Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Recenze (500)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zábavné, rýchle a nenudiace. Ale prívlastok „hviezdne obsadený historický film“ je falošný. Ide skôr o ďalšiu „modernú“ historickú frašku (Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek), ktorá pre urýchlenie tempa skáče z udalosti k udalosti a na príbeh a postavy sa sústredí až na druhom mieste. Intrigy, lásku, zradu a manipuláciu podáva Justin Chadwick skôr formou Veľmi nebezpečných známostí než serióznych historických drám. Kráľova priazeň vyznieva seriózne a je naozaj pôsobivá iba v tých pár okamihoch, kedy je pred kamerou Ana Torrent (kráľovná Katarína). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První dvě série Tudorovců zhuštěné do dvouhodinového historického dramatu, které by se mohlo dmout pýchou na televizní obrazovce, nikoliv na velkém plátně. V místy zbytečně roztahaných Tudorovcích jsou všechny ty spletité intriky na královském dvoře alespoň o (podvazkový) řád šťavnatější. Nejen co se týká (zde velmi decentních) erotických scén. Filmu v první polovině chybí také spád, jenž kompenzuje jeho nadbytkem v polovině druhé. Náhle střihy o několik měsíců vyvolávají dojem uspěchanosti. Není-li Králově přízni přáno spočinout mezi mnoha nadbytečnými doplňky výuky dějepisu, pak zásluhou lákavého hereckého obsazení. V duchu nastíněné idey o tom, kdo vlastně mění dějiny, mu jasně dominují ženy. Dospělé, rozumné a cynické (Kristin Scott Thomas, Ana Torrent) i mladé, naivní a věřící v moc svých vnad. Hru Nataliiných „vím víc než ty“ očí a Scarlettiných plných rtů trochu bezmocně sleduje Eric Bana, okolo něhož by se mělo všechno (a všechny) točit. Ale třeba měl pravdu André Maurois, když pravil : „Neexistují nebezpečné ženy, jsou jen slabí muži.“ 70% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Morien, elle, SeanLSD ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fascinovalo mě, jak i ty nejhezčí holky, byly ve stresu z toho, zda zaujmou Anglického krále a dostat se k němu do postele byla pro každou ženskou na planetě úplná pocta. V dnešní době je to vlastně stejný, ženský jsou zase ve stresu aby dokázaly zaujmout jednoho jedinýho muže a doslova se modlí k bohu, k aláhovi i dalším mě rovným, aby se dostali do postele jednoho jediného muže -- MĚ !! No, ono vlastně na tom filmu bylo fasinujících víc věcí, třeba to, jak si zdánlivě obyčejné drama dokázalo vyškrábnout moje emoce do posledního gramu nebo ženský herecký výkony ve vedlejších i hlavních rolích. Herecké výkony v tomto filmu jsou totiž kapitola sama pro sebe. Holky to tady pobraly fakt špičkově. Nerad to píši tak na tvrdo, protože je mě jasný, že Scarlett Johansson čte každý můj komentář na csfd.cz a hrozně jí zajímá, co já řeknu na její herecký výkon, ale tady musím prohlásit, že Natalie Portman byla přece jen o kousek výraznější a ....... ne, teď jsem chtěl napsat, že i hezčí, ale Scarlett Johansson by se ze žárlivosti s Natalií Portman kvůli mě pohádaly a to nemůžu dopustit, když jim to spolu v tom filmu tak klapalo a v těch kostýmech byly mimořádně okouzlující. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tá kurva Boleynová!" vraví sa v Kráľovnej Alžbete, a to je kľúčové. Než však nastane zábava s "kurvou Annou Boleynovou", treba pretrpieť dobrých 40 minút s "ťuťkou Annou Bolyenovou a ešte väčšou ťuťkou Mary". Matný sled malebných obrázkov (krajiny a ústredných dvoch sexíc) vás môže ľahko učičíkať a odradiť od ďalšieho sledovania. Lenže potom sa Portmanka vráti z francúzskeho exilu, na krku sa jej blýska veľké zlaté B (ako "Bitch"), a odrazu vypukne takmer strhujúci intrigánsky thriller, ktorý sa (už len pre oduševnené nasadenie Natalie) určite oplatí vidieť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,814,957Tržby Celosvetovo $77,713,866Tržby za predaj DVD v USA $8,218,921 //počet predaných kusov 498,171║ Malá komorná dráma, ktorá po pomalšom rozbehu, kde sa príbeh len z ľahka hrá sa divákom a necháva ho v kľude prežívať rozmary Boleynových dievčat na kráľovskom dvore, postupne vybaľuje z ponúknutého príbehu o prehnanej láske ku kráľovi Henrymu silné tromfy, ktoré postupne vo svojej sile vyznejú samým záverom filmu, kde príde na skutočné sekanie hláv za oddanú lásku ku kráľovi. /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Herecká paráda mojich najobľúbenejších herečiek Natalie Portman a Scarlett Johansson pri ktorých Eric Bana zo svojou rolou kráľa Anglicka ani trochu nevyčnieva z rady čo ma milo prekvapilo. Tiež ma milo prekvapil aj Justin CHadwick zo svojou réžiou a citom pre prostredie z historického obdobia s ktorým nemal v predchádzajúcich seriáloch vôbec skúsenosti. Jednoducho som bol nadšený z celého filmu..... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opět se ukázalo, jak jsem neznalá historie a ano vím, měla bych se za to stydět. Stydím, ale zase mám obrovskou výhodu, protože mě v tomhle filmu neštvou nesrovnalosti, nechybí významné osobnosti a nějaké historické události, které vyvolaly právě tyto královy avantýry, mi požitek z filmu nijak nekazí. Proč?? Páč jsem o tom, do konce filmu a následnému přečtení na wikipedii, téměř nic nevěděla… Vidíš maminko, jak jsou filmy užitečné :o) Smekám před hereckým výkonem Natalie Portman, ač jsme ji díku její roli půlku filmu nepřála nic hezkého, závěrem mě úplně dostala. Opravdu mi nezbývá než děkovat Bohu a svým rodičům, že se rozhodli mě zplodit v době, kdy o své budoucnosti a svém partnerovi můžu rozhodovat sama a nemusím se bát, že by mě král nechtěl, když nebudu čistá. No holt všichni nemáme na drahý sprchový gel, jako lid od dvora! :o) Nejenže mi film opět malinko otevřel očka, opět mě lehce zavedl do historie, kde (ač chcete nebo ne) není tak důležité, zda se pevně drží historické linie, ale kde se snaží zaujmout, ukázat a připomenout dobu, která byla a která nikdy nebude zapomenuta. A detaily si přeci v dnešním 21. století můžeme přečíst na internetu? No nemám pravdu? Takže se prosím Vás, nechte unášet krásným hereckým obsazením, prvotřídními kostýmy a příběhem plný intrik, zrad, smrti, odpuštění a „lásky“ :o)) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádná naivní zamilovanost v boji proti nepříznivé době, žádné osudové vyznání, které ve vás navždy zůstane. Králova přízeň se vydává cestou nekompromisnosti, kde jsou romantické ideály udušeny v zárodku, sliby lásky končí jediným rezolutním rozkazem a dítě není vždy jen naplněním vztahu. Beznadějní romantici si proto na projekci musí sehnat lupu, aby si našli to svoje a mohli tak odcházet spokojeni, ale ti, kteří se naladí na vlnu intrik a zoufalé snahy, si tuhle královskou podívanou bezpochyby užijí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Skratkovitosť a ona v poslednom období filmármi adorovaná „zrýchlená kontinuita“ narácie ťahá tento film do škatuľky priemernosti. Je síce pravda, že príbeh tisícdňovej kráľovnej Anny Boleyn je dobre známy a niekoľkokrát sfilmovaný, avšak práve to malo byť pre Chadwicka výzvou urobiť to úplne inak ako doteraz. The other Boleyn girl sa však dopúšťa rovnakej chyby ako nedávne pokračovanie Alžbety – preskakuje a zjednodušuje udalosti a nedáva komplexný pohľad ani dôraz na kľúčové udalosti príbehu. Na druhej strane, čo sprasili scenáristi, zachraňujú herci. Po druhý raz tento rok (po My Blueberry nights) budem ospevovať Natálku, pretože to,čo tu ona predviedla považujem za najlepší ženský herecký výkon z toho čo som doteraz z tohoročnej produkcie videl. Uplietla príslovečný z ... bič, lebo jej postava nie je napísaná nijak výrazne. A rovnako po druhý raz kričím „dajte jej už niekto poriadnu rolu!“, nech sa konečne zaslúžene dostane do extratriedy charakterových herečiek (môj typ je, že to dievča umrie s aureolou Audrey Hepburn  ) . Bana ani Scarlett hrajú viacmenej svoj štandard, neurazia a na druhej strane ani nepotešia, vo vedľajšej role je však i na malom priestore viditeľnejšia Anna Torrent ako Katarína Aragónska. V konečnom dôsledku som na tento film nezabudol len kvôli neodbytnej myšlienke, na to, že keby niekto Anne Boleyn tesne pred popravou povedal, že to bude práve jej „neželaná“ dcéra, kto položí prvé pevné základy britského impéria a Henrich bude známy ako notorický odstraňovač svojich žien, asi by šla pod meč s hurónsky škodoradostným rehotom. 8/10 P.S. jedna hviezda z tých štyroch je výlučne za Natálku. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vycházet z počtu napsaných románů a natočených filmů, mohli bychom si myslet, že jedinými pomazanými hlavami vládnoucími Albionu v celých jeho dějinách byli Jindra a jeho nejmladší dcerka. Pominu teď fakt, že mi to přijde dost škoda a jak moc bych chtěla někdy vidět na velkém plátně boj Mathildy a Stephena o anglickou korunu a poznamenám jen tolik, že když už teda zvedám nohu na tisíckrát označkovaný plot, měla bych ve vlastním zájmu dbát na to, abych aspoň vykouzlila značku odlišných křivek a pachu. Kupříkladu potisící nezobrazovat Anne tisíce dnů jako vypočítavou prodejnou mrchu, ale jako někoho, kdo diváka aspoň minimálně zaujme a přiměje ho s ním sympatizovat, namísto aby dívající se pokrčil na konci rameny a pronesl: "You had it coming, (other Boleyn) girl." A v duchu politoval Henryho, protože za léta snášení té mrňavé svině by měl vyfasovat svatozář a ne pověst tyrana, protože přiznejme si, já bych jí tu hlavu usekla mnohem dřív a nezatěžovala bych se objednáváním zkušeného kata, od kterého to bude minimálně bolet... Zkrátka Anne je coura, Mary je svatá (z historického hlediska nesmysl, z filmového nuda), král je jakožto pouhý pěšák ve hře obou sester upozaděný, dialogy jsou přiměřeně pitomé, proslovy zapálené, brady odhodlaně vysunuté a celé to je nuda k posrání, pardon my French. Tohle dojení dávno postklimakterické krávy mě rozčiluje víc než vystřižení Cumberbatchových scén a to je co říct. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Král Jindra, stavící svůj penis proti Vatikánu, Boleynovic děvky, intriky, církev, královští bastardi ani hlavy na špalku nejsou pro mne tématem, kvůli kterému bych si podal přihlášku do fan clubu Tudorovců. Obsazení tohoto snímku mne však donutilo upřít svůj zrak do historie a zaznamenat nějaké to pobíhání po královském dvoře, na kterém jsem však nezakopl o jedinou vyloženě sympatickou postavu a po celou dobu mi bylo celkem jedno, jestli to dopadne v souladu s historickými fakty či dle fantazie autora. To je však pouze můj problém, protože koukat se na to rozhodně dalo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Králova přízeň dost podlézá masovému vkusu svým soustředěním se pouze na pletichy bez zájmu o širší souvislosti, na druhou stranu jsem se dost dobře bavil a užíval po delší době opět skvělou Scarlett. I v méně vděčné roli tiché a prosté Mary dává Natálce na prdel(ku). 70% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Film Králova přízeň mi tak trošičku připomněl Formanovy Goyovy přízraky a to nejen kvůli obsazení Natalie Portman ale hlavně hodně podobným stylem filmového zpracování. Film jako takový není vůbec špatný. Asi to nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Obsazení ve filmu je opravdu na vysoké úrovni a slavnými herci se to tu jen hemží. To co ale film sráží do kolen je hlavně nepříliš povedený scénář, režie a určitá chladnost a ukradenost jednotlivých postav, která je ze snímku přímo cítit. Filmu prostě chybí nějaký šmrc, chuť a jde spiš o průměrně zrežírované dílo s dobrými herci, kteří alespoň částečně film zachraňují. Filmu tedy nakonec dávám 70% ale už teď je mi jasné, že už bych se na něj asi podruhé nepodíval. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zdrcující, famózní a především brilantně natočená lekce dějepisu. Silně lituji, že jsem si jej nechal ujít ve Varech... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Historický dramata z prostředí takový tý smetánky plný intrik, kostýmů, rób atd, to fakt neni nic pro mě, takže jediný co mě mohlo donutit tohle skouknout byla matka, která podobný filmy zbožňuje, což se taky stalo. Sice to nebylo nějaký příšerný, ale jediný opravdu pozitivum, který sem na tom viděl, byl fakt, že nikde jinde se nedá vidět v jednom záběru Scarlett Johansson a Natalie Portman, byl to fakt pěknej pohled. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nádherně, opakuji nádherně, obrazově, opakuji obrazově, zpracováno. Téměř v každé scéně by se našel jeden záběr, který by šel z fleku vytisknout a pověsit na zeď. Hudba se skvěle hodí, rozechvívá a rozehrává to velké drama a hups - ono nepřichází. Celý film působí jako draze natočená levná odrhovačka a to je škoda. Nazývat film romantickým je značně troufalé, v takovém filmu bych čekala kladné emoce a těch je tam po hříchu málo. Skoro nikomu nelze věřit čestné úmysly a opravdou lásku lze vidět snad jen v poslední scéně. Nejvýstižněji bych tento film popsala slovy klasika "Hledá vězně, my to víme, a my jí to překazíme. V tom vám musím odporovat, my to budem podporovat. VLÁKÁME JI DO SÍTÍ A BUDEM DÁLE PI-KLI-TI!" Ačkoliv musím uznat, že posledních dvacet minut bylo trochu kulervoucích a i herecké výkony se konečně někam vyhouply od jinak značně šedého průměru. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama