Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza búrka, ktorá môže ovplyvniť celý svet. Naviac je tu hrozba teroristov, ktorí sa vyhrážajú, že celá vec bude ešte horšia, ako sa zdá. Je možné, aby búrka zničila pyramídy v Gize, Effelovu vežu v Paríži alebo Sochu slobody v New Yorku? Tím troch ľudí sa pokúša nájsť centrum búrky a preskúmať okolnosti jej vzniku. Príroda sa zrejme pomiatla, alebo sa niekto pokúša simulovať globálnu poveternostnú katastrofu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

The_God 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový (možná dokonce céčkový) katastrofický film, kdy můžete zpochybnit všechno od prvního záběru po konečný titulky (včetně) a budete mít klidné svědomí, protože jste měli pravdu. Někdy se divím, že někdo vůbec vyhazuje peníze na takovýhle braky. Kdyby mi ty prachy radši dali. Aspoň by nadělali méně škody. ()

profeek05 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z filmů, pro které může být hodnocení "odpad" stále lichotivé. Tohle je totální hnus. Filmů o "katastrofách" je už takhle dost a ve všech vidíte stále to samé - namátkou: bývalí manželé, které svede varování před možnou katastrofou znovu dohromady ; jejich či cizí ratolesti, které nedbají rad rodičů a ženou se přímo do středu tornáda či kdejaké další hovadiny, stejně tak ignorují apokalypsu za nejbližsím kopcem hlavouni měst, organizací apod. ; zničení nejznámějších světových staveb, měst a turistických atrakcí ; a hlavně - až na pár výjimek přímo úchylně HNUSNÉ a UMĚLÉ efekty a Himaláje nelogických děr v prostředí i scénáři.. V tomto případě bych ještě přidal příliš rychlé přeskakování z místa na místo, celý děj působí jako dort pejska a kočičky. Ze všeho, ale na nic. USA a Německo spojily svou tvorbu a vznikl přímo výjimečně špatný rádobykatastrofický film, kde Vám stihnou během prvních pěti minut násilně vysvětlit, že je polovina světa již v troskách (rozumějte USA a Německo, ale kde se tu k čertu vzala Francie?) a na druhou polovinu (zbytek USA, Německa a ty další nepodstatné země světa) se to řítí. FUJ, fuj a ještě jednou fuj. Jdu si spravit chuť trochou fernetu, nebo se televize nedožije rána :-D (P.S.: a to jsem to ani neviděl celé, nejsem sebevrah!) ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

No tenhle film stojí tak maximálně za **, jednu navrch dávám za moji oblíbenou Ginu Gershon a za námět. První část je relativně dobrá, druhá o třídu horší. Docela příjemně mě překvapila Shannen Doherty, hrála docela přijatelně, snad poprvé mně ve filmu nevadila. Do filmu absolutně nezapadá linie s teroristy, která je do filmu dost násilně našroubovaná, spíše jak kdyby patřila do jiného filmu. Ostatně i důvod teroristického činu je dost přitažený za vlasy a samotní teroristé, kteří ostatně vypadají a jednají jako pěkní idioti, by mu asi sami nevěřili. Je to hodně průměrný televizní film určený spíše pro víkendové odpoledne. Stačí vidět jednou. Moje hodnocení 5/10. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale i na poli příšerných televizních velekatastrofických audiovizuálních děl (označení "film" je přece jen trochu příliš...) existuje konkurence mezi stanicemi. A tak, když NBC natočilo dvojitou dávku zemětřasného běsnění živlů (10,5 stupně a 10,5 stupně: Apokalypsa), v CBS si řekli, že na to přece mají taky, a vrhli se na supermegagigatotálbrutál bouření a tornádování a hurikánování a tak vůbec. A sehnali si k tomu taky zajímavou hereckou sestavu, a překvapivě nacpali dost peněz do vizuálních efektů, takže třeba likvidace karavanové osady tornádem vypadá opravdu působivě. V první polovině se dokonce dá mluvit o jakés takés filmové kvalitě a určitém podvratném záměru, protože se mimo jiné dočkáte nevybíravé kritiky protekčních hajzlíků vychovávaných programově pro vedoucí funkce, a taky pranýřování amerického fenoménu televizních kazatelů (výborní James Brolin a Swoosie Kurtzová) - musíte se sice povznést nad to, že tornádo zmastí Eiffelovku, a že Tom Skeritt bude nahánět megabouře v SR-71 Blackbirdu (v čem taky jiném, to je jako kdybyste chtěli točit western bez gatlingu:)), ale to jsou v tomhle žánru už takové samozřejmosti, že;) Zlom mezi prvním a druhým dílem téhle "minisérie" ale taky znamená návrat "k tomu nejlepšímu, co žánr nabízí" - je tu otřesně animovaná zkáza Sochy Svobody, naprostá zhovadilost pohodového popojíždění auty po městě zmítaném "kataklyzmatickou bouří", a pak taky akční scény při řešení dramatu unesených VIP ratolestí, průhledná antibushovská ekologická agitka, a spousta dalších věcí... Ten sešup je tak výrazný, že vzhledem k objektivně zajímavé (byť hodně svérázné) první polovici bych režiséra skoro podezíral, že šlo o záměr. Ani ten ale nevysvětluje to, že Stupeň 6 byl tak hrozná srágora, takže sázím spíš na "pomocného režiséra";) S čistým svědomím říkám, že ze všech televizních katastrofických ubohostí je tahle první, kterou bych mohl označit za zajímavou. A pro její opravdu velmi perverzní charakter dávám krásných nula bodov, protože to je tak blbé, že byste to měli vidět. A hraje v tom Gina Gerschon, takže kdyby vás to hodně iritovalo, můžete vypnout zvuk a chvíli se na ni jen dívat:) 0% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sice to nevypadá, ale 'Stupen 7: Konec světa’ volně navazuje na taktéž dvojdílný počin v celovečerní stopáži 'Stupeň 6: Dny totální zkázy’ z roku 2004. První minuty prvního dílu na nic nečekají a hned nám servírují povětrnostní hrozbu v několika hlavních velkoměstech. A aby nezůstalo jen u toho a příběh měl větší grády, je do dějství přidán únos. Co se týče technické stránky vizuálních efektů a výpravy jako takové, je to televizní, takže nic významného nelze očekávat. CGI je výtvarně jednoduché, ale zato průzračně barevné. Scénář oproti předchozí minisérii už vyznívá v dramatičnosti a vůbec dějového vývoje o něco bohatěji. Přesto se to hlavně ve druhém díle tradičně nevyhnulo nucenému prodlužování k dosažení patřičné stopáže. Celkově necelé tři hodiny v takřka nonstop akci plného ničivé působnosti extrémního počasí přináší i kritiku politického ujednání v takových situacích. Zajímavostí je, že představitel v podstatě záporné postavy Kenneth Welsh odmítající uznat problémy životního prostředí, si podobnou postavu zahrál už ve snímku 'Den poté’ z roku 2004. Víme, že Amerika odmítala podepsat Kjótský protokol, kde je to tu v určitém měřítku připomenuto a toto dvojdílné filmové dílo jen předvídá, co by se mohlo v budoucnu stát. Není samozřejmě od věci, že mnohé scény jsou po vědecké stránce až příliš přehnané, takže z vědeckého pohledu se na to raději nedívat. Ve svém jádru tedy prorocký počin ve svižném tempu a dané dramatičnosti, avšak přece jen daleko více v zájmu tzv. popkornové zábavy. Jen během sledování skutečně zapomenout na realizmus vědy, jinak je filmový zážitek naprosto v čudu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve městech Winnipeg a Selkirk v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama