Reklama

Reklama

Věčné léto

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Sheng xia guang nian (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film nás nejednou zavede zpět do časů, kdy se Jonathan a Shane jako malí chlapci sešli ve školních lavicích v jedné z tchajwanských provincií. Tehdy mezi nimi totiž vzniklo pouto, které trvá dodnes, kdy oba dospívají a odešli studovat do města. Vztah začal nedobrovolně, vzorný žák Jonathan dostal od učitelky za úkol dohlížet na problematického Shanea. Během let Jonathana tu a tam přepadla potřeba nějak se z těsného vztahu vymanit, nejvíce asi ve chvíli, kdy ve škole potkal hezkou a nekonvenční spolužačku. Společná noc ale nedopadla dobře a tento zážitek vnesl mezi dvojici nesoulad, takže ani nepřekvapí, že se Carrie posléze začne sbližovat se Shanem. Jenže oba mladíci si postupně uvědomí, plni zmatku, mučivých výčitek a zábran, že jejich přátelství je něčím víc než jen vzájemnou klukovskou oddaností. Dílo zaujme autenticitou hereckých projevů, pečlivě prokreslenou psychologií trojice postav a cudností v odkrývání jejich citů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Idego 

všechny recenze uživatele

Příběh je banální, děj citelně vykonstruovanej, postavy se chovají mechanicky, provedení je plný kýče a tři čtvrtiny stopáže hraje otravná, bez nápadu zkomponovaná hudba. Nemá to daleko k nějakýmu televiznímu romantickýmu braku. Zaujalo mě jenom barevný ladění a sem tam zajímavej úhel a kompozice, ale to mi zas všechno přišlo jako vykrádačka stylu Kar-wai Wonga ()

Plasticine 

všechny recenze uživatele

od filmu jsem čekala spíš to horší, ale šokovalo mě jak na mě zapůsobil. myslím si, že k snímku se pomalé tempo prostě hodilo. hodně se mi líbilo jak si kamera hrála s barvičkama a světlem. soundtrack taky dost dobře podkresloval atmosféru filmu a pěkní, šikovní herci jsou milé plus. prostě slušné psychologické drama. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

42nd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2007 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled - Úplně souhlasím s molotovem, musel bych jeho komentář opsat protože to vystihl úplně přesně. Opravdu jeden z nejnádhernějších filmů z Karlových Varů a nedokážu pochopit jak mohl dostat tak nízká hodnocení. Krásný, milý, dojemný film s úžasnými hereckými výkony všech tří dětí - 3. místo - 95% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama