Reklama

Reklama

Život sportovního redaktora Erika Kermana (Josh Hartnett) lze přirovnat k napínavému zápasu - rychlý rozjezd, mnoho překvapivých zvratů a dramatický závěr. Jednoho dne se však rozhlédne a zjišťuje, že byl ze středu dění postupně vykázán na střídačku. Záchrana přichází jako blesk z čistého nebe. Jeho příběh na titulní stranu se mu začíná rýsovat před očima…Erik věří, že našel zapomenutou boxerskou legendu Roberta Satterfielda (Samuel L. Jackson),o kterém si všichni myslí, že je mrtev. Strhující příběh „šampióna“, který skončil na ulici, vynáší jeho pohasínající hvězdu na výsluní. Bohužel je jen otázkou času, kdy se ukáže, že jeho touha vystoupit ze stínu úspěšného otce, byla silnější než snaha ověřit si fakta. Z honu za úspěchem se stává osobní výprava, kde je zkoušce podroben reportérův vztah k rodině i jeho životní priority. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $3,172,573Tržby Celosvetovo $3,242,427Tržby za predaj DVD v USA $2,702,903 //počet predaných kusov 143,667 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrné (občas podprůměrné) drama o sportovním novináři, který se snaží nakopnout svojí kariéru tím, že vyzpovídá bývalou boxerskou hvězdu. Díky obstojným hercům je to koukatelné (potěší obzvlášť Alan Alda a Terry Hatcher v menších rolích), ale S.L. Jackson vážně nemusel roli vylepšovat tím nesnesitelným pištivým hlasem, který ještě dlouho nevyženu z hlavy. Navíc tvůrci v druhé půlce filmu vybalí víc moralizování, než by bylo záhodno a zbytečně hrají na city s Hartnettovým synkem, takže ještě více pošramocují výsledný dojem. Za rok večer na Nově možná, do kina bych na to ale nikoho neposlal. 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedná se o docela slušný drama a to hlavně díky skvělýmu Samuelu L. Jacksonovi, jenže problém je, že to je trošku nedotažený a postrádá to nějaký opravdu skvělý scény, který by to vytáhly na víc, než jen na nadprůměrný drama s dost prvoplánovovým konecem. Je to docela škoda, protože jinak se mi to celkem líbilo ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Achich ouvej, ten odporně americký konec mě tedy opravdu knockoutoval. Proč? Proč? Člověk si celou dobu užívá skřehotajícího Samuela L. Houmles Jacksona, těší se, jak si ten mladý a příliš ctižádostivý frajírek v perfektním podání Joshe Hartnetta nabije kokos, nemůže se dočkat další scény s Alanem Aldou, dívá se na velice pěkně zpracovné flashbacky, v jednu chvíli dokonce z telefonu slyší mluvit samotného Zuřícího býka… A pak přijde to, o čem píšu v první větě tohohle komentáře. Boba Satterfielda na vás! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nejlepší film o boxu to samozřejmě není, ale rozhodně stál za shlédnutí. Celým filmem se prolíná problematika vztahu otce a syna. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson byl skvělý, dokonale jsem mu jeho roli věřil. Reportér v ringu je drama se zajímavým dějem, který má předlohu ve skutečném příběhu, což dodává na poutavosti. Občas je tu ale více slabších míst a celkově vzato jde tedy o průměrné sportovní drama. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o jednom falsu, které nadzvedlo ze židlí pořádnou část veřejnosti.. Moc se mi líbil lidský rozměr snímku, který zde rozhodně vyčnívá nad vším ostatním.. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Chabé prevedenie, ktorého celkový dojem nie je zlý, avšak pomerne nie priliš podarený (pekne napísane). Film pôsobí milo, miestami dojme, ale v zápätí to vystrieda klišé, ktoré dotvára oponu. Charaktery postáv sú chaoticko zvládnuté - príbeh chaoticko podaný. Snaha o zobrazenie vážneho snímku dostáva údery z každej strany a nebyť hereckého obsadenia - ťažko sledovateľné (S.L.Jackson to ako tak zahral) Slabý priemer s podtitulom "takých už tu bolo"... 4/10 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Spíše mi to přišlo jako komediální film, neb mi to v hlavě nahazovalo spíše úsměvné glosy k dialogům mezi novinářem a bývalým boxerem. Psychologie postav rozhodně odpovídá romantickému filmu, než dramatickému. Jednou se na to kouknout dá, a po druhé, pokud si chce člověk své připomínky oživit....Novinář je rád, že potkal někoho, o kom by mohl napsat článek. Ten někdo je prý bývalý boxer, ze kterého se stal bezdomovec a je pro smích dětem a výrostkům. Takovýchto filmů je moc, ale pro usínání je to docela vhodný film. Ideální film je taky pro ty, co zatím vuiděli boxerský pytel jen na monitoru. Neškodí, aby si ho koupili, a mydli do něj. Jde jen o to, jak dlouho to vydrží, a pak se to projeví i prakticky... http://www.youtube.com/watch?v=1LKPiWJJJAM&feature=relmfu ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale hrozně naivní film. V podstatě všechno, co se před námi odehraje, má jediné poselství- "dělej všechno tak, aby tvůj syn mohl být na tebe pyšný". Josh Hartnett hraje dobře a asi jen těžko se dá shazovat výkon Samuela L. Jacksona, i když to jeho pískání ala slavík v krku si mohli tvůrci odpustit. Vadily mi ale věci, nad kterými zjevně nikdo nepřemýšlel- bezdomovci obvykle docela smrdí, netřeba popisovat proč tomu tak je. Nezdálo se ale, že by blízkost Champa (třeba