Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí poněkud ropačitě. Je vtipný, ale závěr snímku mi přijde, vzhledem ke zvolenému stylu humoru nepřiměřeně drsný. Spíše než jako klasická gangsterská komedie ala Pulp Fiction působí tak nějak rodinně. Jakoby humor byl moc jemný a lidský, vzhledem k drsnému závěru filmu. Jakoby scénárista nechtěl zapdnout do žádné škatulky a tak uvíznul někde na pomezí. Po skončení filmu, jsem vzhledem k jeho rozpačitému vyznění, čekal co dál. Čekal jsem, že se dočkám ještě nějakého zvratu, protože na to jak měl film zamotanou zápletku, byl jeho závěr až příliš jednoduše přímočarý a jednoznačný. Přišlo mi, že jsem viděl spoustu náznaků. ale žádné rozuzlení. Ale člověk by asi neměl od obyčejné komedie tolik. Nakonec, hlášky fungujou. David Schwimmer si opět odehrál svého ťunťu Rosse, Simon Pegg neměl pro větší hraní prostor a tak se mi nejvíce líbil John Polito. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá a proklatě povedená komedie. Když se v jednom filmu sejdou David Schwimmer a Simon Pegg a do party jim navrch přibyde talentovaná Alice Eve je na dobrý film zaděláno. Tihle tři zosnují zdánlivě dokonalý a naprosto neprůstřelný plán jak zdánlivě lehce přijít k tučné sumičce peněz tím, že budou vydírat jednoho perverzního faráře, ale znáte to. Když se něco má podělat, tak se to prostě podělá, ale rozhodně se tím nepodělal tento film. Právě naopak. Zmíněné trio sympatických "looserů" minutu po minutě, poté co jeden z nich omylem zabije na faře údajného faráře v sebeobraně, zabředává do stále větších potíží, protože mrtvý farář není tím kým se zdá být a jeho mrtvola už bublá v septiku, někde nablízku řádí masový vrah dívek, do toho na scénu vypluje elitní agent s vizáží Qasimoda, objeví se obávaná vdova co ráda vraždí a hlavně ve hře jsou 2 miliony dolarů po kterých se nikdo nebude shánět. A každý by si je rád ulil pro sebe. Vypadá to sice zamotaně (a taky to zamotané je), ale režisér Jean-Baptiste Andrea, který je i současně spoluautorem scénáře, si vede natolik zkušeně v rozmotávání jednotlivých nitek, že prostě film dokonale baví směsící krve, brilantních hlášek, a nápady sype jako z rukávu aniž by nějak výrazně polevoval v tempu a napětí nebo postupné gradaci příběhu, který rozhodně není z rodu těch předvídatelných. Navíc tvůrci zvysoka kašlou na postavy a tak je jim jedno kdo ve filmu zhebne.Tahle černá komedie má zkrátka vše co má správná černá komedie mít. 90% ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o tom, jak se jednoduchý plán může krutě zkomplikovat, po krátkém úvodu nastává osudový večer a s ním napětí, které vydrží až do závěrečných titulků, celá ta temná atmosféra je ovšem nadnesená britským vtipem a já mám opravdu slabost pro morbidní humor... Závěr filmu je navíc dokonale ironický, krutý, černý humor v té nejryzejší podobě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ujetá záležitost, která by se dala charakterizovat jako komedie s kriminální zápletkou, která využívá ve stylu Tarantina násilí jako zábavný prvek. Je z ní cítit ovlivnění americkou nezávislou scénou a nejblíž by se snad dala připodobnit ke snímku Zkurvená noc. Scénáristická hříčka, kde se proplétá víc dějových linií, postavy filmu na sebe vymýšlí sérii průhledných i zcela neprůhledných podrazů a celé to stylově není příliš čisté, nicméně zábavnost se tomuhle kousku upřít rozhodně nedá. Největším tahounem je Simon Pegg, ale ostatní film určitě nepotápí. Záporem je, jak už jsem uvedl, neschopnost udržet čistý styl, takže film někdy brnká v postavě hlavního hrdiny na strunu sentimentu a některé scény jsou pro změnu zbytečně krvavé na film, který se po většinu své stopáže tváří jako rodinná komedie. Celkový dojem: 75 %. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní thriller u kterého se válíte smíchy. Rozjezd je sice trochu slabší ovšem o to silnější je pak střední pasáž filmu a také naprosto výborné vyvrcholení. Když k tomu přidáme výborný soundtrack a solidní herecké výkony, především od Pegga, máme z toho velice příjemnou odpočinkovou podívanou... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama