Reklama

Reklama

Každý hřích i zločin zanechávají nějakou stopu. Ambiciózní, chladnokrevný Rus Nikolaj Lužin pracuje v Londýně pro významnou mafiánskou rodinu. Jeho největší předností je rychlost a chladnokrevnost. Ani na okamžik neváhá porušit zákon, použít násilí či někoho dokonce zabít. Situace se změní ve chvíli, kdy porodní asistentka Anna objeví deník ruské dívky, která zemřela při porodu, a rozhodne se pátrat v její minulosti… Kriminální thriller režiséra Davida Cronenberga (tvůrce známých titulů eXistenZ, Moucha, Mrtvá zóna, Dějiny násilí) byl na Torontském mezinárodním filmovém festivalu v roce 2007 oceněn hlavní cenou za režii (David Cronenberg), další získal za výpravu, střih a zvuk. Kromě toho mu patří ještě další významná filmová uznání. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 047)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Syrové, drsné a dokonale vygradovné, přestože chybí hranice, kde gradace začíná a kde končí. Cronenberg rozplétá a zaplétá až příliš snadno, vše ale překrývá neskonalým režijním umem. Mimochodem, poprvé od Pána prstenů mám pocit, že Aragornův Mýtus padl a nastupuje Mortensenovo očištěné herecké Ultimátum. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Komorní, dokonalé, velepečlivé vysoustružené... od interiéru ruské restaurace, přes potetovaný exteriér Viggo Mortensena až po neustále sjetého Cassela. Zjevně to mělo působit naprosto odosobněně, ale právě to způsobilo, navzdory tomu, že uznávám ten film z technického, režijního i ze spousty jiných hledisek, že mě tentokrát Cronenberg vůbec neoslovil. Smířená sedmička. Dějinám násilí dám přednost kdykoliv. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Vigga Mortensena. Krásně temné, syrové, plné násilí - ovšem reálného. Skvělý casting v čele s Mortensenem a Casselem, ten se mi líbil ještě víc (ale to asi proto, že jsem ho měla vždycky v oblibě:)) Naomi Watts byla možná trochu nevýrazná, ale to jí nemůžu mezi takovými hereckými kapacitami zazlívat. Velmi milé překvapení. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi anglicky film / Herec v hl. ulohe - Viggo Mortensen ________ Cronenberga si vazim hlavne kvoli MUCHE (1986), ale odvtedy ubehlo uz par rokov a reziser presiel aj k inym zanrom a spolu s filmom HISTORIA NASILIA (2005) taktiez s Viggom Mortensenom natocil po dlhsej dobe 2 kvalitne filmy, v tomto pripade z prostredia ruskych mafianov, pricom opät boli niektore sceny prilis drasticke, nezabudnutelna bola bitka v saune. Vincenta Cassela uz asi navzdy budem mat zaskatulkovaneho v arogantnych postavach, naopak Naomi Watts zacinam mat stale radsej kazdym filmom, v ktorom ju vidim. Mimochodom o 2 roky neskor si Naomi opät zahrala s Arminom Muellerom-Stahlom v spionaznom thrilleri INTERNATIONAL (2009). ________ Naomi Watts - (Anna) +++ Viggo Mortensen - (Nikolai) +++ Vincent Cassel - (Kirill) +++ Armin Mueller-Stahl - (Semyon) +++ Josef Altin - (Ekrem) +++ Aleksandar Mikic - (Soyka) +++ Sineád Cusack - (Helen) +++ Sarah-Jeanne Labrosse +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková více méně gangsterka, která se snaží působit co možná nejvíc reálným a hodně drsným, až skoro krutým dojemem a musim říct, že se to daří znamenitě. Krom toho to co se režiséři většinou neodvážej ukázat, tak tady Corenberg ještě zvýrazní, takhle libově podříznutí krku sem ještě neviděl, skoro bych řek, že Cronenberg si s tim hodně vyhrál a tak moc se mu to zřejmě zalíbilo ,že to ukázal ve filmu ještě jednou. Stejnětak se nebál ukázat Viggo Mortensena úplně nahýho jak bitkaří, většinou se to nějak zakamuflí, aby nebylo nic vidět, třeba že je všechno za nohou, ale tady bohužel Viggo musel ukázat všechno, ale přitom to nevypadalo cíleně a jen to podpořilo, ten reálně dojem z tohohle filmu. Taky mě docela překvapilo, jak Mortensen s Cassellem zvládaj ruskej přízvuk, působili dokonale východním dojemem a ještě to podpořili skvělým výkonem. Jenže bohužel problém filmu je, že se během těch 100 minut odehraje opravdu hrozně málo zajímavejch situací a příběh plyne dost pomalu, takže to nakonec nějak extra nezaujme,ale od Cronenberga to byl pokus hodně zdařilej ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Jednoho dne se Viggo Mortensen (Nikolaj) po natáčení vydal do hospody, aniž si nechal smýt tetování. Nechal se slyšet, že zákazníci z něj měli obrovský respekt, jelikož se domnívali, že je "vor v zakone". (HellFire)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Statham v pokračování Východních příslibů?

Statham v pokračování Východních příslibů?

04.12.2020

Pokračování thrilleru Východní přísliby bylo v plánu prakticky od premiéry snímku v roce 2007. Hlavní roli v původním filmu o ruské mafii ztvárnil Viggo Mortensen (Zelená kniha) a patří mezi nejlepší… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Reklama

Reklama