Reklama

Reklama

Hedvábná cesta

  • Kanada Silk (více)
Trailer

Psala se tehdy šedesátá léta 19. století a šarmantní francouzský bohatý syn starosty Hervé Joncour v podání Michaela Pitta měl všechno, o čem ostatní muži sní. Výnosnou práci, luxusní hřejivý domov a v něm především čarokrásnou milující ženu s tváří Keiry Knightleyové. A přesto nebyl zcela spokojený. Chyběly mu totiž životní výzvy. I z toho důvodu se nakonec vydal do Japonska, v té době téměř nepřístupného cizincům, aby jednal s tamějšími hedvábnými magnáty o možnostech interkontinentální spolupráce a pokusil se zařídit obchod snů. Nakonec ale v zemi vycházejícího slunce nalezl mnohem víc, přičemž možnost propašovat zapovězené hedvábné červy do Evropy byla tím nejmenším. Japonsko nabídlo svému hostu především lásku dívky, konkubíny, jejímuž půvabu navzdory všem kulturním a společenským překážkám Joncour okamžitě propadl. Tím se ale dostal před nevyhnutelnou volbu. Vynikající kamerou a hudební složkou, z pera Ryuichiho Sakamota, působící obrazové romantické drama natočil v roce 2007 kanadský režisér François Girard, jehož unikátní smysl pro poetiku mohlo české publikum ocenit již v roce 1998 v nezapomenutelných Krvavých houslích. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

Dost nahoty ve filmu..

Tina Krause, Courtney Lanster, Jacqueline Hickel, Lauren McCarthy, Courtney Pahlke, Lauren Ryland  nahé ve filmu..

Převážně (.Y.) & (_Y_)

Sexystické scénky sakumprdum dohromady: 8 min 18 s 262 ms 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak film je v podstatě melodrama líčící muže rozervaného mezi dvěma ženami, takže přirovnávat ho ke Col Mountain je dost chyba. Herecké výkony byly sympatické. Keira Knightley  moc nevynikla, výraznější roli měla i přes minimální prostor Sei Ashina. Scénu s čajovým obřadem si budu pamatovat dost dlouho :)

Straylight

Straylight (hodnocení, recenze)

michael pitt se pro tu roli vůbec nehodí- romantika znamená emoce a ty jsem ve filmu docela postrádala ( i ty skryté)

Phillo

Phillo (hodnocení, recenze)

Vyzerá to trochu ako napodobenina Cold Mountain, ale aźijské prostredie sa mi zdá zaujímavejšie a Keira lepšia :)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Těším, moc a moc se těším. vypadá to dobře. Snad to dopadne stejně jako u pýchy a předsudky, i když tady se nemůžou tvůrci opřít o geniální Austinovou. No snad to nějak nakonec skoulí. :o)

Reklama

Reklama