Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočný, ba skôr dosť neoriginálny thriller, využívajúci mnohé moderné filmové postupy. Zložený obraz, zrýchlené zábery, rockový soundtrack, prekombinovaný dej, humorné vsuvky... veci, ktoré môžme dnes tak často vidieť u podobných snímkov. Zo začiatku ma trocha rozptyľovala prítomnosť Davida Schwimmera, herca ktorý spojil svoju karieru so seriálom "Priatelia". Ale ukázalo sa, že svoju úlohu tu zvládol obstojne. Viacej sa mi však páčil výkon Simona Pegga. Celkovo vidím tento film na slabučké tri hviezdičky. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sakra, já ho fakt praštil!" Klasická černohumorná britská komedie, kterou lze vidět opakovaně. Jakmile se začnou vršit mrtvoly, člověk si vzpomene na české fláky Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Konec agenta W4C či Pane, vy jste vdova. Vytříbený smysl pro temnou legraci máme s Brity společný. Kolotoč náhod a neštěstí promění triviální vydírání v nekončící eskapádu malérů, během které se většina postav odebere na pravdu boží. Pistole, sekery, nože či septik si rychle najdou svůj cíl. Pokud si divák není ke konci jistý, zda film končí dobře nebo špatně, poslední vteřiny ho o tom přesvědčí...Klipový střih, šlapající Gogol Bordello, Rammstein, Eels či B.Strong dodávají snímku patřičnou šťávu. Vražedně milé. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pozor na (nezletilé) zákusky. Vypadají tak lákavě a „nevinně“, ale jakmile (je) jednou okusíte, není cesty zpět. Žánrový mišmaš, který překvapivě (to jak scénáristicky, tak herecky) drží poměrně pohromadě, přičemž ani v samotném závěru se nesesype jako domeček z karet. Byť pravda, je to o pověstný fous.....Helenky Fibingerové. 73% S dovětkem, pro příště bych poprosil (notně)„přičernit“ a neměl bych výraznějších námitek. Na druhou stranu, zaplaťpámbu resp. Jean-Baptiste Andrea (i) za tuhle „light“ verzi. P.S. pevně věřím (doufám), že stávající papež Benedikt XVI. resp. J. Ratzinger odstupuje (dobrovolně) pouze a jenom kvůli chatrnému podlomenému zdraví a nikoliv vatikánskému předplatnému osvětovného oběžníku „víra (v) lolitky“.... P.P.S. chudák N. McElhone. Ta holka má smůlu na „trouble men“. Nebo je to trochu jinak, tj., je sama přitahuje resp. je jimi přitahována...? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se bavil a při tomto hodnocení neberu v potaz nic jiného, takže v klidu 4****. Nic jsem nečekal, nebo spíš - po ne moc povedeném "Run, fatboy, run" jsem čekal, že to bude průměr, ale Big Nothing je skutečně dobrý thriller s výborně černym humorem. Škoda jen, že konec byl lehounce předvídatelnej a potenciál je skutečně trochu nevyužitý a film celkově zmatený. Ale to nevadí. Víc mi vadilo, že Simon Pegg je tlusťoch a týpek, kterej mluví v dabované verzi Davida Schwimmera zase kňoural, uplně jako v Přátelích! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zážitek mi opět zkazila Nova Cinema, a to stylem, jakým to umí jen ona. Nejdřív mě na film nechala skoro půl hodiny čekat, pročež mi vystydla večeře, a pak nasadila nepochopitelnou třetí reklamu pět minut před koncem, čímž naprosto vygumovala navození jakékoli závěrečné atmosféry. Jinak jsem si ale film moc užil. Líbí se mi a mám rád, když někdo na stůl naservíruje chod plný nešťastných náhod s oblohou černého humoru, aby si filmový fanoušek uvědomil, že před kamerou nemusí být všechno jen růžové a krásné, aby se tomu dalo zasmát. P.S: Pro příště bych prosil pana Daniela Rouse, aby si ohlídal dabing Davida. P.P.S: Slovenský překlad názvu "Vel´ké h..." vyhlašuji perlou měsíce. Konečně někdo správně pochopil britskou suchařinu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama