Ošklivá Betty (TV seriál)

Ugly Betty

Škaredá Betty

Komedie / Drama

USA, 2006, 85x42 min

Jeff Beal

Hrají:

America Ferrera, Eric Mabius, Ashley Jensen, Tony Plana, Ana Ortiz, Becki Newton, Vanessa L. Williams, Alan Dale, Rebecca Romijn, Judith Light, Kristin Chenoweth, David Blue, John Cho, Octavia Spencer, Christopher Gorham, Freddy Rodríguez, Stelio Savante, Salma Hayek, Lucy Davis, Gina Gershon, Lucy Liu, Debi Mazar, Jayma Mays, Marlene Favela, Helena Rojo, Ivana Milicevic, Rachel Roberts, AnnaLynne McCord, Justina Machado, Eliza Dushku, Rhys Coiro, Darlena Tejeiro, Lisa K. Wyatt, Cristián de la Fuente, James Van Der Beek, Ash Christian, Greg Proops, Miranda Frigon, Rob Brownstein, Ginny Weirick, Jesse Tyler Ferguson, Andy Milder, Daniel Davis, Kevin Alejandro, Patrick Fabian, Cody Klop, Val Emmich, Lindsay Lohan, Mini Anden, Mo'Nique, Victor Garber, Laura McLauchlin, Eve Mauro, Brett Cullen, Florencia Lozano, Ava Gaudet, Arloa Reston, Kristen Schaal, Liz Torres, Victoria Beckham, Larry King, Ashley Rickards, Nikki Blonsky, Adriana Lima, Bernadette Peters, Elizabeth McLaughlin, Betty White, Ricki Noel Lander, Alexis Krause, Charlie David, Leslie Jordan, Juliette Goglia, Adele, Barry Bostwick, Kathy Griffin, Katharine McPhee, Nicholas Gonzalez, Hannah Marks, Courtney Ford, Illeana Douglas, Michael Stuhlbarg, Nolan North, Jamie-Lynn Sigler, Dylan Baker, Scott Porter, George Aloi, Quarles Antoine, Marlo Thomas, Patricia Velasquez, Mark Consuelos, Rebecca Gayheart, Bob Clendenin, Scottie Thompson, Jill Latiano, Brooklyn Decker, Aaron Tveit, Yaya DaCosta, Mykel Shannon Jenkins, Ty Jones, Adam Rodriguez, Sarah Jones, Víctor Noriega, Dale Dickey, Anisha Nagarajan, Bailey Chase, Patti LuPone, Bonnie Dennison, Cheyenne Jackson, Allison McAtee, Cleo King, Darryl Stephens, Alexander Chaplin, Brian Stokes Mitchell, Robert Thorne, Olga Fonda, Joseph Porter, Adam Ferrara, Megan Hilty

Vysílá TV Markíza ..(2.8.2008)

__Ugly Betty: 2.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,113,704 //počet predaných kusov 30,149║ __Čakal som určite viac než prechádzku starobincom výzorovo vyhasnutých hviezd(Vanessa Williams"brrr pohlad", Rebecca Romijn), priemerných scénok a ich nevýrazných postav.(22.3.2008)

• Flipper

Čo je najhoršie Betty treba hodiť do odpadu aspoň trikrát ale vždy v inej krajine, no rovnakom zlom prevedení. Však čo aj čakať od predvídateľného scenáru a preafektovaných scén.(12.8.2008)

• Dever

Soundtrack Jeff Beal: 1. La Fea Mas Bella – Angelica Vale & Jaime Camil ,2. El Club De Las Feas – Banda El Recodo ,3. Simple – Daniela Romo ,4. Con Tu Amor – Pandora ,5. Haria Hasta Lo Imposible – El Coyote Y Su Banda Tierra Santa ,6. Sigue Tu Ruta – Graciela Beltran ,7. La Verdad – Los Invasores De Nuevo Leon ,8. Que Vuelva Pronto – Los Originales De San Juan ,9. Me Quiero Casar – Control ,10. Lucero De Mi Alma – Emilio Navaira ,11. Lo Eterno – Celso Piña(9.5.2011)

Remake příběhů kolumbijské skryté modelky Betty? Joj, nevěřila jsem, že z toho může vylézt něco tak parodicky zábavného, kdy se člověk může oprostit vysokánského nadhledu a může si užívat všech těch schematičností a ohraností, díky jejich hyperstylizaci. Je to svižně natočené, je to fajn odehrané, jo to humorné, někdy dokonce salvy-smíchu-pudící, někdy jsou vedlejší postavy zábavnější než centr vyprávění Betty (duo Marc a Amanda jsou u mě No1). Zatím 60%, ale chápu, že po 4 sériích to může být všecinko jinak.(11.1.2010)

Pak že z telenovely nemůže vzejít nic dobrého, že? Nechvalně proslulou jihoamerickou telenovelou se inspirovali talentovaní Američané a udělali z toho komedii, která funguje brilantně - obzvláště v díle s geniální Patti LuPone.(23.4.2007)

Velice vtipná semiparodie žánru s povedeným castingem. Hommage à telenovelas. Pochybuji, že by se většina z hodnotících prokousala více než jedním dílem.(10.5.2010)

• blackrain

Amerika už neví, co by zkopírovala.(3.10.2008)

• SexyAjinka

Na světě je tolik ošklivých lidí. No a co?.. Krása je jen měřítkem oka. Kdy už skončí ten kolotoč okolo toho. A kolikrát ještě uvidím nějakou ošklivku Betty?(4.3.2011)

• lakikaki

Čo na tomto stojí za 85%?! (po mojom hodnotení už len 78 - HA-HA!) Trápne vtipy, réžia hodná JETIX-ového filmu pre prisprostlé detičky a prehrávanie hercov. Toľko uvidíte v tomto seriáli. Tú jednu hviezdičku dávam za Salmu Hayek a Lucy Liu (Lucy som len teraz našiel medzi hercami), aj keď je pre mňa úplne nepochopiteľné, ako sa mohli zapredať niečomu tak odporne gýčovitému...(3.6.2007)

Ako mnohé iné seriály - prvá séria výborná, druhá nestála za reč. Z druhej série som našťastie toho veľa nevidel a preto hodnotím len tú prvú.(25.5.2010)

• Dexter1

Najhoršie na tom je, že vieme, že opekne, ale America Ferrera nie je nič moc ani po opeknení.(4.9.2008)

• .maggie.

Ufff.. má to čtyři řady.. doma mám dvě.. Ale byla to práce ukoukat i pouze jednu (do druhé už jsem se nakonec nepustila, ani do dalších). Tohle je typ seriálu, kde by stačily dvacetiminutové epizody, ne tří čtvtě hodinové. I když jsou tam hezké interiéry a některé zábavné narážky a postavičky (Marc), objeví se vtipně i Salma Hayek, a kdesi cosi.. Hlavní hrdinka Betty, které máme tak fandit, mi vlastně moc sympatická není, a jediná trochu sympatická je mi tam Amanda (a to o něčem svědčí:) Nic proti ničemu, ale celkově seriál je takový mírně otravný. A bohužel podobně jak u Zoufalých manželek: je tam navíc zas nějaká tajemná mrtvá žena, což už je otravné víc než jen mírně. Než kdyby se to aspoň drželo svého kopyta.(12.7.2009)

Zlatý Glóbus - cena (2) - 64. ročník (za rok) 2006 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - America Ferrera + nominace (2) - 65. ročník 2007, 66. ročník 2008 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - America Ferrera(18.3.2009)

No...u mňa taký priemer. 50%...Viem, že žiadna sláva a kvalita, ale v soboty podvečer ked som nemala čo robiť, tak toto mi ako humorná oddychovka padlo dobre. Nie najhoršie situácie, dalo sa na to pozerať. Aj som sa zasmiala sem tam. Páčilo sa mi to celkom.(20.10.2008)

Nejdříve jsem se seriálu bránil zuby nehty, nechtěl jsem nic slyšet o čemkoliv, co má něco společného s telenovelami, ale nakonec jsem jsem překousl své mužské "já" a pustil si první dí. A za pár hodin jsem jich měl nakoukáno osm. A druhý den jsem pokračoval. Skvěle zahrané (sebe)parodující postavy, spousta narážek, neutuchající vodopád humor a romantika držena v únosných mezích, popřípadě zesměšňující přesládlost vztahů? Tomu se nedá odolat. Většina z charakterů je načrtnuta výborně a zahrána ještě lépe. Kdyby se toho čeští tvůrci chopili z poloviny tak dobře, bylo by se proč radovat, ale nepovedlo se a zatímco Ošklivka Katka je prostě jen přesládlý romantický blábol, tak Ošklivka Betty je komediální seriál, který zaručeně pobaví.(2.1.2009)

• wer4

Videla som len pár dielov, ale stačilo. Od klasických telenoviel sa to veľmi nelíši, len je to viac "nastylované" a snaží sa to byť okrem trápneho aj trochu vtipné. Inak klasické naťahovanie niečoho, čo je o ničom ..(10.2.2008)

Tento seriál sa mi páči - už len kvôli ukážkam z telenovely so Salmou Hayek v prvých dieloch:-) Niekedy sa rehocem, až si aj sama sebe pripadám hlučná, niekedy je to napínavé ako koniec 1. série Prison Break a niekedy som dokonca dojatá. Také široké spektrum emócií, aké ponúka tento seriál, tu ešte asi nebolo. Navyše (a je to dosť prekvapivé) okrem tradičných intríg a patálií (a tie tiež stoja za to!) ponúka aj celkom blízky pohľad do duší hlavných postáv, a tak aj záporáci získavajú ľudský rozmer. Zvyčajne majú seriály časom tendenciu strácať pôvodný lesk originality, ale Ugly Betty stále len získava. Pod pláštikom blbých fórkov a prvkov paródie sa totiž skrýva fakt kvalitný seriál.(13.1.2008)

• Cejny

Nechápu, že jsem se na to vůbec kdy mohl dívat.(22.7.2010)

• rscott

Stále je to telenovela ... len tento krát v podaní americkej produkcie. Na tie prvé diely sa ešte dalo pozerať ale teraz už nevedia čo šokujúceho vymyslieť a tak zamotávajú, zamotávajú ... myslia si aký sú originálny ale práve teraz človek dokáže odhadnúť čo sa stane v ďalších minútach seriálu.(20.4.2008)

<< předchozí 1 2 3