Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

katasta odpad!

všechny recenze uživatele

Nic trapnějšího jsem NIKDY NIKDY NIKDY neviděla!! Příšerná imitace jihokorejského filmu My Sassy Girl z roku 2001. Pokud máte snad nějaké tendence se na tento film kouknout, tak to nedělejte!! a koukněte se radši na originál. O nic nepřijdete, spíš naopak. Tato imitace je totiž stejná co do děje, tak do charakterů postav, do prostředí, a to téměř na chlup, a DOKONCE i do hudby, což už je vážně vrchol!!! Je to až nechutný. Jediný rozdíl je v tom, že američani z tohoto nápadu vzali veškerou genialitu, kterou tomu jihokorejci dali, udělali z toho, jak jinak, klasický doják, kterému se ještě ke všemu nedá věřit ani nos mezi očima. Nevím jak kdo jinej, ale já rozhodně sladké usměvavé blondýnce nevěřím její furiantství, vypadá to spíš, jak kdyby byla schizofrenička a nevěděla jaká má vlastně být. Takže je mi líto, ale musím hodnotit nejhůř jak to jde. Holt kdo opisuje nedopadá nejlíp. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdyby divák netušil, že jde o remake a hlavně kdyby neviděl originál, bylo by hodnocení uplně jinačí. Bohužel i já jsem byl ovlivněn tím, že jsem shlédnul nejprve korejskou verzi. Přecejenom vždy, když se díváte na napodobeninu, přijde vám nevýrazná, nedotažená, prázdná. Jednotlivé maličkosti a scény, které dělaly My Sassy Girl tak vyjímečnou, jste už jednou vyděli a tudíž vás podruhé zákonitě nepřekvapí a neokouzlí. Ve výsledku mi pak film přišel víceméně zbytečný. // 60% ()

Reklama

paolito 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka rozdílu mezi americkou a asijskou kinematografií. Tam kde korejci híří nápady, city a emocemi, američani pouze sterilně kopírují originál bez špetky invence, navíc velmi zjednodušeně a zkratkovitě. A Elisha mě touto rolí přesvědčila o tom, co jsem si o ní myslel od doby kdy jsem viděl Captivity, totiž že její herecké umění se pohybuje jen lehce nad úrovní Jessicy Alba. Což není moc :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Raz za život, ak máte šťastie, stretnete človeka, ktorý rozdelí váš životný príbeh na dve časti: život pred tým ako ste ho stretli a život nasledujúci... Asi takto nejako sa dá vyjadriť Láska. Zaujímavý a pekný film plný nejasností a šialeností, ktoré sa vyjasnia až takmer na úplnom konci. Takmer celý tento príbeh Lásky mi prišiel až príliš šialený a nepochopiteľný - ale ako to už býva zvykom, nič nie je bezdôvodné a nič nie je až také jasné ako sa na prvý pohľad môže zdať. Škoda, že pointa bola naznačená ešte skôr ako by to bolo vhodné - po nej bol už koniec trochu predvídateľný. Veľkú rolu v tomto príbehu zohral osud, a presne takýto typ filmov mám veľmi rád. Ako bolo vo filme krásne vystihnuté: Osud je most, ktorý staviate tomu, koho milujete. Elisha Cuthbert to zahrala vynikajúco, a bol to veľmi dobrý výber do tejto role. Asi som to trochu pokazil, že som si najprv pozrel americký remake, takže kórejský originál už asi nebude ono - keď budem poznať pointu celého filmu :( Ale aj tak si ho niekedy isto pozriem, keď už ho všetci tak vychvaľujú. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Před několika dny jsem viděl korejský originál tohoto filmu a musím říct, že tahle americká verze si, co do kvality s původní verzí příliš nezadá. Musím ale říct, že E. Cuthbert se mi tak nějak do role trochu švihlé holky moc nehodila (možná mě moc ovlivnila představitelka korejské verze, které ta role sedla mnohem lépe). Každopádně musím ale konstatovat, že originál je opět lepší než kopie, ačkoli v tomto případě ten rozdíl není až tak závratný. Mé původní verze originálu byly 4*, ale po shlédnutí americké verze musím ještě o jednu * přitlačit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama