Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to nečekal, tak Yann Samuell nezaváhal a je to on kdo má nabito ostrými (nebál bych se úvodní flashback koláž přirovnat ke Gondrymu). Všechno je o dost srozumitelnější a hollywoodská kolečka jsou promazána, takže se nic 90 minut nezadrháva a nevrže (až na Jesseho Bradforda v hlavní roli - je to fakt dřevo). Ale proč ta snaha? Mám radši tu korejskou ujetost, až někdy nesmyslnost, když se objeví v metru pochodující četa vojáků, otec Neznámé padne na stůl po jednom panáku, výlet na kopec atd. Zasvěcení jistě chápou co mám namysli. 60 % ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tento remake je prakticky jen zkráceným sestřihem výborné korejské předlohy, ze které však bylo vyjmuto vše, co dodávalo předloze kouzelný náboj. No dobrá, pokusím se však zapomenout, že existuje ono kvalitní korejské dílo, protože jinak bych tento film musel nekompromisně hodit do "odpadu!" Podívám se na Bláznivou holku jako na "americkou" romantickou komedii, která však funguje pouze jako romance a jako komedie selhává po všech stránkách. Příběh je neuvěřitelně zkratkovitý - především v první polovině, a i když v polovině druhé nabere určitý romantický dech, v záplavě žánrových příbuzných zapadá pod tlakem lepších filmů nekompromisně do patra podprůměru. Elisha Cuthbert v sobě nesporně jiskru má, snaží se i herecky, ale v této roli mi prostě nesedí, Jessemu Bradfordovi chybí šťáva úplně. Takže ani obsazení není šťastné. ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Myšlenka na remake mé srdcové záležitosti ve mě vyvolávala dosti silné obavy. Původní My Sassy Girl je jedinečný koncert romantiky, zamíchaný pořádnou dávkou optimismu, humoru atd., který umějí naservírovat snad jen a pouze korejci. A právě tohle je hlavním trnem v oku slušně vyhlížející novodobé romantice o "ztřeštěné" holce a klukovi, který je do ní bezhlavě zamilovaný. Původní verze je skutečná, všechny ztřeštěnosti jsou asiatům jako na tělo ušité, kdežto dvojici Bradfordovi a Cuthbert to jen těžko uvěřit a to ač se snaží seč mohou. Původní verze je originální, delší a s mnohem lepším vysvětlením daných událostí. Děj je plynulý, závěr nádherný... Mohl bych takto pokračovat dál a dál, ale nerad srovnávám. Pan Samuell natočil kvalitní romantiku, kterou hodnotím kvalitními 4*, ale originál, je někde úplně jinde a ve srovnání s americkou verzí, by si zasloužil hvězdiček nejméně 10. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda, to je to nejhorší co se může filmu stát, že prostě nudí. Modlil jsem se aby to už skončilo. Takovéhle nápady už tu jsou dávno a navíc bez zbytečného kecání, ale tady se nic nového se za celou dobu neodvíjelo a šlo jen o zbytečné kecy. Oceňuji ale práci štábu, kamera střih a různé dodatky jsou na dobré úrovni a neokrádají o zážitek, který bohužel tato romantická komedie nevyužívá. A taky dává patrné plus Elisha Cuthbert. ()

KOZLIK 

všechny recenze uživatele

Kastrace až je mi z toho blivno, jediný efekt byl ten, že jsem si připomněl scény z originálního snímku, který jak už jsem zmiňoval je emocionálně silný a opravdový, že každého kdo má srdce dostane na kolena. Nedokážu pochopit, že někdo kdo viděl oba snímky může tento paskvil hodnotit pěti hvězdičkami, to mu asi chybí nějaký vjem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)
  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)

Reklama

Reklama