Reklama

Reklama

Bláznivej tábor

Trailer

VOD (1)

Školní rok se blíží ke konci a Charlie Hinton s nejlepším přítelem Philem slaví už druhou úspěšnou sezónu tatínkovské školky. Charlieho syn Ben je nadšený výletem do moderního letního tábora Canola, který stojí na břehu jezera. Jeho matce Kim se nápad poslat syna na tábor líbí, ale otec, který se až přehnaně snaží Bena chránit, je zásadně proti. Jako kluk totiž zažil největší ponížení právě na letním táboře Driftwood, když v táborové olympiádě proti táboru Canola minul štafetový kolík. A nikdy se nevzpamatoval z traumatu způsobeného krutými posměšky táborníka z Canoly Lanceho Warnera a kritikou přísného otce Bucka. Když se Charlie dozví, že majitel tábora Driftwood se chystá zařízení zavřít, rozhodne se koupit ho a přes léto provozovat místo školky. První den se však i přes Philovu a Daleovu pomoc stává pohromou. Druhý je ještě horší. Z původních třiceti táborníků se totiž vrátí jen sedm, včetně Bena. Charlie zjistí, že sousední Canolu vlastní a provozuje jeho úhlavní nepřítel z dětství Lance Warner, který s potěšením vyzve Driftwood k jubilejní třicáté olympiádě. Je mu jasné, že zoufalá situace vyžaduje zoufalé činy, a požádá o pomoc toho, o kom si myslel, že by mohl být tím posledním - penzionovaného otce Bucka. Všichni musí spojit síly a zachránit svůj tábor. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V roce 2007 dostal Fred Savage možnost natočit pokračování Bláznivé školky a nakonec i svůj první kino film. Jenže celkem správně od projektu buď ustoupil nebo nebyl osloven Eddie Murphy. Asi tušil, že už první film se nestal žádnou zářící hvězdou. Třeba pro Geoffa Rodkeye se scénář také stal vůbec prvním, ale naopak scénáristé J. David Stem, David N. Weiss už spolu dělali na více projektech a mj. i skvělé pokračování Shreka, takže nevím kde vznikla chyba. Sledujeme množství jednoduchých vtipů, přičemž základ nevychází z tábora jako takového - a to je možná ta největší, ale z jednoduchého faktu, že tábor je poničen a nic v něm pořádně nefunguje. A jak už to tak v podobných komediích bývá, stokrát omílané téma rivality mezi někým zdánlivě jasně lepším a jasně horším nakonec vyznívá dobře. A situace z této rivality vycházející mají být vtipné. Najdou se, ale je jich zoufale málo. Přitom právě Bláznivá školka vycházela ze sžívání se dvou mužských učitelů a dětí a předsudků, které rodiče v takovém případě mají. Škoda, myslím, že si filmaři mohli vybrat nápaditější dějovou linku a hlavně originálnější. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Hlučná, nevtipná, otravná a hlúpa komédia, ktorá ma svojim hereckým obsadením a scenárom dokázala neuveriteľne vytočiť. Svoju priečku ako najhoršia komédia, ba i dokonca americký film roku, by si rozhodne zaslúžila. Námet, réžia, scenár, herecké výkony, či dokonca strih a kamera, všetko je v tomto filme neuveriteľne spackané a veľmi vtipný humor o prdení, grcaní a sraní tomu vôbec neuškodí. Hodnotenie, aké som tomu dal si to rozhodne zaslúži a nie, nikdy viac o to ani len nečuchnem. ODPAD. Moje hodnotenie: 5% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Školka byla vyměněna za přírodu, Eddie zase za Cubu, který je ale stejný bavič a na Eddieho rychle zapomenete. Tuhle bláznivou komedii musíte brát s rezervou. Je točená pro menší diváky, kteří si určitě zábavu užijí do sytosti. Pro odrostlejší jedince je to celkem slušná oddychovka, někomu sice nesedne (podle hodnocení zde nesedla dost lidem), ale k odpolední kávičce přijde vhod. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Bláznivej tábor jsem si nedlouho po jeho natočení v roce 2007 koupil na DVD a strčil jej doma do šuplíku na několik let. Teprve 12 let od jeho vzniku jsem se rozhodl na něj podívat, ohodnotit jej a napsat k němu komentář. Doufal jsem v dobrou zábavu, jelikož hlavní roli v této komedii hrál můj oblíbený komik Cuba Gooding Junior, který zde ztvárnil Charlieho Hintona. Ten spolu s kamarádem Philem Ryersonem na konci školního roku uzavíral už druhou úspěšnou sezónu školky, ve které se o děti starali tatínci. Jednoho si Charlie udělal se svým synem Benem výlet do přírody nedaleko města a zavítali také do moderního letního tábora Canola na břehu jezera, do něhož malý černoušek chtěl strávit prázdninový čas. Jenže jeho otec byl zásadně proti, jelikož jako malý kluk zažil největší ponížení právě na letním táboře Driftwood, když v táborové olympiádě proti táboru Canola minul štafetový kolík. A nikdy se nevzpamatoval z traumatu způsobeného krutými posměšky táborníka z Canoly Lanceho Warnera a kritikou přísného otce Bucka. Pokračovali v jízdě až do přilehlého tábora Driftwood, jehož majitel se jej zrovna chystal zavřít pro nedostatek financí a nezájem dětí. Charlie se s kamarádem Philem rozhodli do rozpadajícího tábora investovat své peníze a přes léto provozovat místo školky. Hned první den se však i přes Philovu a Daleovu pomoc stává pohromou a druhý byl ještě horší, protože z původních třiceti táborníků se do tábora vrátilo jen sedm, včetně Bena. Rázem bylo po plánu vydělat díky dětem na provoz tábora a to bylo potřeba jej radikálně opravit. Bylo potřeba pomoci i s programem pro oněch 7 dětí, s čímž pomohl otec Charlieho, což byl armádní plukovník. Jeho zkušenosti se hodily, protože Driftwood byl napaden sousední Canolou, kterou vlastnil a provozoval Charlieho úhlavní nepřítel z dětství Lance Warner, který s potěšením vyzval Driftwood k jubilejní třicáté olympiádě. Byl jsem zvědav, jak to nakonec vlastně dopadne a co se všechno ještě během té doby stane, ale bohužel se závěrečnými titulky jsem zjistil, že jsem se za těch 85 minut moc nezasmál. Cuba Gooding jr. se sice snažil, ale celé mi to připadlo jakési těžkopádné, občas až nechutné a bez nápadu. Tak nějak jsme se společně doplácali až ke konci a já měl jasno - DVD půjde z domu ! Komedie Bláznivej tábor mne tedy zklamala a proto jí uděluji pouze dvě táborové hvězdy **. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Mám Cubu Gooding Jr. rád, ale v posledních letech je to děs běs co tenhle čokoládový chlapík převdádí. Bláznivej tábor je toho dalším (kolikátým už) důkazem. Opět natočeno naprosto šablonovitě o tom, jak se někomu nedaří, děti si dělají co chtějí a nejspíš proto nikdy nevyhrají, pak se s příchodem "generála" vše obrátí a padouši dostanou co proto. Ach jo, kolikrát ještě, Cubo.... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film měl jít původně rovnou na DVD, ale testovací publikum zaujal, a tak se studio rozhodlo promítat ho i v kinech. (HappySmile)
  • V roce 2007 byl snímek oceněn Zlatou malinou pro nejhorší prequel, remake, rip-off nebo pokračování. (Pepinec)
  • Do kin doručeno pod falešným názvem "A Winning Group" (Vítězná skupina). (HappySmile)

Reklama

Reklama