Shut Up & Sing
Dokumentární
USA, 2006, 93 min
Barbara KoppleHrají:
George W. Bush, Rick Rubin, Chris Bowers, Julian AssangePlakáty
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $1,215,045║Tržby Celosvetovo $1,902,212 ║(9.3.2010)
carly
mám rada Dixie Chicks. tento film je zaijímavou sondou do života kapely a aj obrazom toho, ako jedna veta môže zmeniť životy mnohým ľuďom. je to samozrejme zostrihané tak, aby sme stáli na strane kapely, ale je pekné, že v závere z toho dievčatá nevyšli ako víťazi celej tej šialenosti. ony si stáli za svojím a stáli pri sebe a to bolo to, čo týmto chceli povedať. a možno ešte ukázať, ako ľahko sa niektorí ľudia dajú sfanatizovať.(8.11.2008)
Peiper2
Zajímavý dokument o skupině Dixie Chicks. Vše začíná tím, že skupina na jednom z koncertů odsoudí válku v Iráku a kritizuje prezidenta. Následuje bojkot skupiny, velký pokles prodeje alb i návštěvnosti koncertů. Zpěvačce skupiny je dokonce vyhrožováno smrtí. Ačkoliv jsem skupinu před shlédnutím dokumentu neznal, tak mě tento dokument zaujal. Vedle písniček kapely totiž sledujeme názory jednotlivých američanů. Jedni skupinu odsuzují a druzí jí podporují.(6.7.2007)
Lucas87
O té skupině jsem předtím nevěděl, ani tento bojkot neregistroval v tisku, ovšem aspoň mě to přinutilo si poslechnout jejich muziku. Docela zajímavý dokument o myšlení američanů v Texasu, kde byli opravdu hrdí na svého Bushe.(5.5.2012)