Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Asi podhodnocuju. Protože kdybyste se zeptali, co "Hedvábí" udělalo s mojí psychikou, tak nic. Přitom je to zajímavý mix duchařského příběhu, sci-fi a hororových prvků, vztahů a thrilleru a hraje v tom můj docela oblíbený Chen Chang. Solidní film, který nesedl mé okamžité náladě. Škoda, že se čtení ze rtů nevyužilo víc! ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice ne geniální kousek, ale dívat se na to samotný v bytě uprostřed noci nedoporučuju. Atmosféru to má totiž děsivou a já se pak bál si jít udělat i jídlo do kuchyně. Škoda, že děj zrovna příliš nepřekvapí (zejména by mu neškodila větší sevřenost a vyškrtnutí zbytečné dějové linie s umírající matkou) a tak film působí nakonec i celkem zdlouhavě. Ale přece jen ta atmosféra je skutečně luxusní... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu krásně sedí žánrové zařazení Drama / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi. A přesto to bude pro odkojence béčkových hororů guláš, ve kterém plavou ředkvičky, piškoty a možná i banán, takže jim moc nezachutná. Akce, detektivka, drama, sci-fi, romantika, napětí...všeho je tady dost. A dá rozum, že taková nevyhraněnnost ještě šmrncnutá tou klasicky asijskou melodramatickou linií způsobí, že ty hororové prvky sice nevyznívají tak samoúčelně jako u většiny filmů západní produkce, ale na druhou stranu není Silk tak děsivý, jak by být mohl. A to je škoda, protože nepochybuji o tom, že by to Chao-Bin Su zvládl....kdyby to tak zamýšlel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ázijská produkcia vyniká hlavne myšlienkami a prepracovanosťou dejovej linky, čo mne vyhovuje. Ani tento snímok nie je výnimkou, žiaľ na hororovú stránku veci sa tu akosi pozabudlo. Výbornú ducharinu pripomína akurát len prvá scéna s kanadským fotoreportérom, ďalej sa hororové prvky už len prepadávajú do lacnej priepasti povrchných a nudných efektov so slabučkou atmosférou a nefungujúcimi ľakačkami. Našťastie ma bavil samotný príbeh a rozmotávanie záhady okolo tajomného ducha chlapca. Pointa na záver tiež potešila. Keby sa pridalo na desivých prvkoch, mohlo ísť o výbornú hororovú vecičku. 65/100 ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

SPOILERS. Sokrates veľký to muž a filozof raz riekol: “Viem, že nič neviem.” Po dopozeraní Silku som mal pocit, že vďaka tomuto “hororovému skvostu” som sa k majstrovi v uvedomení si svojej nevedomsti priblížil. Z filmu som totiž nepochopil skoro nič:-). Prečo resp. ako mal výskum chlapčeka pomôcť vyskumu Mengerovej špongie o ktorý vláde išlo? Prečo chlapček zabil fotografa a pokúsil sa zabiť muža ktorý ho ošťal?? (aj keď je pravda, že ľudia by nemali zabúdať na slušné správanie ani keď ide o ducha). Prečo Ye Qi-Dong strieľa do duchov čo to dá, keď im to očividne nič nerobí a nezavrie radšej oči keď to raz fungovalo??? Čo to tam porád melú o nenávisti, ktorá umožní duchom zotrvať na tomto svete, keď sa na konci filmu dozvieme, že jediné o čo synčekovi aj mamičke išlo bolo byť spolu? To by sa ale filmu ešte prepáčil keby mal aspoň dobrú atmosféru, poprípade nejaké tie ľakačky. Jediné čo sa ale dostavilo bolo salvy smiechu (ruky vyliezajúce z taniera cestovín), poprípade ubíjajúca nuda (dokonca došlo aj k pretáčaniu, čo inak zo zásady nerobím). Podtrženo, sečteno- Silk neni doble a pokial ty mala moznost pozelat nieco ine, ulobila tak:-). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama