Reklama

Reklama

Monkeyshines, No. 1

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Experimentální
USA, 1890, 1 min

Obsahy(1)

Krátký snímeček Monkeyshines nám přináší půlminutový záběr rozmazané, pohybující se postavy. (Stegr)

Recenze (38)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Extrémne nekvalitný záznam s kamerou ktorá vtedy asi kamera nebola. Akoby snímala iba tepelný pohyb. Chlapík ktorý sa hýbe... Výsledok je však svojim spôsobom strašidelný. Takže nejde o žiadnu komédiu ani o rodinný film ako to tu na CSFD píšu. Sú to bludy ide o horror. Prvý film ktorý bol nakrútený v USA bol teda horor..... no dobre. ()

Reklama

smetyl 

všechny recenze uživatele

První krátký film z USA a hned nevydařený. Kameraman se snaží zaostřit postavu vlastně celou dobu záběru. Je to jen černobílá směska záběrů, kterou občas protne bílý proužek světla. Vidím v tom naprosto psychotický zmatek. Přibarvilo-li by se to vhodnou hudbou, mělo by to jiný rozměr. Nezáměrnost snímku je naprosto očividná. První psycho film světa.http://www.youtube.com/watch?v=ZNc-mazLcko ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

"Špinavé triky" Záznam z testů nového kamerového systému, pravděpodobně první zachované snímky natočené v USA. Jejich hodnota je ryze historická, záznam je mnohem nekvalitnější než o dva roky starší práce Le Prince. Jde o rozmazanou postavu pohybující několik sekund rukama. Druhá zastávka na mé pouti filmovou historií (viz. profil) 4.1.2008 ()

Zajímavosti (4)

  • Dva Dicksonovi životopisci se přou, kdy byl film vlastně natočen a kdo v něm hraje. Spisovatel Paul Spehr věří, že to bylo natočeno dříve než je rok 1889 s Edisonovým zaměstnancem Johnem Ottem. Zatímco Gordon Hendricks souhlasí s pozdější dobou - 1890 a zaměstnancem G. Sacco Albanesem. (Kulmon)
  • Experimentální film, který veřejnost nikdy neměla spatřit. (Kulmon)
  • Film byl natočen vně Building 4 Edisonovy laboratoře, která byla tehdy používána na zpracování železné rudy. (Kulmon)

Reklama

Reklama