Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra Shameless a Phoenix Nights (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Mr.Mick 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to o pol druhej ráno v telke už dosť otupený spánkom ale nemôžem zaprieť že som sa nebavil. Nepochopím prečo ho dávali tak neskoro a v primetime dávajú hlúposti z turecka. Ak by aspoň na tejto úrovni sa držal program televízií možno by som ich začal aj pozerať. (áno viem k filmu som toho veľa nepovedal no musíte ma ospravedlniť lebo som už napol oka spal :D) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Je to podvod. Ľudia tomu neuveria. No vlastne to nie je až tak podvod. Je to niečo ako remake. Tých 90% musíte brat s rezervou. Tento film sa nemôže rovnať so žiadnym Hollywoodskym trhákom a ani s hociktorým filmom, ktorému by ste dali minimálne 80%. Ale Alien Autopsy je tak pohodový film, herci sú sympatický a celá táto habadúra je podaná tak sviežo, že tých 90% proste musím dať. Patrím k ľuďom čo až tak nemusia sci-fi a o UFO som akurát čítal pár článkov, ale toto je iné kafé. Ray Santilli je neskutočne šikovný chlapík... vážne klobúk dolu. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem teda čekal větší srandu. Nějaký scény mě dost pobavily (nápadník babičky, samotná zinscenovaná pitva mimozemšťana), ale hluchých míst nebylo zrovna málo (skákání vypravěčů do příběhu atd.). Potenciál falešný pitvy mimozemšťana zustal hodně nevyužit, a to mě docela mrzí. Z části mi to připadalo jako hranej dokument, což mi moc nesedělo. Jeden z těch filmů, kterej mi v hlavě nezůstane dýl než pár chvil po zkouknutí a rozhodně nemám sebeměnší důvod ho vidět znova. Jednorázová oddychovka za tři slabší hvězdy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Jonnyho Campbella je ze všeho nejvíc jen takovou nenáročnou zábavou a vlastně i celkem průměrnou komedií, ke které ani nesedí přídomek britská, jelikož má sice britské, konkrétně londýnské reálie, ale charakter je spíš takový univerzální. Coby rekonstrukce skutečné události je ve snímku až příliš velký poměr autorské licence, jako crazy komedie také příliš nefunguje, je to spíš takový celkem stravitelný filmový sendvič, který vás jednorázově dobře zasytí, pokud tedy nemáte raději hamburgery... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá komedie, která sice nepůsobí britsky, zato i tak dokáže docela pobavit. Obzvlášť se mi líbila ta část natáčení pitvy, ta byla asi nejzábavnější. Jenže i tak je Pitva mimozemšťana poměrně průměrný film, kterému chybí něco, po čem by z něj byl zapamatovatelnější zážitek. Tohle je prostě ten film z kategorie "neurazí, nenadchne". Film na jedno zhlédnutí. Ale aspoň se to vyhnulo fekálnímu humoru a ani to moc nenudilo. 3* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, kedy v roku 1995 bola údajná pitva mimozemšťana zverejnená britským hudobníkom a filmovým producentom Rayom Santillinym, ktorý tvrdil, že na videu je skutočný záznam pitvy mimozemšťana z havárie v Roswelli z roku 1947. Toto video sa stalo bestsellerom a bolo predmetom mnohých diskusií či dokumentárnych filmov. Santilli sa stal hviezdou a video mu prinieslo nemalý zisk. Dokonca aj známy ufológ Michael Hesemann si nechal film analyzovať a potvrdil jeho pravosť, ktorú však o pár rokov dementoval. Nakoniec v roku 2006 Santilli priznal, že video nie je autentické a že ide o podvrh. Napriek tomu trvá na tom, že niektoré časti vo filme sú pravé, odmietol však povedať, kde ich získal. (Piri)
  • V pasáži, která ukazuje různá místa, kde lidé sledují nahrávku s pitvou, je v titulku ukrajinský Kyjev mylně umístěn do Ruska. (skudiblik)

Reklama

Reklama