Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra Shameless a Phoenix Nights (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pokud by to měla být skutečně nějaká zpověď dvou přátel, natočená ve svěžím britském stylu, proč ne. V devadesátých letech už se dalo kouzlit s kamerou a natočit film v jakémkoliv duchu. Stejně jako Garyho i mě by iritovala ta lehkovážná nerozvážnost mého kamaráda, kterému stačilo před nosem bankovkou zašustit a hned vymýšlel kdejakou akci, kterou by maskoval jinou, jen aby se něco neprovalilo. Na druhou stranu měli neuvěřitelné štěstí, že jim to vycházelo. Každý si už může domyslet, jestli to byl nápad za milion a nebo nějaká kosmická loď vesmířanů tehdy opravdu jen nevybrala zatáčku kolem oběžné dráhy naší Země při cestě do galaxie Andromédy a havarovala v kopcích Rooswellu. Každopádně kdo nechce nevěří. Já věřím, že sami ve vesmíru rozhodně nejsme. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vše se odvíjí od toho, jestli patříte k příznivcům konspiračních teorií, používáte selský rozum, nebo jste spíš stadní lid. Ovečkini se asi moc bavit nebudou, resp. odbéknou, že je to průměrný film o dvou podvodnících, kteří napálili miliony tupounů, věřících na UFO. Ti, co se trochu o šedou zónu zajímají, ocení nejen britský humor, ale i pár vtipných odkazů a narážek. Tento film je jednou z mnoha teorií, která vás pravdě nepřiblíží ani o píď blíž. Protože dnes už je vše pouze otázkou víry. 70 let se tolik lidí snažilo pravdu zamaskovat, nebo naopak stvořit Příběh, že kdo nevěří, toho nepřesvědčí ani vypitvanej ufon ve vlastní vaně. Všechno se dá zfejkovat. A v tom tkví podstata lživých kampaní a polopravd, či pololží. Velká skupina lidí nakonec uvěří všemu a ta menší ničemu, co řekne vláda. Pravda trůní uprostřed, nebo úplně bokem. Tento film pomáhá tu mlhu míchat. Ale jako zábava ok. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate takova blbustka o dvou podvodnicich, co meli "pravou" pitvu, pak o ni prisli, natocily si ji znova a stali se znamejma po celym svete. Navic podle skutecne udalosti. Ale jelikoz tu jde o britskou komedii, necekejte zadny uchylarny, akci a podobne, jen takovou slusne odsejpajici pohodovou komedii o dvou sympatacich, jen obcas spestrenou nejakym vtipem a paradne natocenou pitvou. Na jednu stranu jsem se tech 90 minut fakt pohodove bavil, ale na druhou zase nevidim duvod pro vyssi hodnoceni. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Jonnyho Campbella je ze všeho nejvíc jen takovou nenáročnou zábavou a vlastně i celkem průměrnou komedií, ke které ani nesedí přídomek britská, jelikož má sice britské, konkrétně londýnské reálie, ale charakter je spíš takový univerzální. Coby rekonstrukce skutečné události je ve snímku až příliš velký poměr autorské licence, jako crazy komedie také příliš nefunguje, je to spíš takový celkem stravitelný filmový sendvič, který vás jednorázově dobře zasytí, pokud tedy nemáte raději hamburgery... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý dokazuje smutný fakt, že ľudia sú buď špekulanti alebo idioti a namiesto racionálneho uvažovania radšej podľahnú bludom či honbe za peniazmi. Len sa spýtajte sami seba, koľkí z Vás by sa pri vyslovení názoru, že existuje "nejaký" Boh neváhalo pobiť sa do krvi, ale pri zmienke o mimozemšťanoch a kruhoch v obilí si poviete "prečo nie" ? :-) Apropo skvelá komédia s perfektným slovenským dabingom. (22.11.2010) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, kedy v roku 1995 bola údajná pitva mimozemšťana zverejnená britským hudobníkom a filmovým producentom Rayom Santillinym, ktorý tvrdil, že na videu je skutočný záznam pitvy mimozemšťana z havárie v Roswelli z roku 1947. Toto video sa stalo bestsellerom a bolo predmetom mnohých diskusií či dokumentárnych filmov. Santilli sa stal hviezdou a video mu prinieslo nemalý zisk. Dokonca aj známy ufológ Michael Hesemann si nechal film analyzovať a potvrdil jeho pravosť, ktorú však o pár rokov dementoval. Nakoniec v roku 2006 Santilli priznal, že video nie je autentické a že ide o podvrh. Napriek tomu trvá na tom, že niektoré časti vo filme sú pravé, odmietol však povedať, kde ich získal. (Piri)
  • V pasáži, která ukazuje různá místa, kde lidé sledují nahrávku s pitvou, je v titulku ukrajinský Kyjev mylně umístěn do Ruska. (skudiblik)

Reklama

Reklama