Descente aux enfers

Zostup do pekiel

Thriller

Francie, 1986

Francis Girod

Čekal jsem od filmu více, než jsem dostal, příběh i zpracování je dobré, neublíží ani nenadchne. Jediné co je z filmu cítit je všudypřítomné dusno, které se kumuluje v manželském vztahu, podpořené horkým klimatem Haiti a toto hutné dusno se na mě pomalu přenášelo, jenže až příliš pomalu...(26.11.2009)

Sophie tu vypadá božsky.(16.10.2009)

Hodně nahý Sophie Marceau.. jinak příběh nic moc.. manželská krize mezi mladou atraktivní Sophií a už poněkud postarším Claudem Brasseurem v dusným prostředí tropů..(2.1.2007)

Hodně expresivní a sugestivní obraz manželské a tvůrčí krize. Prostředí tropů vytváří skutečně intenzivní pocit "pekla". To dusno úplně cítíte. Claude Brasseur je v roli spisovatele - alkoholika v tvůrčí krizi vynikající, naprosto přesvědčivý. Sophiea Morceau je božská a šílená zároveň. Přesně ten typ co dokáže chlapa úplně zničit. Příběh sám o sobě není až zas nijak zvlášť objevný. Největší předností filmu je určitě atmosféra a emoce. V něčem mi připomíná film Hořký měsíc. Rozhodně stojí za vidění. 80%.(25.2.2008)

Líbilo se mi to. Ve všech směrech . To dusno na vás doslova sáhne . Jo a pointa je poměrně neobvyklá, takže doporučuji.(22.7.2009)