Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Recenze (227)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Série hezkých obrázků bez vnitřní poetiky. Hračky něco dělají, hrdinové něco dělají, je to hezky barevné a Hoffman do toho otravně šišlá. Ale co z toho? Jaké jsou zákonitosti a jak to vlastně všechno funguje, to vám nikdo neřekne. Těžko se s někým ztotožnit, těžko někomu fandit, těžko s někým soucítit. Příběh bez opravdového hrdiny, vánoční film bez Vánoc. Plakátová tutovka, v reálu nuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,061,555Tržby Celosvetovo $69,431,166Tržby za predaj DVD v USA $21,440,442 //počet predaných kusov 1,184,253║ Tento fantasy film má jedinú výhodu a to príjemný úsmev Natalie Portman, čo prináša aj také čaro do príbehu, ináč ak by to bolo bez tejto hravej osoby, bolo by to len nezáživné sledovanie pasívneho príbehu s tuctovým Dustinom Hoffmanom ako "nudným" Pánom Magoriom, kde vrátane jeho postavy sú skoro všetky tak ploché že nie je šanca aby sme si ich mohli obľúbiť, natož aby sme si mohli zamilovať ten príbeh kde len poletujú hračky a nič čo by potešilo srdce v širšom merítku sa neudeje. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to kouzelné hračkářství…. Hudba se snaží ,,čarovat, a převyšuje děj. Hračky a svět D.Hoffmana jsou (musí být) barevné. Pokud chtěli tvůrci zaujmout, nic jiného se nečeká. Dál se očekávalo, že NÁS to vše bude bavit. Tak nějak se mi nabízí srovnání s Karlíkem. Bohužel. Takže nakonec stejně bude rozhodující, co na to děti. A jestli dokážete být ještě trochu dítětem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I tam, kde žádný zvrat nepřekvapí a kde má každá postava jasně napsaný svůj osud, se dokážu ztratit. Na rozdíl třeba od takové Wonkovy čokoládovny má tahle říše až příliš vymezené hranice, které škodí onomu magickému hledání tajemství za příštím rohem. Jenže Nataliin pohled raněné víly ozdobený úsměvem, který bodá u srdce, to je příliš těžká zbraň, stejně tak jako bezelstná Hoffmanova radost z každé maličkosti. A proti závěrečné dojemné smršti jsem se obrňoval dlouho dopředu a stejně jsem ty pocity neodvrátil. Cynici ať nechají dveře zavřené. A ti, co v sobě pořád mají kousek dítěte - ti už si stejně dávno šli hrát. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, ale prisel mi tenhle film takovej nedotazenej. Na jednu stranu tu mame veselej obchod s paradnim sislajicim Hoffmanem, sympatickou, i kdyz jako malej kluk vypadajici Portman a chvily je clovek z vsemoznejch napadu fakt unesenej, jenze film se neobtezuje, aby neco vysvetlil, proste tady je kouzelnej obchod, tady kouzelnej majitel a preberte si to a za cas to zacne bejt unavny. Navic je film skutecne orientovanej na mensi publikum, takze mi misty prisel az skoro infantilni. No a pak tu je druha polovina filmu, ktera je o odchodu pana Magoria a to uz je vicemene nuda. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Říše hraček je taková přeplácaná barevná nuda, hrající si na úžasný film o fantazii, kterým ovšem bohužel není. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak jsem se bál, a zároveň dost podivné, abych se vydržel dívat. Na druhou stranu na režijní debut od scénáristy mého oblíbeného Horší už to nebude docela nevyužité a vzbuzující dohady o producentských úpravách originálnější podívané. Natálce to každopádně sluší i s tím divným klukovským účesem. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že se dnes dokáže vymyslet pohádka, kde, aby jste dosáhli vytouženého cíle, nemusíte tasit kord a proklát někomu srdce. Bez boje, s úsměvem, ochotou uvěřit. Je to prostě príma... :) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Srovnávání Říše Hraček a Karlíka je podle mě namístě, akorát ve všech pohledech vyhrává s přehledem Tim Buton. Dustin Hoffman mě svým šišláním docela rychle začal lézt na nervy a jeho odchod mi vůbec nevadil, zato Willy Wonka v podání Johnyho Deppa je jiná káva ;-) Oba filmy jsou taky hezky vizuálně barevné, ale Karlík má opět něco navrch a to čokoládovou řeku ;-D Natalie Portman je sympatická a hrála dobře, ale film bohužel nezachránila, poslední půlhodina byla docela utrpení…4-5/10* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kto uverí, môže vidieť zázraky.Nuž, zo začiatku ma to vôbec nebavilo - bolo to na mňa celé farebne prehnané. Dustin a Natalie však film ťahali a na nich sa pozeralo veľmi dobre. Druhá polovica, keď sa Pán Magorium chystá na odchod je lepšia a bavila ma oveľa viac. Pár zaujímavých nápadov (tanec v parku, vyblednutie obchodu, pohyb prstov a k tomu zvuk klavíra...), hudba skvelá a hlavná hviezdna dvojka veľmi sympatická. Nakoniec to bolo príjemné, ale tak na jedno pozretie. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka určená hlavně pro děti, ale ostatní určitě taky neurazí. Je to takový hravý, barevný, většinou veselý a pěkně se na to kouká, rozhodně to nenudí a nakonec je i nějaká ta dramatičtější scéna pro dospělejší. Výhodou je taky, že jako hlavní herec je Dustin Hoffman, ten se na to fakt neskutečně hodil, stejně jako Natalie Portman. slabší 4* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Otravne šušľajúci Dustin Hoffman ako Pán Magorium túžiaci po oddychu, pretože už nemá dostatok topánok, Natalie Portman s krátkym účesom v roli jeho pomocníčky túžiacej sa pohnúť z miesta, Jason Bateman ako podivínsky účtovník večne zavalený prácou, malý chlapec neschopný si nájsť priateľov a jedno magické hračkárstvo, ktoré sa odmieta zmieriť so zmenou majiteľa. Nič viac bohužiaľ Ríša hračiek neponúka. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Víte, jak chutná kremrole bez náplně? Pokud ne, zkuste Říši hraček a zaručuji vám, že si to znovu nelajsnete. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Zase jeden film, u něhož jsem na lehkých rozpacích ze zdejšího hodnocení. Myslím, že Říše hraček je krásný, vizuálně i obsahově velmi podmanivě zpracovaný snímek a 55% je zatraceně málo:) Skvělý Dustin Hoffman, krásná Natalie Portman a velmi šikovný ten malý klučík Zach Mills. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom milý film, ktorý by som v ponuke reštauračného menu prirovnal k dezertu. Príjemný herecké duo Hoffman a Portman (sa) vo filme hrali ako deti. Film samotný má vo svojom deji ale značné dilemy. Niektoré scény sú totiž príliš dospelé aby film pôsobil detsky a rozprávkovo, a zároveň miestami až prehnaná infantilnosť a detskosť môže pôsobiť na dospelejšieho diváka tiež zmätene. Stačilo trafiť sa niekde medzi a bol by z toho viac, než len tuctový (nie však menej kvalitný) film s lahodne ubiehajúcimi minútami a občas prekvapivou originalitou. 60%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mladší publikum jistě výborná podívaná, která je v první polovině nabita tak pozitivní atmosférou, že jsem se vrátil do mladých let, ale bohužel v druhé polovině se už vytratily výborné nápady tvůrců a spíše se řeší né moc zajímavý odchod Dustina Hoffmana. Kdyby film závěrem nepolevil, určitě by se jednalo o výbornou pohádku pro děti, tak je to jen průměrná záležitost. Jinak herecké obsazení je úspěšné, kde mě nejvíce opět ohromila osobitá jiskra z Natalie Portman. Já hodnotím 3 hvězdičky… ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mrzelo mě, že se v této pohádce řešilo hlavně odcházení téměř třísetletého majitele hračkářství. Takový klasický, utahaný, americký doják, zapadající do průměrnosti a šedi stovek jemu podobných. Jediné pozitivní na tom byl kouzelný obchod, který ke své škodě stál v příběhu opravdu někde hodně bokem. ()

Reklama

Reklama