Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (415)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak černá může být černá? V případě Big Nothing je černá černější než černá a nikoliv zásluhou pracího prášku, který by hrdinům, ke konci již značně upatlaným od krve, přišel vhod. Teprve druhý film talentovaného Francouze Jeana-Baptisty Andrea (tím prvním byl „jiný“ horor Dead End) změnil můj názor, že i morbidita má své meze. Tvůrci vše tlačí až nadoraz, své postavy v žádném ohledu nešetří a těla padají k zemi jako kuželky na bowlingu. Vydírání, tvrdé porno, utopení ve sračkách (v regulérních sračkách, nemyšleno obrazně) a taky sekera v hlavě a hlava v hajzlu (nezávisle na sobě) – je to fakt brutální, což uznávám jako člověk zvyklý na hodně drsný humor. Netvrdím, že jsem se nebavil. Bavil a prvotřídně. Občas mě zamrazilo, ale cynický úšklebek nezmizel až do nečekaného finále, které dosahuje nových dimenzí mrtvolnosti, jde-li o komedii. Neustále preferování té nejhorší ze dvou a více variant vývoje nastalé situace vám možná přijde přehnané, no, mi pokaždé udělalo radost. Big Nothing je dokonalý protipól k americkým romancím, tvořeným neustále podle týchž šablon (taky jde o britsko-kanadskou koprodukci) a to nejen přiměřeně originálním vršením miniaturních katastrof, nýbrž také velmi cool režií a nabušeným soundtrackem. Pro krátký okamžik zapomínám, že mám nějakou soudnost a s přihlédnutím k tomu, jak moc jsem se bavil (na max), dávám plný počet. 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Le_Chuck, Vitason, ScarPoul ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Miss "poupě" Wyomingu, sekera v hlave Mimi Rogers, farár v septiku a vražda lízatkom. Tak zábavné, že sa až čudujem, prečo sa z tohto filmu nestal kult. Od prvej do poslednej sekundy nabité zvratmi, vtipom a popkultúrnymi hláškami. K tomu výborne natočené, s úderným soundtrackom a perfektne obsadené (Simon Pegg je tradične skvelý, David Schwimmer mi prvýkrát vo svojej kariére umožnil zabudnúť na Rossa, ale úplne najlepšia je pôvabná a úlohu si až do dna vychutnávajúca Alice Eve). Absolútne hodnotenie nedám len preto, že je to zrejme jednorázovka, ktorá na druhé pozretie už (možno) až tak neoslní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý, zmatený a trochu ztřeštěný příběh, kterému na kvalitách hodně dopomáhá dvojka Simon Pegg a David Schwimmer a jelikož oba herce mám hodně rád, doufal jsem, že Velké Nic bude komedie, u které se často a rád zasměju. Zasmál jsem se, ale ne tak často jak bych chtěl a jak by nejspíš tvůrci očekávali. Příběh je vskutku velice jednoduchý později prošpikovaný vraždami, což mu neubírá na kvalitě ale rozhodně přidává na zmatenosti, která filmu disponuje po celý průběh. Naštěstí to není zas tak dlouhé, tak se to bez sebemenších problémů rozhodně dá v pohodě snést. I tak bych to nemusel vidět dvakrát, jako komedie mě to neoslnilo a už vůbec ne jako thriller. --- Vytáhli tělo mladý holky z jezera. - Bože, sebevražda? - Kdyby si uřízla nohy a ruce a potom se uškrtila... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby Celosvetovo $661,000║ Podarená čierna komédia, kde to frčí ako po masle a trojica Simon Pegg, David Schwimmer a Alice Eve sa krásne dopĺňajú. /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jean-Baptiste má nakoukáno, nápady mu nechybí, jejich realizace také nevázne a po Dead Endu opět potvrzuje, že v něm rozhodně něco je. Simon s Davidem je skvěle sehraná dvojka sympaťáků a Natascha jim to nijak nekazí. Zpočátku se tak zdá, že jediným zádrhelem bude scénář, který jako by dělal čest svému originálnímu, a ostatně i distribučnímu, názvu. Jenže od scény se septikem se černohumorně ztřeštěná dějová linka stává hlavním tahounem. Nula od Nuly pojde tak sice ve výsledku není ničím zázračným či snad originálním, ale zábava to je prvotřídní. Připomnělo mi to krásné chvíle u Mělkého hrobu, byť reálně toho společného mnoho nemají. Takový ten film, od kterého čekáte big nothing a ejhle, ona je to vlastně velmi příjemná záležitost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Faráře zavražděj tu samou noc, co s jeho ženou sletí z útesu opilej policajt..... Zní to jako náhoda? Myslíte si, že je to jediná náhoda? Černohumorná hříčka těžící z podělanýho plánu a hru na ,,kdo je kdo?“, ve který není o náhody (a tedy o nápady) nouze. Zajímavě to do sebe zapadá, ale i když jsem se celkem bavil, jednou mi to stačí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, proč ze mě peníze pracháče neudělají. 2.) Protože černá komedie a Simon Pegg patří k sobě, jako k velbloudovi hrby. 3.) Zjistím, že A. Eve už nevypadá jako dítě. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní černohumorný thriller. Jeden z nespletitějších a nejatraktivnějších scénářů v tomhle žánru vůbec. Nejen že ústřední trojice je zábavná sama o sobě, potěší i vynikající hlášky a nepředvídatelné zvraty objevující se každých 5 minut, divák je doslova šokován a fascinován scénaristickými perlami, které režisér tasí a já film spolkl i s navijákem. Paráda pro tyhle filmy mám slabost. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prijemny prekvapeni, cekal jsem, ze kdyz tu je Pegg, tak to bude slusna zabava, ale takovou pecku sem necekal. Sice to je dejove typicka krimi komedie o parte podvodnicku, co vymysli zdanlive genialni plan a pak se to vsechno pomrda, ale to vubec nevadi. Film je sice zbytecne prekombinovanej a neverohodnej, ale zase na druhou stranu neni nouze o mrtvoly a tvurcum na hlavnich hrdinech absolutne nezalezi, takze se nekona zadnej happy-end. No a jelikoz ma film jen 80 minut, hraje tu slusna hudba (obzvlast me potesila pisnicka od Rammsteinu) a celej film je vcelku cool natocenej, tak je to prakticky takova cernohumorna jizda od zacatku do konce. A nektery vtipy jsou fakt brutalni, misty doslova. No a herecky obsazeni se taky povedlo, samozrejme vsemu vevodi Pegg, ale i ten Schwimmer ujde, i kdyz by furt nemusel mit ten trpitelskej vyraz. No a Alice Eve je takova kopie Witherspoon a je taky zabavna. Mozna ne uplne cistejch 5*, ale ja se fakt perfektne bavil od zacatku do konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám plán." To nezní dobře. V černých komediích totiž plány obvykle příliš nevycházejí a i v této nakonec nula od nuly pošla. Přitom neúspěšný spisovatel Charlie, profesionální zvedač telefonů Gus a Miss Poupě Wyomingu pouze zlehka vydírali církevního hodnostáře. Co by se na tom mohlo pokazit? Asi tak všechno a já si celkem užil předčasný pohřeb falešného faráře, vdovu se zaťatou sekerou v hlavě i zvídavého poldu na záchodě, ale tak nějak jsem čekal, že bude víc srandy a méně mrtvol. To je však můj problém, který nevznikl poprvé a bude-li se někdy v budoucnu opakovat, tak to určitě nebude naposledy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Dead End je to sice stupidní, ale ne debilní. A to je velká výhra. Jde o zábavný film, který si hraje s klišé žánru a je to dostatečná sranda, aby nevadilo, že mnoho věcí zde, ať náměrně, nebo ne, nedává smysl. Jen škoda, že Andrea neumí pracovat s jinou atmosférou, než s tou uvolněnou přepjatostí - pár vypjatějších momentů je poněkud zmařeno. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film, co jsem v poslední době viděl. Původně jsem měl trochu pochybnosti, co to bude, ale film mě přikoval k obrazovce hned na začátku, kdy jeden z hlavních hrdinů nastoupí na místo telefonního operátora v nějakym obrovskym call centru. Já něco podobnýho totiž taky pár tejdnů dělal a zobrazení toho, jak takový hovory s otravnejma zákazníkama probíhaj, je naprosto trefný. A to, co se odehrává potom, to je úplnej masakr. Tenhle film je plnej toho nejčernějšího a občas dost brutálního humoru. I taková sekera zaseknutá v hlavě tady působí legračně. Prostě film přesně podle mýho gusta - jasnejch 5 hvězdiček. Jak se jmenuete? - Steven... Eeeh... Steven Hawking. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi vyhoda filmu je jeho delka a obsazeni, kdyby byla stopaz o pulhodiny delsi, nevim jestli by film mel stejne konecne hodnoceni. Takhle sem nemel ani chvilku casu na to, abych se nudil nebo venoval pozornost okolnimu prostredi, coz je vyrazne plus :-) Simon Pegg hlaskuje jako o zivot, hned kousicek opodal zustavaji David Schwimmer a Nastascha McElhone, vsichni podavaji skvele herecke/komedialni vykony. Bystri z nas si urcite vsiml spousty narazek na jine filmy (Matribx, Rain Man...) Jean-Batiste Andrea se vyziva v brutalne rychlem strihu, coz nekterym mozna vadilo - me ne :-) 10/10 Simona Pegga zacinam radit mezi komedialni guru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela zábavnej komedio-thriller, kde se hlavně vydařilo výborný obsazení včele se Simonem Peggem a nakonec i ten Schwimmer je tady zábavnej. Jedinej, ale za to celkem velkej problém filmu je kolísavost zábavnosti, kdy jednou to je naprosto extrémě zábavný a hned za okamžik nuda a nic moc se neděje, krom toho mi konec přišel takovej nedotaženej, ale i tak sem se u toho dobře pobavil ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ujetá záležitost, která by se dala charakterizovat jako komedie s kriminální zápletkou, která využívá ve stylu Tarantina násilí jako zábavný prvek. Je z ní cítit ovlivnění americkou nezávislou scénou a nejblíž by se snad dala připodobnit ke snímku Zkurvená noc. Scénáristická hříčka, kde se proplétá víc dějových linií, postavy filmu na sebe vymýšlí sérii průhledných i zcela neprůhledných podrazů a celé to stylově není příliš čisté, nicméně zábavnost se tomuhle kousku upřít rozhodně nedá. Největším tahounem je Simon Pegg, ale ostatní film určitě nepotápí. Záporem je, jak už jsem uvedl, neschopnost udržet čistý styl, takže film někdy brnká v postavě hlavního hrdiny na strunu sentimentu a některé scény jsou pro změnu zbytečně krvavé na film, který se po většinu své stopáže tváří jako rodinná komedie. Celkový dojem: 75 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Spoléhal jsem na Simona a Davida, že mě pobaví a docela se jim to dařilo. Jako "buddy" komedie to funguje dobře, škoda jen, že nádech krimi (popř. thrilleru) ubírá na zábavnosti (je tu několik vtipných scének a hlášek, ta nejlepší je však vyčerpaná hned ze začátku). Postupně film přechází do vážna, což jsem nečekal, nemluvě o konci, který mi dost vyrazil dech. Přestože logických renonců zde nebylo zrovna pomálu, trochu nadhodnotím a dám 4*, protože Big Nothing je v mých očích opravdu svěžím a rozhodně nenudícím počinem (a Alice Eve by z fleku mohla hrát dvojnici Reese Witherspoon). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg se vedle Davida Schwimmera objevil již v Bratrstvu neohrožených a byla jsem zvědava, jak to mezi nimi bude tentokrát. Pěkně vypečená dvojka se z nich stala:) Parádní komedie o tom, že i zdánlivě obyčejný a jednoduchý plán se může v mžiku zvrtnout a přinést tak hrdinům zapeklité okamžiky. Celý příběh je nabitý nečekanými zvraty, vtipnými hláškami a bizarními situacemi. Až do posledního okamžiku si nemůžete být jisti tím, co bude následovat. V průběhu děje se rovněž ukáže, že identita některých postav je značně nejasná. Alice Eve umí:) Závěr filmu nechává tušit, že ještě bude následovat mistrovský souboj:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie tá pravá, kráľovsky delikátna nádielka čierneho humoru, ktorá prišla po dlhom čase a od hereckého spojenia, od ktorého by to ešte nedávno čakal len málokto. Elegantnosť morbídnej zábavy na najvyššom stupni, akurát škoda, že príbeh nemohol svojimi nápadmi a dejovosťou naplniť plnú minutáž a tak sa trošku preťahoval. Ale mimo toho, maximálna spokojnosť, ku ktorej dopomohol aj ten správny výber našlapanej, šťavnatej hudby a scenár tak neskutočne náhodovo vtipne domotaný, až to bolo uveriteľné. 85%! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se bavil a při tomto hodnocení neberu v potaz nic jiného, takže v klidu 4****. Nic jsem nečekal, nebo spíš - po ne moc povedeném "Run, fatboy, run" jsem čekal, že to bude průměr, ale Big Nothing je skutečně dobrý thriller s výborně černym humorem. Škoda jen, že konec byl lehounce předvídatelnej a potenciál je skutečně trochu nevyužitý a film celkově zmatený. Ale to nevadí. Víc mi vadilo, že Simon Pegg je tlusťoch a týpek, kterej mluví v dabované verzi Davida Schwimmera zase kňoural, uplně jako v Přátelích! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skôr také Little Something ... pod zub, navarené podľa nie moc originálneho receptu, ale talentovaným kuchtíkom. Jean-Baptiste Andrea pre tento krát sólo a nesklamal. Hlavne v atmosférických častiach (+ obľubený "google earth" záber na nočnú cestu) badať rukopis človeka, ktorého miesto je predsa len skôr v horore (vizuál celkovo na jedničku). Koniec koncov Big Nothing nie je zlý, je len snaživo priemerný s pár dobrými nápadmi a zaručene nemôže sklamať človeka, ktorý si chce na necelú hoďku a pol pri telke oddýchnuť. 65% ()

Reklama

Reklama