Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Recenze (289)

Tosim 

všechny recenze uživatele

DOPRAVNÍ ZÁCPA, ROZBITÝ VÝTAH, MOJE ŽENA. Cca více než po dvaceti letech jsem si dal opáčko téhle komedie, protože jsem ji kdysi z duše nenáviděl a chtěl si ověřit, jestli je to tak stále. Bohudíky ne, ale stejně jsou VV Belmondův nejslabší kousek. Přesně to, co píší uživatelé, kteří hodnotí třemi hvězdami a míň, jsem tady kdysi psal a platí to stále: mohutné kecání, pobíhání sem a tam (jenž ale, narozdíl od Funése, nedává smysl) a v závěru demoliční derby, postihující nejvíce tu nejsympatičtější postavu, která pravdivě pojmenovává Stephanův život, ale bohužel pro něj, je to politik. SM je krásná, leč příliš mladá a ani nijak dobře nehraje, ovšem s takovouhle řídkou historkou si neporadil ani mistr JPB a to už je co říct. Párkrát jsem se zasmál, ale na vrcholy typu Zvířete, Esa es nebo nedej Bože Muže z Acapulca to nemá ani náhodou. 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po úvodní přehlídce kaskaderských kousků značky J.P.B., přijde na řadu zábavná dialogová smršť v nejvyšší kvalitě. Pozorovat jak Bebel kličkuje ve společnosti krásných žen ve svých lžích je opravdu více než zábavné. Tuhle roli milovníka žen fakt hrát nemusel, tomu se říká "jak Belmondo ve vodě". Ostatně ať mě nikdo neříká, že ten jeho pohled na krásnou a nahou Sophie Marceau v posteli musel předstírat. Belmondo + ženský ideální kombinace pro vynikající zábavu a skvělej důvod pro pět hvězdiček. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy, upozorňuji nikdy neřikejte Belovi, že je posera jelikož on Vám pak ukáže takového Jamese Bonda, že se budete divit a kochat pohledem na to, jak si akční scény neskutečně užívá. Veselé Velikonece mě vždycky na Velikonoce minuly, musím se přiznat a tak jsem si to vynahradil jedno zamračené odpoledne a výborně jsem se bavil. Belmondo příjde na scénu a už s jeho úsměvem se člověk musí smát. Ten jeho šarm, jak se na něj ženský lepí, to je prostě nádhera sledovat. Každou chvíli se člověk musí smát, to jinak ani nejde. Nejlepší na tom je, že on má na to všecko takový talent, že se srovnávat s ním nedá prakticky nikdo. Belmondo je prostě jedinečný a jeho filmy tak zábavné, že se na ně kdykoliv rád znovu podívám. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ano závěr je zbytečný. Ale hlavně první polovina je mistrovská - hlavně herecké výkony (i dabing) a především DIALOGY. To by se dalo tesat. Vedle Posledního skauta největší zdroj filmových hlášek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je "jen" fajn, Belmondo objizdi svy milenky a nezalekne se jakyhokoliv kaskaderskyho kousku. Ale v momente, kdy ho manzelka nacapa s mladou Marceau, coz je nekdy po dvaceti minutach, zacne naprosto ultimatni komedie, kde je Belmondo neustale vynervovanej a hazi jednu hlasku za druhou. Proste hodina dokonalejch dialogu. Asi si ke konci pak tvurci rekli, ze kdyz uz maj Belmonda, moh by predvest i nejakou akci, takze zaverecna jizda autem a bitka pusobi sice lehce zbytecnym dojmem, ale je naprosto dokonala. Navic mladicka Marceau se vubec nestydi a jeste hraje slusne a Belmondo svuj komedialni talent rozvinul na maximum, takze jsem se perfektne bavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zběsilá konverzačka, která Belmondovi příliš nesedí (on je expert na situační komiku), takže stále splašeně pobíhá a gestikuluje, ale i tak je to celkem slušná zábava. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná, avšak žánrově nevyrovnaná komedie s neposedným Belmondem a krásnou (tehdy osmnáctiletou) Sophií Marceau. Začátek je erotická divočina, Belmondo ve stylu Bonda či Valmonta nestíhá střídat ženské. Pak následuje klasická konverzační komedie v jednom pokoji, nekonečné vymýšlení důvodů, proč jsou doma tři místo dvou. Snad nejzábavnější je třetí čtvrtina filmu, kdy se přidá více postav a ke konverzaci trocha akce. Závěr opět mění styl a je směsnou komediálně akční variací z filmové série Četníků, rvaček ze špageti westernů, crazy komedie a dost velké bezradnosti, jak film zakončit. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q1XQqordpaI ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Komu není shůry dáno, z velikonoční koledy nic nevypráská, ani kdyby se v ní vyskytovaly tak vybrané kraslice jako tradičně neodolatelný Jean-Paul a tradičně krásná Sophie. Protože to, co těm dvěma provádí scénář, není nadílka v podobě nezapomenutelného filmu, ale výprask maskovaný coby zběsilá a chvílemi dost hloupá taškařice, kde nikdo neví, čí je. No nic, třeba se do příštích Velikonoc stane zázrak a ze mě chlap, aby mi nahá Sophie Marceau stačila ke štěstí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ráda bych slyšela, jak se z toho můj manžel vyvlékne docela sám." Tak to jsem si taky s chutí poslechl. Ono to totiž není úplně snadný vyvlékat se, když strážkyně rodinný kasy přistihne manžela s něčím tak jedinečným, jako je Julie. I já jsem se do ní zamiloval a to se mi stává maximálně jednou za deset filmů. Jenomže tady nám to vydrželo dlouhá léta. Tedy spíše mě to vydrželo, ale nehleďme na detaily. Já prostě nemám svátky příliš v lásce, ale Velikonoce se Stephanem, Julií a Sophií jsem si vždycky dokázal užít. A poučením samozřejmě je to, že nespokojenost na kontrolních věžích může rozbít manželství. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, kvůli kterým se těším každý rok na velikonoce. Výtečná konverzačka, jejíž jedinou slabinou jsou naprosto nadbytečné akční scény, zejména ke konci. Asi můj nejoblíbenější Belmondo (teda vedle Zvířete). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Analytici serveru Demagog.cz došli k závěru, že Belmondův Stephane Margelle pronesl během Velikonoc 134 výroků, z nichž 97 bylo nepravdivých, 35 zavádějících a jen ve dvou případech hovořil pravdu.. Lautner se ani nesnaží zapírat divadelní původ látky a k ostatnímu má jeho. Bébel, jakožto libidem zotročený pavouk zamotaný ve vlastní pavučině, koncertuje v kaskadérských, komediálních i postelových polohách. Sportovní terminologií by se řeklo, že se ukličkoval.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Žeby natočené proto, že režisér, fetišisticky fixovaný na větší poprsí, někde sehnal od někoho stejně postiženého prachy? Jako komedie mě to moc neoslovilo, protože zápletka byla poněkud trapná... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice a nemilé faux pas. Posadíte manželku do letadla, v prázdném bytě se těšíte na sechsuální radovánky s mladou, šikovnou Francouzkou a ona se vám nečekaně vrátí ženuška zpět. TRAPAS, řeknete si: do prd..e - rychle - co teď?! Odmyslím si, že na obrazovce vidím velkou ikonu francouzského filmu a pomyslím si jak je ten chlápek, jako načapaný nevěrník, pohotový. Vymyšlené výmluvy sype z rukávu jako barový kouzelník na poslední štaci svého turné, jen aby si zachránil záletnou kůži před přirozeně zvídavýma otázkama své ženy Sofie. Nepřestanu se mnohdy obdivovat, že možná i v reálu existují ženy, které dokáží být ženiálně rafinované, velice chytré, a veliké ve svém charakteru, aby nakonec byly ony těmi vítězi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O Velikonocích tahle komedie prostě nemůže chybět. A i když je ke konci až moc bláznivá, Belmondo je prostě Belmondo a Marceauová s Laforetovou nádherné ženské. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Během prvních pěti minut vystřídá zazobaný průmyslník hned několik milenek i náhodných zastavení, aby se na půldruhou hodinu „potrápil“ s jednou neposlušnou „dcerkou“, která se jí nečekaně stane poté, co se záletníkova manželka znenadání kvůli zrušenému letu objeví ve dveřích. Belmondo v plné síle, vtipný, šarmantní, roztržitý i ukecaný, a přiznejme si, tentokrát i s velkým množství dialogových scén bez spádu. Přesto pořád dobré i na několikeré zhlédnutí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších Belmondových oddychovek, s nádhernou Sophie Marceau jako třešinkou na dortu. To si takhle v neděli po obědě nalít pivko, hodit nohy na stůl a pustit si v televizi Veselé Velikonoce. Tomu říkám ideální relax. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie. Ne Belmondova nejlepší (Zvíře a Muže z Acapulca nepřekonala, následující rok ji navíc trumfla Bezva finta), ale přesto velmi, velmi dobrá. A i když se humor spoléhá hlavně na konverzační přestřelky (už v dabingu jsou vtipné, leč v originále a s titulky jsou mnohdy úplně jiné a ještě vtipnější), já jsem se nejvíce smál od nárazu do (plexi)skla až do společné večeře. Závěrečná úlitba fanouškům akčního kaskadéra Belmonda mi vůbec nevadila. ()

Reklama

Reklama