Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný příběh těží hlavně z dvojice hereček v hlavních rolích a s divákem si hraje tím způsobem, že mu je napřed sympatická první, pak druhá, potom obě, chvíli nato ani jedna z nich... A nakonec... No, stojí to za to. V souboji Scarlett X Natalie u mě tentokrát vyhrála druhá jmenovaná (až mě to překvapilo), Eric Bana se na krále hodí, z vedlejších postav jasně vede matka Kristin Scott Thomasová. Chválím kostýmy, kameru a hudbu, nechválím skoro dvouhodinovou stopáž, která mi tak patnáct minut před koncem připadala už zbytečně moc dlouhá. Přesto čtyři hvězdy.__P.S. Za český název by měl zase někdo dostat me(n)tál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Král Jindra, stavící svůj penis proti Vatikánu, Boleynovic děvky, intriky, církev, královští bastardi ani hlavy na špalku nejsou pro mne tématem, kvůli kterému bych si podal přihlášku do fan clubu Tudorovců. Obsazení tohoto snímku mne však donutilo upřít svůj zrak do historie a zaznamenat nějaké to pobíhání po královském dvoře, na kterém jsem však nezakopl o jedinou vyloženě sympatickou postavu a po celou dobu mi bylo celkem jedno, jestli to dopadne v souladu s historickými fakty či dle fantazie autora. To je však pouze můj problém, protože koukat se na to rozhodně dalo. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ženy to měly dříve neskutečně těžké, žily sužovány strachem, jestli se jim narodí žádaný syn a jestli náhodou kvůli rozmaru svého manžela neskončí ve vyhnanství nebo dokonce o hlavu kratší.. O Boleynových sestrách jsem už samozřejmě slyšela, ale filmu jsem se snažila vyhýbat, protože nemám ráda velkou část obsazení (Portman, Johansson, Bana, Garfield, Cumberbatch). Ale film i herci mě mile překvapili - Garfield a Cumberbatch svoji krátkou přítomností a ostatní přesvědčivostí. Připadá mi, že je to snad poprvé, co jsem viděla Johansson hrát. Prostou, ale dobrosrdečnou Mary ztvárnila velice dobře, zrovna tak jako Natalie ctižádostivou Anne. Příběh je asi nejsilnějším triumfem, ale hraje na milostnou strunu, takže mě nepřekvapuje, že to může někomu připadat přeslazené, ačkoliv podobností s Cruel Intentions jsem si tedy opravdu nevšimla. :) Hodně slušné historické drama, při jehož konci mi přeběhl mráz po zádech, přestože jsem dávno věděla, jak to skončí.. Navíc pro historické osobnosti, jejichž příběh skončil tragicky, mám jistou slabost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Herecká paráda mojich najobľúbenejších herečiek Natalie Portman a Scarlett Johansson pri ktorých Eric Bana zo svojou rolou kráľa Anglicka ani trochu nevyčnieva z rady čo ma milo prekvapilo. Tiež ma milo prekvapil aj Justin CHadwick zo svojou réžiou a citom pre prostredie z historického obdobia s ktorým nemal v predchádzajúcich seriáloch vôbec skúsenosti. Jednoducho som bol nadšený z celého filmu..... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Taká otázka: Koho napadlo, že by Chadwick mohol zvládnuť takto veľký projekt?? Televízny režisér možno, ale režisér Ríma, Tudorovcov alebo Hry o tróny a nie toto. Historická dráma o sexe, so Scarlett a Natalie, to mohol (a mal) byť kult a je to iba limonáda. Cudná limonáda s minimálnu ochotou pritlačiť na pílu, pričom si to látka vyžadovala. Pri všetkej objektivite, odmyslite si že každú nepodstatnú rolu hrá nejaký známy herec a čo vám ostane? Červená knižnica. Koniec to potom trochu zachraňuje (byť je ľahko predvídateľný), ale nudu z dvojhodinového sledovania prázdneho uslzeného príbehu o intrigách jednej šlapky, rozhodne nevynahradí. PS: Obsadiť ústrednú duo do spoločného filmu bol vynikajúci marketingový ťah, uznávam, lenže sú obsadené opačne. Ich výzor, vystupovanie, imidž aj celá ich kariéra hovorí o tom, že Natálka je neviniatko a Scarlett vamp. Divný casting. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Podrobnosti o niektorých historických postavách a udalostiach boli značne pozmenené, aby lepšie zapadali do dramatického príbehu. To vyústilo v mnoho historických nepresností, na čo sa počas natáčania mimoriadne sťažoval hlavne Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn). (Arsenal83)
  • V milostnom liste, ktorý si Mary (Scarlett Johansson) od kráľa (Eric Bana) číta, stojí: "Moje srdce a ja sa odovzdávame do tvojich rúk." Toto je skutočný citát zo skutočného listu, ale list bol adresovaný Anne (Natalie Portman), nie Mary. (Arsenal83)
  • Francis Weston se ve filmu neobjevil, ve skutečnosti přišel o hlavu jako údajný milenec Anny Boleynové. (ČSFD)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama