Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny tohoto nízkorozpočtového hororu jsou Nicole a Jess, mladý milenecký pár, který si vyrazí na romantickou cestu po Americe. Cestou se zastaví na opuštěném odpočívadle, kde se přítel hlavní hrdinky za záhadných okolností ztratí. Zoufalá Nicole brzy zjistí, že na odpočívadle není sama. Objeví se tajemný muž v jeepu se snadno zapamatovatelnou SPZ, který jí začne děsit. Dívka nachází útočiště na místním WC, kde jsou všude na stěnách šokující nápisy obsahující již známou SPZ. Později objevuje zmrzačenou dívku, která jí povypráví o tajemném řidiči. Nicole si uvědomuje že z této "hry" již není úniku... (kery-)

(více)

Recenze (91)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad obyčajný horor o mladej dvojici, ktorá sa počas výletu dostane na ceste do kolízie s podivným pick-upom. Neskôr zastavia na osamotenom odpočívadle, kde si dievča odskočí, po návrate však zisťuje, že auto spolu s jej fešákom záhadne zmizli a opäť sa objavuje aj pick-up, ktorého vodič dáva najavo, že o tom vie niečo viac. Dievča sa ukryje na odpočívadle a z nápisov po stenách pochopí, že ide o maniaka, ktorý v okolí vyčíňa už dlhé roky. Postupne sa však začnú diať čoraz čudnejšie veci a ju čaká nielen boj o život, ale aj o zdravý rozum. Ako som spomenul; na prvý pohľad je to obyčajný horor akých tu už bolo veľa a kto ho bude brať iba v tejto úrovni, ostane zrejme sklamaný. Filmom sa totiž prelína viacero hororových subžánrov; od road suspense k slasheru a exploitationu až k duchárčine, vďaka čomu je miestami značne neprehľadný a môže vyvolávať nezvládnutý dojem. Pre správne pochopenie však treba "ísť" s dejom, zapojiť trochu predstavivosti a uvedomiť si, že tu prakticky všetko má svoj zmysel, na čo poukazuje aj (po)záverečná scénka medzi titulkami a alternatívne konce. Film má totiž komplexný, i keď trochu prekomplikovaný príbeh, v ktorom sa tvorcovia zrejme občas nevedeli rozhodnúť akým smerom sa vydať a tak sú viaceré miesta čudnejšie než by bolo vhodné a kazia to aj niektoré nudné úseky. Každopádne však ide o slušný, strašidelný a občas drsný horor s podivným spracovaním. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Wow, nebolo to vôbec zlé vzhľadom na moje nízke očakávania ! Kedže som latku podsadila, tak som príjemne prekvapená. Síce nič, čo by ma ohromilo (to ma už fakt toho veľa v poslednom čase neohromí), ale nebola to strata času :) na takú horrorovú oddychovku celkom fajn.. Najlepšia pasáž filmu "Nicole shoot me" "Nicole you missed, shoot me again" :D :D :D ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co na tomto hororu oceňuju, že nezapadá do již tak dokola omílané kategorie slasherů, nicméně se ubírá trochu izolovanější cestou. Ve výsledku tu máme tedy jednu hlavní hrdinku proti neznámému psychopatovi, kterému nejde o to ji rovnou zabít, ale nejdřív si s ní patřičně pohrát a dohnat ji až k čirému zoufalství. Samozřejmě, nebude v tom po celou dobu sama, ale stejnak, ten pocit beznaděje a toho, že není úniku, je zde habaděj. Hrdinka jako taková super, protože co se týče „demence“ pro horory typické, se vešla akorát do dvou - že tupě zůstávala na místě a někam raději nezdrhla, či když už zdrhala před autem zabijákem, tak tupě po silnici. Ale tak, to se dalo očekávat, je to přeci jen stále horor. Jinak ale dobré, depresivní a zvlášť ke konci sakra napínavé. Kromě samozřejmé i jisté zvrácenosti a záběrů, které slabší povahy nemusí snést zrovna nejlépe. Bezva, jak si tento horor pamatuju z předešlého zhlédnutí, na mě stejně působil i dnes. Jen, kdyby celé téma totálně nepodělalo pokračování... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo špatné, ale ty nelogičnosti jsou až moc ubíjející. Proč Nicole pořád zůstává na tom odpočívadle a neustále se tam vrací? Stačilo jít po silnici dál a před jedoucím autem se schovat do příkopu a má vyhráno, nikdy by jí nenašel a bez problému by přečkala noc. Jinak byla velice pěkná, chudák ten polda ten trpěl a jak ho střílela a on to přežil. Ale jako horor v pohodě. ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto filmu spíše něco jiného ale nakonec jsem nebyl až tak zklamán ale mám proti tomuto filmu několik výhrad: pořád jsme na stejném místě nic se pořádně neděje, hlavní hrdinka je neskutečně hloupá, měla několik šancí přežít a vyhrát ale nevyužila jich kvůli svojí hlouposti, dále mi dost vadila druhá polovina filmu která byla pojata spíš jako nějáký survival horror, a atmosféra první poloviny se v ní vytratila. exploitation bylo ovšem dost kruté a toho policajta mi bylo trochu líto, ale taky se nechoval zrovna profesionálně. Jsem zvědavý co nabídne pokračování ale popravdě, moc co nabídnout už mu nezbývá pokud se film ponese opět v tomto duchu. Na svou dobu průměr, celkově spíše podprůměr. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama