Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza búrka, ktorá môže ovplyvniť celý svet. Naviac je tu hrozba teroristov, ktorí sa vyhrážajú, že celá vec bude ešte horšia, ako sa zdá. Je možné, aby búrka zničila pyramídy v Gize, Effelovu vežu v Paríži alebo Sochu slobody v New Yorku? Tím troch ľudí sa pokúša nájsť centrum búrky a preskúmať okolnosti jej vzniku. Príroda sa zrejme pomiatla, alebo sa niekto pokúša simulovať globálnu poveternostnú katastrofu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale i na poli příšerných televizních velekatastrofických audiovizuálních děl (označení "film" je přece jen trochu příliš...) existuje konkurence mezi stanicemi. A tak, když NBC natočilo dvojitou dávku zemětřasného běsnění živlů (10,5 stupně a 10,5 stupně: Apokalypsa), v CBS si řekli, že na to přece mají taky, a vrhli se na supermegagigatotálbrutál bouření a tornádování a hurikánování a tak vůbec. A sehnali si k tomu taky zajímavou hereckou sestavu, a překvapivě nacpali dost peněz do vizuálních efektů, takže třeba likvidace karavanové osady tornádem vypadá opravdu působivě. V první polovině se dokonce dá mluvit o jakés takés filmové kvalitě a určitém podvratném záměru, protože se mimo jiné dočkáte nevybíravé kritiky protekčních hajzlíků vychovávaných programově pro vedoucí funkce, a taky pranýřování amerického fenoménu televizních kazatelů (výborní James Brolin a Swoosie Kurtzová) - musíte se sice povznést nad to, že tornádo zmastí Eiffelovku, a že Tom Skeritt bude nahánět megabouře v SR-71 Blackbirdu (v čem taky jiném, to je jako kdybyste chtěli točit western bez gatlingu:)), ale to jsou v tomhle žánru už takové samozřejmosti, že;) Zlom mezi prvním a druhým dílem téhle "minisérie" ale taky znamená návrat "k tomu nejlepšímu, co žánr nabízí" - je tu otřesně animovaná zkáza Sochy Svobody, naprostá zhovadilost pohodového popojíždění auty po městě zmítaném "kataklyzmatickou bouří", a pak taky akční scény při řešení dramatu unesených VIP ratolestí, průhledná antibushovská ekologická agitka, a spousta dalších věcí... Ten sešup je tak výrazný, že vzhledem k objektivně zajímavé (byť hodně svérázné) první polovici bych režiséra skoro podezíral, že šlo o záměr. Ani ten ale nevysvětluje to, že Stupeň 6 byl tak hrozná srágora, takže sázím spíš na "pomocného režiséra";) S čistým svědomím říkám, že ze všech televizních katastrofických ubohostí je tahle první, kterou bych mohl označit za zajímavou. A pro její opravdu velmi perverzní charakter dávám krásných nula bodov, protože to je tak blbé, že byste to měli vidět. A hraje v tom Gina Gerschon, takže kdyby vás to hodně iritovalo, můžete vypnout zvuk a chvíli se na ni jen dívat:) 0% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

No tak toto byla opravdu dobrá sranda. První část jsem jakžtakž překousla. Druhou část jsem lehce prosmála, protože při takovém scénáři, dialozích, do očí bijících nedostatků a chyb, to prostě nešlo jinak. Namátkou jmenuji například skutečnost, že venku zuřilo tornádu stupně 6, nebo kolik, okolo létaly kusy budov, betonu, byla převrácená auta, vše zdemolované, ale naši hrdinové se pořád vesele vozili v autech sem a tam, svítili ostošest a počítačová, internetová i telefonní síť stále pořád spolehlivě fungovala. A v centru tohoto nejvyššího stupně postávala Shannen Doherty a lehký větřík jí jemně cuchal vlasy:) Katastrofické filmy mám docela v oblibě a musím říct, že toto je jeden z nejhorších (ne-li nejhorší), jaký jsem viděla. Přijdou-li ještě horší, doufám, že se jim vyhnu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si to srovnám s jinými (rádoby) katastrofickými filmy kategorie B-C, musím chtě nechtě dát alespoň dvě hvězdy. Proč? Zas tak hrozné to totiž není... Děj zkousnu, efekty a herce podezřele také (Randy Quaid je prostě sympaťák), ale za tu klepající se kameru, která docílí nanejvýš toho, že vás rozbolí hlava, bych vážně zabíjela. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na katastrofický film velmi slušné sice jsem někdy nepochopil některé pohyby kamerou ale co se tyče děje super a celkově dalo by se říct že i celkem slušné pobavení .Efekty byli slabší ale slušnější jak u některých předchozích snímku. Jen škoda že to bylo tak moc zdlouhavé. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Vtipná příšernost. Hrozná kamera, ty zpomalený záběry a změny zabarvení byly doslova iritující, špatní herci, dějová linka natahovaná jak nudle z nosu a neskutečně tupý scénář. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Koment po prvej časti: Ono tieto twisterovité béčka sú všetky na jedno kopyto. Vykrádajú sa navzájom, likvidujú jednu milovanú ikonu za druhou, spoja dokopy dvoch bývalých a hrá v nich Tom Skerritt. Jediná zmena spočíva vo vedľajších rozšíreniach deja. A tu v nich tvorcovia zaradili na 7 stupeň. Dosiahli však jedine natiahnutie filmu na dva diely a nutnosť snímania bezhlavo pobehujúcich neštastníkov. Ešteže rýchly strih a roztrasená kamera dodá o 30% akčnosti. Čo na tom, keď sa aktuálna scéna odohráva počas kľudného rozhovoru. Pravdepodobne je kľudný pretože monotónna intonácia a rozvážne pohyby všetkých zúčastnených tomu len nahrávajú...a vlastne ups práve im okolo hlavy preletel karavan. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klimatické změny způsobující bouře po celém světě. Příroda se asi pomátla. Banda teroristů, která vyhrožuje. Zajímavá kombinace. Na dva díly to bylo moc roztahané, stačil by jeden. Ujíždím na katastrofických filmech, pořád mě přitahujou. Řekněme, že jsem znovu objevila Ginu Gershon, kterou jsem na čas ztratila z dohledu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hold někdo další se vždycky najde a jako bl*ec opakuje furt stejný děj dokola jako mlýnské kolo. Jenže ono se toho člověk nasytí a pak už mu to nechutná. Některé scény si tu tvůrci mohli odpustit, scénář mohl být daleko lepší, herecké výkony ucházející a efekty v průměru. Bohužel tohle k úspěchu filmu nestačí... ()

Nautila odpad!

všechny recenze uživatele

Hahaha, děs....musím si teď zase dát dohromady oči, protože z těch střihů, kamery a filtrů už nevím, zda ještě fungují správně. O scénáři, hercích, dialozích....škoda mluvit, asi každý ví, co je to zač. Viva la Nova!..kašpaři. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Je tu namícháno příliš problémů dohromady. Náboženský fanatik, únos dětí, obětaví bez pudu sebezáchovy, zločinci bez skrupulí a k tomu dvě tornáda, která hrozí, že se nad městem spojí. A opět - jeden ví jak pomoci a mocní tohoto světa, kteří nevěří, dokud není téměř pozdě. K tomu ne zrovna zářivé herecké výkony. Kolikrát jsme tohle už viděli. Kdo vydrží, uvidí hned několik šťastných konců. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo pokoušel přiživit na Emmerichově Dni poté. Odtud začali Aslyum a SyFy kopírovat svůj koncept parazitování na populárních snímcích. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Klimatické změny způsobují velké bouře po celém světě. Nejdříve to odnese Paříž (Eiffelovka se tváří jako by byla z gumy) a pak už šup do U.S.A. Judith Carr (Gina Gershon) byla zrovna zvolena šéfkou agentury FEMA (něco jako systém včasného varování před přírodními katastrofami), což ji zrovna v této době (kdy se blíží výše zmíněné bouře) dvakrát netěší. Bouře se "inteligentně" soustředí na velká města, a devastují jedno za druhým. A právě se blíží dvě velké bouře přímo na Washington, a pokud se tam spojí, Bílý dům bude zničen, což znamená ... Konec světa, ehm. ... A jelikož je pouhý konec světa jako zápletka docela málo, takže je potřeba ještě přihodit náboženského fanatika, který unese skupinu "privilegovaných" odvážených do evakuace, ministra přes průmysl (Keneth Welsh se v těchto rolích vyžívá, úplně stejnou měl i ve Dni poté), který radši zničí svět než by si nechal ujít nějaký ty dolary, šílenýho lovce tornád flirtujícího s Brendou Walshovou (Shannen Doherty), útok jedovatých žab, zničení egyptských pyramid, atd Jako ekologická agitka docela cool, jen bych to zkrátil na jeden díl, vystřílel nepodstatný části (náboženský fanatiky, únos děcek či milostnou zápletku mezi hlavní hrdinkou a jejím bejvalým) a mohl by to být docela trhák ... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Každý máme něco, já jsem se díval víceméně kvůli Gině a v tomto směru jsem spokojený. Nicméně ten balast "kolem" byl do očí bijící... ()

Reklama

Reklama