Reklama

Reklama

Moje borůvkové noci

  • Hongkong Lan mei zhi ye (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nových začátků? Jak se její délka měří? Peněžní sumou, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek? Elizabeth (Norah Jones), zklamaná mladá žena, se vydává na pouť za účelem sebepoznání ve snaze vyléčit zlomené srdce. Zatímco se její emocionální jizvy zacelují, prožívá s těmi, které při svých toulkách potkává, nové a zcela nečekané situace. Ať už jde o poetické filozofování s majitelem noční kavárny (Jude Law), zoufalé plány hazardní hráčky, které se lepí smůla na paty (Natalie Portman), či o zničený vztah mezi policistou (David Strathairn) a jeho vzpurnou manželkou (Rachel Weisz)... Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. Zvolna se osvobozuje z pout minulosti a objevuje novou cestu - tu, na jejímž konci čeká opravdová láska... Film Moje borůvkové noci v režii světově uznávaného režiséra Wong Kar Waie je působivým příběhem, který diváka provede dálavami, rozprostírajícími se mezi bolestí ze ztracené lásky a radostným znovuobjevením sebe samého. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (360)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když jste na tom špatně, pamatujte, že je vždycky kolem vás ještě někdo, kdo je na tom hůř.. Kar-wai Wong naservíroval meditačně laděné defilé životních ztroskotanců, kde každý druhý záběr je zpomalen ve stylu Johna Woo (ovšem bez střelby) a já musím bohužel konstatovat, že s výjimkou tradičně výborného Strathairna postrádá tato neónově načančaná unylost potřebný drive. Holt, borůvky staví, Borůvkové noci uspávají.. Možná je to vždy momentálním nastavením nálady, ale asijské drámo-romance (pravda, tentokrát šmrnclé Hollywoodem) jsou pro mě jiný kontinent, jiný svět, nicméně uznávám, že pořád stejný vesmír.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když má Kar-wai Wong svá nejlepší léta za sebou, tak si vzal ginko, pořádně si nainhaloval a ukuchtil borůvkový koláč, který už jen pohledem dává zabrat chuťovým buňkám, avšak když ho okusíte, je to jedna báseň. Takové vizuální orige jsem dlouho nezažil, na někoho mohou působit po čase laciným dojmem, ale já se nenechal vyvést z míry a vychutnával sladkou chuť. Hlubší myšlenku jsem v tom našel a zamyslel. I přes delší pasáže a statické záběry kamery mě to vůbec nenudilo, spíše jako by koláč zaskočil a nechal mě místy úplně v tranzu z průběhu, který neměl velký rozsah, ale dokázal i přesto zaujmout a oslnit, tak trošku vaření z vody, mouky a borůvek :-) Jones, Law, Portman i Weisz bez chyby. Scénář načechraný. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kar-wai Wong stárne a jeho filmy začínají být spíše přehlídkou snahy než skutků. Nulová údernost a klesající vizuální stránka, která byla tak vytříbená z jeho dřívějších let. Jude Law a Norah Jones se mohou snažit jak budou chtít, ze zadu je mohou postrkovat hvězdičky jako Natalie Portman nebo Rachel Weisz a přesto to nebude stačit. Několik lidských příběhů, které z dálky sleduje hlavní postava a přitom řeší své vlastní dilema, své touhy a své potřeby? Možná někdy někde jinde, ale ne v Borůvkových nocích, ať mých nebo Wonga. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Wong hraje ve svém americkém debutu na jistotu (což je pochopitelné) a klouže spíš po - krásně barevném a lesklém - povrchu (ale to možná dělá vždycky), jenže i tak se na Moje borůvkové noci moc příjemně kouká (jak říkám, žádné překvapení) a bylo mi s nimi fajn. A obsazení je každopádně mňamózní - asi jako borůvkový koláč se zmrzlinou. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dokonalé vystihnutie pocitov a stavu mysle v čase zatváracích, hluchých hodín barov a kasín. Stavu mysle, ktorá by za normálnych okolností už dávno spala, no bez partnera, ktorý zradil či opustil, by sa rada niekomu vyspovedala o tom, čo prežíva, čo sa stalo. Nájsť chápavého parťáka na pokec, nie na sex. Unavená časť osobnosti túži po oddychu, no akýmsi zotrvačníkom pracuje na vyrovnaní sa s nečakanou samotou. Len neostať uzavretý uprostred štyroch stien. vyraziť do ulíc a blúdiť rozostreným (lebo tiež unaveným) zrakom po farebných škvrnách neónových odleskov a svetiel. Zaspať za barom. A vydať sa na iniciačnú cestu nadobudnutia poznania o sebe samom. Reštauračné a barové prostredie pri tom poskytne príbehy krachov iných partnerstiev, či už tých mileneckých a manželských alebo medzi rodičmi a potomkami. Skvelá práca s náladou, ktorá u viacerých komentátorov vyvolala pocity pomalosti, zbytočnosti tém v dialógoch a akejsiušľachtilej nudy. V skutočnosti film náladu dokáže zdvihnúť všetkým, ktorí ani v okovách smútku z rozpadnutého vzťahu nezabudnú na každodennú porciu skvelého koláča. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Filmový debut zpěvačky Norah Jones. (HappySmile)
  • Norah Jones ani režisér nemají rádi borůvkový koláč. (HappySmile)
  • Název Jeremyho kavárny "Klyuch" znamená rusky klíč. Na předních dveřích je vidět tento název v azbuce. (HappySmile)

Reklama

Reklama