v autě, u oběda, na boxu) nějak urážela Harnettův nos. A pak to šílené moralizování, které v podstatě vyplnilo druhou půlku filmu. Zkrátil bych to o dvacet minut a vystříhal všechny (rádoby) slzotvorné scény Erika se synem, hlavně tu ptákovinu ve škole. Po šedesáti minutách jsem si říkal, kam to sakra teď může pokračovat, čím ještě příběh může překvapit. A hle, opravdu to nabralo nečekaný směr, když Champ nebyl vlastně Champ. Z ženských postav bych vyzdvihl krásnou Rachel Nichols, která ale bohužel nedostala moc prostoru a ani zamýšlený románek s Erikem nakonec nevyšel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je bez diskuze dobrý. Bohužel ho hatí ten tatínkovský motiv. Hratnett je pořád ještě ten typ hezouna, který zkrátka musí do té otcovské role dorůst. Tady v ní působil poněkud křečovitě. Další věcí je slabá stránka většiny filmů a tou je nepochochopitelné chování hlavního hrdiny. Tak sakra pokud jsem jen trochu příčetně myslící novinář, tak si ověřím totožnost toho, o kom píšu. Takhle jsem z toho získal pocit, že pokud bych Hartnettově postavě nakukal, že jsem jediný přeživší z rodiny cara Mikuláše, tak bych měl místo na titulní straně jisté. Naopak kladem, a to výrazným, je Samuel L. Jackson, který byl naprosto výtečný a celý film, jako už mnohokrát, dokázal vytáhnout z bahna průměrnosti. 70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zoberte Samuel L . Jacksona, zakážte mu sa mesiac umývať, čistiť zuby a nech sa tvári ako majster sveta. Tak a máte základ tohto slabého filmu. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Sam Jackson skvěle zahrál a Rod Lurie po Kandidátech potvrdil, že je velice dobrý režisér. Scénář mohl vymáčknout víc, ale i tak lehký nadprůměr. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nejsi rád, že jsi nešel na ten blbej basket ??" ;) Zcela bez diskuzí Rod Lurie snímky z prostředí investigativní novinařiny opravdu umí, což Reportér v ringu zcela jasně dokazuje, stejně jako fakt, že Josh Hartnett není jen plakátovým hezounem do počtu !! To o Alanu Aldovi nikdo nemůže pochybovat, stejně jako o Samuelu L. Jacksonovi, oba patří mezi, když ne nejuznávanější, pak určitě nejoblíbenější hollywoodské herce již dlouhou řádku let, a tak mi nezbývá než přiznat, že právě tahle trojice pro mě byla největším tahákem pustit si tento sportovní film, který však o sportu či přesněji o boxu až tak úplně není !! Resurrecting the Champ mě zaujal ne dalším schematickým příběhem boxera, který si po pádu na hubu nakonec užívá svůj návrat na výslunní, tentokrát tu máme spíš téma velmi složité, týkající se vztahu syna k otci, po jehož uznání všichni muži chorobně touží při své časté snaze vystoupit z jejich stínu, potažmo následně i otce k svému vlastnímu synovi stavějíce se právě do role, kterou nedokázali pochopit, opět se dožadujíce uznání.. Zde se objevila velmi silná asociace s Malickovým Stromem života.. Vedlejší linka kolem Jacksona, jehož "šampiona ulice" jsem si opravdu užíval, naopak polemizuje o tíze vlastního života a touze být tím, kým nás chtějí mít ostatní.. Přiznám se, že mi byla postava Erika Kernana dost nesympatická, a v momentě, kdy odmítl fyzické radovánky se stále sexy Teri Hatcher, která snad od dob, kdy si zahrála Lois Lane, vůbec nezestárla, mě málem přestala zajímat, smekám před Burnettovým scénářem, v němž nakonec není vůbec nic navíc, arogantní ublížený uplakánek si celou dobu vlastně koledoval o pár facek, a tak jsem prožíval velké zadostiučinění, když ho bezdomovec S.L. Jackson jednou ranou sundal !! ;) Bylo navíc velmi příjemné sledovat po delší pauze Alana Aldu v kladné roli, jen jsem tak nějak celou dobu čekal, s jakým podrazem se vytasí..a ono, světe, div se, nic !! ;) Velmi slušná kamera Adama Kanea či příjemný soundtrack Larryho Grouppého jen bez rušivých vlivů dotvářely silný intimní příběh, který byl však nakonec zcela obnažen.. To finální rozuzlení, které přes to martyrium pokání, ztráty hrdosti a slz vedlo až k happyendu, který mi sem však dokonale pasoval.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Duo Samuel L. Jackson a Josh Hartnett slibovalo dobrou podívanou. Jenže toto drama je spíš podprůměrné a mnohdy vás to ani nebude bavit. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi povedenej dramatickej snímek. Samuel L. Jackson hraje naprosto neuvěřitelně. Takhle jsem ho viděl hrát poprvé. Josh mě nezklamal. Příběh se povedl, zvrat v něm určitě najdete. Já jsem spokojenej. Hodnocení: 70% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh s výbornými hercami, medzi ktorými jasne vyčnieval Samuel L. Jackson, Hartnett nevadil a seriálové hviezdičky Morris( Cold case) a Hatcher( Desperate housewives) potešili. Postavu Polly( Rachel Nichols) však mohli vyškrtnúť - tá tam bola úplne zbytočná(aj keď je pekná) a stopáž by bola znesiteľnejšia. Aj toho moralizovania bolo trochu veľa...Možno keby sa okresala línia okolo Kernanovej rodiny a film sa sústredil viac na Champov vzťah s Kernanom, dopadlo by to lepšie. Aj keď sa mi teda film nepáčil "Mucho grande"(ako by Champ povedal), určite nie je zlý a má svoje veľmi dobré momenty a má Samuela. ()

Reklama

Reklama