Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (247)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Téměř si to říká o odpad, protože něco tak neskutečně mimo si do kin s áčkovými herci hodí málokdo. V podstatě je to něco jako Rituál odtučněný o zábavné momenty. Fakt, že úvodní titulky, společně s ústřední melodií a snaživým záběrem ze svatby vykrádají Šestý smysl, jsem ještě celkem ochotně přešel, ale proč proboha to naprosto nulové rozuzlení? Proč se postava Bullockové chová první hodinu jak nejtupější nána pod sluncem (než si ta holka dá dohromady dvě a dvě, uběhne víc jak hodina filmu). Takhle to dopadá, když se na režijní stoličce usadí člověk bez špetky talentu – nulové tempo, nulová gradace, jen mrtvolně se kupicí minuty. Sedět hodinu a půl v koutě a pozorovat pavouka je zcela vyvážená zábava. Odpad si to nezaslouží jen pro zapálení Bullockové, která se snaží, seč může – o to je bohužel nedostatek na ostatních frontách výraznější… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro mimina: jděte si na panánka mateřského mléka. Pro puberťáky: jděte si vymačkávat beďary. Pro pracující dělnictvo: jděte na pivo. Pro podnikající podnikatelstvo: ještě jednou si přepočítejte své zisky a ztráty. Pro důchodce: zkontrolujte si, zda Vám nedochází nějaká krabička léků. Všechny tyhle činnosti a taky všechny další, jako třeba koukání do zdi jsou mnohem užitečnější než sledování tohoto filmu o ničem. Pro poslance: koukněte se na tenhle film bude to vaše jediná užitečná činnost během vašeho čtyřletého volebního období. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nudný, děsně užvaněný film, kde se nic moc neděje a nejtěžší a nejvypjatější scéna je ta na konci, kvůli který vlastně celý film je. Sandra Bullock se tváří stejně celý film. Kamenný ksicht na celé plátno a doufá, že dokáže dojmout tím, co se jí děje ve tváři. Ne, tenhle film se mi vůbec nelíbil. Připomínalo mi to děsně Tajemný let s Jodie Foster a ten byl obdobně laděný a pro mě kvalitou na podobně fádní úrovni. Celou dobu se něco děje, přitom neděje a chvilku se řeší to co se dělo předtím než se to skutečně událo. Film plný nesmyslů a citových scén, které tam jsou jen aby dojali a ne aby obohatili skutečný příběh. --- To nebylo překvapení. Čekala jsem to. Mám geniálního muže. - A co moje geniální žena? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $47,852,604Tržby Celosvetovo $84,146,832Tržby za predaj DVD v USA $34,169,343 //počet predaných kusov 1,756,890║ Tak čo k tomuto zmetenému filmu z nehorázne predvídateľným(predtuchovým) príbehom povedať, asi len toľko že po prvej etape tápajúceho príbehu v deja vu momentkách, je každý ďalší deň trpiteľky v podobe Sandry Bullock čoraz viac neznesiteľný, až v konečnom výsledku tento film vyznie ako zlátanina tých najtuctovejších scén čo sa mohli do filmu napchať. /25%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pointa křičela dopředu, rozuzlení se také dalo uhodnout snadno a Sandra Bullock si kariéru chtěla zničit jen chvíli předtím, než přišel její vrchol. Předtucha se zkrátka potvrdila - zápletka připomínala příběh jako vystřižený z Věřte nevěřte roztažený na několikanásobnou délku a kvalita tomu odpovídá. Pozitivní dojmy přináší jenom scenáristicky topený McMahon a dojemný soundtrack. To všechno je ale na směšném konci, který k předchozím dedukcím nesedí snad v ničem, tak trochu zbytečné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som myslel, že je to americký remake ázijskej Predtuchy z roku 2004 (o novinách z budúcnost), nakoniec som sa dočkal podpriemerného polotovaru, ktorý si o sebe myslí, aký je šikovný. Ale nie je a nespasí to ani snaživá Sandra Bullock, ani hŕstka (ale naozaj iba hŕstka) scén, ktoré síce tiež nedávajú zmysel, ale aspoň nenudia (hlava, Peter Stormare). Zvieracia kazajka vs. Dom pri jazere (no oveľa slabšie... a už spomenuté tituly neboli geniálne). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ptákovina pro nenáročné, ve které je tou nejzábavnější věcí zcela proti svému typu obsazený Peter Stormare. Jinak nezaujme vůbec nic, i když úplně původní nápad není z rodu nejblbějších. Bohužel režisér, Sandra i scénárista jsou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zápletkou docela zajímavě vystavěný, ke škodě celkového vyznění však až příliš rutinně a nezáživně vyrobený psychothriller s notnou dávkou mysteriózna... Ryzí hollywoodština o tom, že co se má stát stane se a snažte se jak chcete, stejně nejde odestát... A věřte, že víra s tím nesouvisí... . . . Pomalu stárnoucí S.B. role utrápené ženy s předtuchou sluší rozhodně víc, než šaškování coby drsňačka či akční pipka v jejích starších filmech a i ten lehce ošuntělý krásný dům z let dvacátých je šarmantnější, jak nějaké trendy hollywoodské atelierové interiéry a nakonec i nějakých přehnaných žánrových klišé zůstává divák naštěstí ušetřen... A tak tedy dvě a půl hvězdičky za film, po zralé úvaze i za čistě vizuální stránku a zvláštní atmosféru (a s předtuchou páně Y. filmů příštích... ;-) pak s velkou mírou tolerance z nutnosti zaokrouhleno nahoru... - - - - - (Poprvé viděno 16.11.2008 na dvd, komentář zde jako xtý - 16.11.2008) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Veď si pěkně deníček, večer natoč budíček, pátek středa sobota, nebudeš za… Snaživá Sandra v Na Hromnice o den méně či více tápe, jestli se jedná o pokapaný karbid a nebo se ocitla ve středobodu rozsáhlého spiknutí, jenž má za cíl zbavit ji svéprávnosti. Pravda byla nakonec trochu jinde, ale koho to tankuje, když režisér Yapo celkem zajímavý potenciál úkladně zavraždil vlastní neschopností.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, jak se může docela slibný, leč okoukaný nápad změnit na nudnou břečku bez gradace a výrazné pointy. Sandra se snaží, aby konečně natočila něco dobrýho, ale v rukou režiséra s podivným jménem, je nevýrazná jak ona, tak McMahon a dokonce i Peter Stormare!!! Neříkám, že to mohla být pecka, ale v rukou někoho zdatného (co třeba Gore Verbinski) to mohlo být velice příjemné osvěžení. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hlavny problém Premonition je ten, že ráta s divákom pomalším ako hl. hrdinka Linda. Na tom stavia čaro svojej inač celkom sympatickej a inteligentnej zápletky. Ako náhle sa tak nedeje, tak sa celý konštrukt bortí, film sa stáva sotva polovičatým a Sandra to sama neutiahne. Ukážkový, technicky bezchybný, hollywoodsky komerčný triller pre jednoduchšie masy. 55% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, který mi unikl v horažďovickém kině Otava jen o kousek. Naštěstí se neztratil a je možné se k němu pravidelně vracet. Sandra Bullock už v minulosti pomohla svým hereckým partnerům a i v tomto případě Julian McMahon jen získal. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom dobra mysteriozna drama, ktora mi ale zial ako nejaky vynimocne dobry film dlho v pamäti nezostane. 01.12.2007 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, ale Sandra Bullock snad po celou svoji filmovou dráhu nehrála postavu, která by mi byla nějak blízká, ba dokonce sympatická. Její filmy se brodí v nánosech průměrného filmového bláta, tu a tam ale naštěstí vystrčí růžky a natočí žánrově slušnou záležitost. Co se Premonition týče, něco obdobného se dá říct o její druhé polovině, kdy se z doposud nudného, nenápaditého příběhu o tragické nehodě a ztrátě rodinné stability, přesuneme do alespoň divácky vděčných končin (takové ty řeči o lásce a naději, znáte to:-), završených relativně slušným finále, kterému nelze jistou působivost upřít. Alespoň kameraman má očividně talent, což neplatí o scénáristovi (s „nápadem“ se dalo přece jen výživněji pracovat), který nás ujišťuje, jak moc si hlavní hrdinka může komplikovat už tak komplikovanou situaci!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dvě věci zde musím napsat, abych vysvětlil své hodnocení - za A) s tímto filmem je to jako na houpačce. Začínáme úplně dole, u hlubokého dna, kdy jsem chvíli přemýšlel i nad vypnutím. Pak, cca uprostřed filmu se věci začaly vyvíjet lépe a snímek mě opravdu bavil. Bohužel jen do chvíle, kdy se "vysvětlilo", proč má postava Sandry Bullock ty vize. Těchto pár vět bohužel posunulo film zase zpátky ke dnu. Nebudu tu spoilerovat, ale věřím (jak příhodné…) že každý rozumně uvažující člověk nad tím bude ještě půlhodiny kroutit hlavou. Za B) Tenhle film přišel strašně pozdě. Kdyby se natočil kolem roku 2000 a k režii by se dostal M. Night Shyamalan, který v té době uměl s podobnými náměty pracovat, a prakticky v té době ještě jeho filmy za něco stály, mohlo by jít o stejnou parádičku, jako např. (právě Nightův film) Vyvolený. Takhle se jedná o hodně podprůměrný film s místy solidně přehrávající Sandrou (sorry, Sandro, mám tě rád, ale na tohle se fakt občas nedalo ani dívat). Ale musím se k něčemu přiznat - na konci jsem málem brečel. Ne proto, že by konec byl nějak dojemný, ale proto, že se k takovému námětu, který by se dal zpracovat tolika jinými, lepšími cestami (od paranoidního dramatu po psycho-thriller) dostal někdo, kdo absolutně nerozumí… ničemu. Nejsem filmový teoretik, ale jako fanoušek opravdu živě vidím, co by s tímto provedli jiní, mnohem zručnější režiséři, ale to už jsem vlastně psal, tak už jen dodám - 40 %. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Námět není zas tak zlý, bohužel je to celé průhledné po třiceti minutách a Sandře to celé dojde o půlhodinu později, což je trochu blbé. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý, nudný, pomalý a vůbec nedávající smysl film, ve kterém předvedla Sandra Bullock další ze svých příšerných výkonů. Asi největší blbost roku. ()

Reklama

Reklama