Reklama

Reklama

Královna koření

  • USA The Mistress of Spices (více)

Obsahy(1)

Tilo (Aishwarya Rai) vlastní obchod s kořením v Kalifornii. Neprodává zde však jen přísady do jídel, ale pomáhá svým zákazníkům splnit jejich největší přání. Je královna koření a ovládá tajemné magické síly.Pomocí těchto sil, tak uzdravuje, šíří moudrost a léčí smutky. Až do té doby, kdy do obchodu a jejího života vstoupí osamocený Doug (Dylan McDermott) a Tilo pro něj nemůže najít to pravé koření. On v ní totiž probudí city, které ji magické síly zakazují a ona je postavena před rozhodnutí, které změní nejen její život. Musí se vzdát lásky nebo schopnosti pomáhat ostatním… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu nemá chybu, krásné barvy všech možných druhů koření umocněné nasvícením jsou pastvou pro oči – přestože se prakticky celý film se odehrává uvnitř krámku. Téměř celou hodinu jej neopustíme a tehdy je děj nezajímavější. Rozkrývá nám osud Tilo i jejích zákazníků a rozehrává jemnou romanci. Šťáva bohužel ztrácí chuť ve chvíli, kdy se dostáváme z obchůdku. Tehdy se zajímavě pojaté romantické drama mění spíše ve střední proud, který doklouže přesně tam, kam se očekává. Drobnou výhradu mám také k hlavní hrdince, kterou hraje Miss World 1994 Aishwaryi Rai. Je to neobyčejně krásná žena, to ano, ale bohužel nedokázala tak úplně přesvědčivě zahrát skryté vzbouření citů proti pravidlům, jimž se zavázala. Navenek vypadá pořád stejně, takže nebýt monologického vysvětlování, těžko se doberete podstaty, co vlastně prožívá. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Aishwarya Rai může být sebevíc přitažlivá a kouzelná, ale na film to nestačí. Téma magie bylin by si zasloužilo mnohem lepší scénář a hlavně mnohem lepší film. Při sledování doporučuju užívat petržel, aby divák vydržel. Ještěže tam byl ten krásný krámek plný barev, aby se bylo na co dívat. Dostal jsem chuť na něco s kardamonem, když jsem viděl tu hromadu, co tam měla. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibně se rozvíjející příběh se slušně budovanou atmosférou exotických tajemství a tradic, barevný nejen vším kořením a krásou Aishwaryi Rai. Ve druhé půli ho však zabíjí poněkud křečovitá, unylá a ve své podstatě nesmyslná a zbytečná romantická linka. Její vinou ztratil příběh kouzlo, atmosféru i čas rozvíjet v první půli zajímavě rozehrané motivy zákazníků, které tak byly už jen narychlo odbyty, aby kamera mohla dlouze zabírat smutné kukuče hlavních postav. Škoda. Kdyby film zůstal jen u magického obchůdku a osudů jeho zákazníků, mohl být výborný. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Akoze fakt retardacka kravina. Pipka-nepipka, toto sa nedalo kukat. Ten blbec buzikovsky, co ju bali pri doprovode klavira, je desny; neznasam tieto nemuzne uplakane tipy, co idu po sexe a lapnu babu na slzy a vykasanu koselu a smutne pribehy. Keby tam boli dali sympataka, aspon trochu, bolo by to menej zle. Ale takeho pizmona.. Do toho pateticka hudba na pistalke a indicke aaaa-haaaa-aaaaa-aaaa-haaaaa, modlitby ku korenickam (WTF?!), smutne oci, akoze hlboke pribehy.. Za vlasy pritiahnuty maglajs, korenickovo-indicko-americky sajs, trocha magie bezkontextovej. Clovek si da to spravne korenie a je jak vymeneny, mne by sa zislo dake tiez prave z toho; manzelka to mienila dopozerat, a to napriek mojim pripomienkam typu 'feferonku do prdele, to pomoze na vsetko ty kreten'. Slabomyselne. Davam 1* za tu pipku a ze som videl aj debilnejsie filmy. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal jediné, že to bude barevné a voňavé. Což nakonec i bylo. Jinak se bohužel filmu podobně pohádkovou stylizaci jako třeba v "Čokoládě" namíchat nepovedlo. Co se ovšem namíchat povedlo, je dokonalý interkulturní hybrid, který ovšem skončil tak trochu bez chuti. Paul Mayeda Berges tentokrát dostal "příležitost" od své ženy, režisérky a producentky Gurinder Chadhy - mj. autorky filmu Bride & Prejudice, které normálně píše scénáře, a které i režie jde nejspíš o něco lépe. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Motorka použitá ve filmu je 2004 790cc Triumph (Hinckley) Bonneville. (NinadeL)
  • Scénáristka Gurinder Gadha společně se svou matkou vyrobila všechny manga a naložené mrkve, které jsou k vidění ve skladu koření. (HappySmile)
  • Když Tila (Aishwarya Rai Bachchan) dává napít hlavnímu hrdinovi, on si jednou lokne, ve sklenici zůstává ještě půlka obsahu, povídají si a on odkládá skleničku, která je prázdná. (Chip89)

Reklama

Reklama