po tom." P.S. Hodnocení změněno ze 2* na 1*, protože si WOLVERINE nezaslouží být v červené a protože by měl být vnímán v rámci série, protože samostatně neobstojí. 3/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (71)

  • Sabretooth (ve filmu Liev Schreiber) se poprvé objevil na stránkách komiksu "Iron Fist č. 14" a Wolverine (Hugh Jackman) v komiksu "The Incredible Hulk č. 181". (HellFire)

Související novinky

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

01.10.2018

Komiksový Gambit, který se krátce objevil v cameu s tváří Taylora Kitsche v nezdařilém X-Men Origins: Wolverine, a má už x let dostat vlastní film, kde tentokrát hlavní postavu ztvární Channing Tatum… (více)

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

16.11.2015

Marvelácký chirurg/kouzelník, který se podívá na plátna kin v listopadu 2016, už má za sebou natáčení v Káthmándú, hlavním městě Nepálu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) se hned na to přesunul do… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Jak drsný bude Deadpool?

Jak drsný bude Deadpool?

03.07.2015

11. února 2016 čeká filmový reparát Deadpoola, ukecaného žoldáka, jenž si v X-Men: Origins utrhnul slušnou ostudu. Ryan Reynolds sice do nahláškované role seděl, jinak ale filmová verze postavy s… (více)

Reklama

Reklama