Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Morgan / Predloha: Philippa Gregory (novela) | Hudba: Paul Cantelon | Produkcia: Alison Owen | Distribúcia: Columbia Pictures, Focus Features | Štúdio: BBC Films, Relativity Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 77,713,866 $ || Je to trošku prifarbený film, ktorý sa nedrží úplne historických faktov, no zo scenáristického hľadiska je to pochopiteľné. I tak si myslím, že z príbehu života Henrika VIII. sa mohlo vyťažiť omnoho viac, nakoľko bol jedným z najkontroverznejších panovníkov dejín. Portmanka prináša, čo si rola žiada, Johanssonka sa tvári utrápene, jak vždy, a Bana poprvý krát z mnou videných filmov nenaplňuje to, čo by sa dalo. Možno špatný casting, možno slabý scenár. Preto mínus 2 hviezdy z inak nádejného, príjemne pozerateľného počinu. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný příběh těží hlavně z dvojice hereček v hlavních rolích a s divákem si hraje tím způsobem, že mu je napřed sympatická první, pak druhá, potom obě, chvíli nato ani jedna z nich... A nakonec... No, stojí to za to. V souboji Scarlett X Natalie u mě tentokrát vyhrála druhá jmenovaná (až mě to překvapilo), Eric Bana se na krále hodí, z vedlejších postav jasně vede matka Kristin Scott Thomasová. Chválím kostýmy, kameru a hudbu, nechválím skoro dvouhodinovou stopáž, která mi tak patnáct minut před koncem připadala už zbytečně moc dlouhá. Přesto čtyři hvězdy.__P.S. Za český název by měl zase někdo dostat me(n)tál. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne krásny, populárne pre široké masy spracovaný "historický" snímok. O histórii sa tu veľmi baviť nemôžeme, tá tu teda dostala riadne na frak. Vlastne ide o akúsi zmesku faktov-fikcie (výrazne prevláda fikcia), preto tento film by som rozhodne nebral za akúsi studnicu informácií. To platí hlavne pre tých, čo sú v období Tudorovcov len nováčikmi. Ale na snímok sa pozeralo veľmi dobre, čas uplynul ani neviem ako, možno hlavne kvôli sympatickým, ústredným postavám Mary a Anny. Keď to beriem z tohto pohľadu a hlavne z pohľadu zábavy a relaxu, tak film s odretými ušami hodnotím ako nadpriemerný. 70/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Natalie Portman (Anna) a Scarlett Johansson (Mary) uviedli, že ich kostýmy boli životne dôležité pre rozpoznanie ich charakteru. Ich šaty im dodávali dobré držanie tela a farby pomáhali reprezentovať ich osobnosť. Annine výrazné a jednoduché farby ukazujú, že chce dosiahnuť svoj hlavný cieľ. Jemnejší a oveľa komplikovanejší dizajn šiat Mary ukazuje, že je skromnejší človek a snaží sa byť sama sebou. (Arsenal83)
  • Film, rovnako ako väčšina filmových a televíznych adaptácií o Henrichovi VIII. (Eric Bana), zobrazuje kráľa s tmavohnedými vlasmi. V skutočnosti mal Henry ryšavé vlasy. (Arsenal83)
  • Francis Weston se ve filmu neobjevil, ve skutečnosti přišel o hlavu jako údajný milenec Anny Boleynové. (ČSFD)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama